| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Kremalı Kek Tarifleri Muzlu Kek Tarifleri
| 
 |  
| Kremalı Kek |  
|  | gülnar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.09.2007
 Mesajlar: 38
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17789 Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2007
 2,950 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 çorba kaşığı kura üzüm
 2 çorba kaşığı meyve şekerlemesi,
 1.5 su bardağı su,
 1.5 su bardağı tozşeker
 1.5 su bardağı süt,
 1 adet yumurta,
 1 su bardağı sıvıyağ,
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya,
 2.5 su bardağı un.
 Krema için;
 yarım litre süt,
 1 adet yumurta,
 4 çorba kaşığı tozşeker,
 4 çorba kaşığı un,
 2 çorba kaşığı hindistancevizi,
 yarım kutu labne peyniri,
 1 paket muzlu puding,
 2 su bardağı süt.
 İçine:
 Çilek.
 Üzerine:
 Eritilmiş beyaz çikolata,
 dövülmüş antepfıstığı,
 badem,
 çilek
 
 Kuru üzüm ve meyve şekerlemesini tencereye alın. Üzerine 1.5 su bardağı su, ekleyin. 15 dakika kadar kaynatın. Suyunu süzün ve bekletin. Bir kapta şeker ve sütü şeker eriyene kadar çırpın. Yumurta, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin. Malzemeler özleşene dek karıştırın. Meyve şekerlemesi ve üzümleri ilave edin. Bu kez bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız karışımı içini yağladığınız küçük tart kalıplarına doldurun. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Krema için 1.5 su bardağı sütü bir tencereye aktarın. Pudingi ekleyin. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Başka bir tencereye iyice çırpılmış yumurta ve yarım litre sütü aktarın. Tozşekeri ilave edin. Süt ısınmaya başladığında elediğiniz unu süte ilave edin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince tencereyi ateşten indirin. Labne peyniri ve hin-distancevizini ilave edin. Peynir kremanın her yerine dağılana dek karıştırın. Muzlu puding ılık, peynirli krema sıcakken ikisini karıştırın. Fırından çıkardığınız kekleri enlemesine ikiye kesin. Kremayı bir bıçak yardımıyla keklerin üzerine sürün. Dilimlenmiş çilekleri kremanın üzerine dizin. Diğer kek parçasını üzerine kapatın. Beyaz çikolatayı benmari usuyü eritin. Fırça yardımıyla keklerin üzerine sürün. Dövülmüş antepfıstığı, çilek ve bademle süsleyererk servis yapın.
 
 
 ML® Şantili Vişneli Kek için tıklayın
 
 
 
   Fotoğraf "bindal" tarafından gönderildi. 11.11.2014
 
 
 |  
| Kremalı Kek |  
|  | Ömercan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.09.2014
 Mesajlar: 41
 Şehir: Kahramanmaraş
 | Kısa URL: https://ml.md/lc101715 Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2014
 2,152 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 4 yumurta
 3 çay bardağı şeker
 1 çay bardağı süt
 3 çorba kaşığı kakao
 100 gram rendelenmiş çikolata
 1 çay bardağı yoğurt
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 çay bardağı kıyılmış fındık
 2 su bardağı un
 Sıvı yağ
 Kreması için:
 1 paket labne peyniri
 1 çay bardağı süzme yoğurt
 Vanilya
 1 çay bardağı pudra şekeri
 İsteğe bağlı meyveler
 Frambuaz ya da ahududu
 
 Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu, çikolatayı da ekledikten sonra fazla karıştırmadan kalıpların içlerine dökün. 175 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirip çıkartın. Daha sonra kreması için yoğurt, labne ve şekeri çırpın, üzerlerine kaşıkla yerleştirin ve istediğiniz meyveleri serpin.
 
 
  
 
 |  
| Kremalı Kek |  
|  | muazzaf Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.05.2020
 Mesajlar: 24
 Şehir: Çankırı
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150700 Gönderme Tarihi: 22.May.2020
 616 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.sozcu.com.tr
 
 Pandispanya için:
 4 yumurta akı
 1 su bardağı un
 1 su bardağından 2 parmak az şeker
 8 yemek kaşığı tereyağı
 2 yemek kaşığı süt
 1 paket kabartma tozu
 1 çay kaşığı tuz
 Pastacı kreması için:
 Yarım kg süt
 1 vanilya çubuğu yada toz vanilya
 5 adet yumurta sarısı
 1 su bardağından az şeker
 Yarım su bardağı nişasta
 Yarım su bardağı un
 6 yemek kaşığı krema
 Mandalina-limon rendesi
 Çikolata sosu için:
 2 paket bitter (%80 )
 4 yemek kaşığı krema
 4 yemek kaşığı tereyağ
 
 Pandispanyayı yaparken önce tuz, şeker ve yumurta aklarını mikser ile hiç ara vermeden 8-10 dakika kadar çırpalım. Daha sonra içine tüm pandispanya malzemelerine koyup spatula yardımıyla kabarıklığı çok öldürmeden karıştıralım, tereyağladığımız kek kalıbına alarak önce 180 derecede 20 dakika, 150 derecede 10 dakika fırınlıyoruz.
 Bir tencereye çiğ krema hariç pastacı kremasının tüm malzemelerin koyup kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Hafif ılındıktan sonra akışkanlık miktarını istediğiniz gibi ayarlamak için çiğ kremayı ekleyebilirsiniz.
 Benmari usulü erittiğimiz çikolataların içine krema ve tereyağını ekleyerek bir süre daha benmaride karıştırıyoruz.
 Soğumuş pandispanyayı ekmek bıçağı ile ortadan bölüyoruz. Istediğimiz miktarda kremayı sürüp diğer parçayı üzerine kapatıyoruz. En son servis tabağına alıp üzerine çikolata sosunu ekledikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 |  
| Kremalı Kek |  
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155551 Gönderme Tarihi: 19.Oca.2021
 591 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Pandispanya için:
 4 adet yumurta
 2/3 su bardağı toz şeker
 4 yemek kaşığı soğuk su
 1+1/4 su bardağı un
 1 yemek kaşığı süt
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Şerbet için:
 1/2 paket krema
 1/2 su bardağı süt
 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
 1/2 çay bardağı şeker
 Çikolatalı pudding için:
 1 litre süt
 2 yemek kaşığı kakao
 50 gram bitter çikolata
 2 yemek kaşığı tereyağ
 1,5 kahve fincanı un
 1 yemek kaşığı nişasta
 
 Önce pandispanyayı yaparak işe başlayalım. Fırını 165 derecede ısıtın.
 Yumurta sarısını ve beyazlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Beyazları tek başına kar haline gelene dek, sarıları da şekerle iyice pürüzsüz hale gelene dek çırpın.
 Rengi açılan ve krema kıvamına gelen yumurta sarılarına su ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
 Bütün kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek bir kaba alın.
 Kuru malzemeleri yumurta sarısına ekleyin ve alttan üste çok karıştırmadan, sadece unlar gözden kaybolana dek karıştırın.
 Son olarak yumurta aklarını da 2 partide unlu karışıma ekleyin. Çok karıştırmayın ki sönmesinler.
 Karışımı, dibini yağladığınız bir fırın kabına dökün ve fırına verin. 30-35 dakika arası pişirin
 Pandispanya pişerken pudingi hazırlayın. Sütün 1 çay bardağı kadarını kenara alıp gerisini bir tencereye dökün.
 Unu ve kakaoyu eleyerek süte ekleyin.
 Şekeri de ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
 1 yemek kaşığı nişastayı 1 çay bardağı sütte çözdürüp onu da tencereye dökün.
 Kıvam alana kadar karıştıra karıştıra pişirin.
 Bitter çikolata ve tereyağı küp küp kesin.
 Kıvama gelince ocaktan alın, içerisine bitter çikolata ve tereyağı ekleyerek bir mikser yardımıyla en az 5 dakika çırpın. Sıcaklıkta tereyağ ve çikolata eriyecek, mikser ise pudinge hacim ve akışkanlık verecek.
 Kekinizi fırından çıkarın ve bir kenara alın.
 Bu arada şerbet malzemelerini bir sos tenceresine alıp kaynama noktasına getirin. Kaynayınca altını kısın ve 2-3 dakika tıkırdamada bırakın.
 Şerbeti sıcakken kekin üzerine dökün.
 Kek, kremalı şerbeti emdikten sonra üzerine çikolatalı pudingi eşit ve düzgün biçimde yayın.
 Servis etmeden önce en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |