| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kolay mantı (Yufkadan) | 
 
  | 
Ramazan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2006 
Mesajlar: 82
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8669 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2006 
2,562 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
200 gr. kıyma veya kuşbaşı
 
500. ml et suyu
 
20 ml. sıvı yağ
 
2 adet yufka
 
1 adet soğan 
 
2 diş sarımsak
 
450 gr. yoğurt
 
20 gr. tereyağı
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Kuru nane
 
Tuz
 
 
Soğanı ayıklayıp küp kesin. Sıvı yağı bir tencereye alın, ısınınca soğanı ve eti ekleyip çevirin. Sularını salıp çektikten sonra tuzlayın, biberleyin ve pişmeye bırakın. Yufkaları şerit kesin. Hazırladığınız içi aralıklı olarak şeritlerin üstüne yerleştirin. Küçük rulolar yapıp sarın, fırın tepsisine dizin. Önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin. Et suyunu kaynatın. Kuru mantıların üstüne sıcakken dökün. Sarmısağı ayıklayıp ezin, yoğurda karıştırıp çırpın. Tereyağını pul biber ve nane ile eritin. Kevgir yardımıyla mantıları süzerek tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, tereyağını gezdirerek servis yapın.
 
 
 ML® Mantı için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 25.03.2024
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kolay mantı (Yufkadan) Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |