| 
 
 
 | 
Pratik Mantı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92550 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2013 
1,743 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket yufka
 
2-3 diş sarımsak
 
1 kase yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Hazır yufkayı rulo şeklinde yapıp 1'er cm aralıkla kesiyoruz, kızgın yağın içine atıp kızartıyoruz. Kaselere koyup üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Kırmızı pul biberli sos yapıp üzerine döküyoruz.
  
 | 
Yufkadan Kolay Mantı | 
  | 
Mira 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.03.2011 
Mesajlar: 14 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73973 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2012 
2,356 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
350-400 gr kıyma
 
2 adet kuru soğan
 
1 miktar maydanoz
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
1 miktar sıvıyağ (kızartmak için)
 
Üzeri İçin:
 
1 miktar sarımsaklı yoğurt
 
1 miktar yağda kızdırılmış pulbiber (çok az salça ilavesiyle)
 
 
Soğanları minik minik doğrayıp iç malzemesini hazırlayın. 1-2 yemek kaşığı su ile sulandırın. Dörde böldüğümüz yufkaların geniş kısmına yeterli miktarda iç harçından koyduktan sonra sigara böreği gibi sarıp yuvarlayarak şekil veriyoruz. İsterseniz teflon tavada kızartarak isterseniz tepsiye yağlı kağıdı serip fırında pişirerek üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonra da kızdırdığımız yağda kavrulan pulbiberi (salça ilaveli) gezdirip servise sunuyoruz.
  
 | 
Kolay Mantı | 
  | 
asu-man 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27559 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2008 
2,514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
4 adet yufka
 
200 gr. kıyma
 
1 kilo yoğurt
 
1-2 diş sarımsak
 
125 gr. tereyağı
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçek yağı
 
 
Yapılışı:
 
Yufkaları ince uzun şeritler halinde kesin ve kendi aralarında dörde bölün. 200 gr. kıymayı bir tencereye alın ve kendi yağıyla hafifçe kavurun. Kestiğiniz yufkaların bir kenarına kıyma koyup, muska yada küçük sigara börekleri şeklinde sarın. Mantıları ayçiçek yağında kızartın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızıbiberi 125 gr. tereyağında kızdırın ve sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirerek dökün ve servis yapın.
  
 | 
Kolay mantı (Yufkadan) | 
  | 
Ramazan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2006 
Mesajlar: 82
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8669 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2006 
2,562 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. kıyma veya kuşbaşı
 
500. ml et suyu
 
20 ml. sıvı yağ
 
2 adet yufka
 
1 adet soğan 
 
2 diş sarımsak
 
450 gr. yoğurt
 
20 gr. tereyağı
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Kuru nane
 
Tuz
 
 
Soğanı ayıklayıp küp kesin. Sıvı yağı bir tencereye alın, ısınınca soğanı ve eti ekleyip çevirin. Sularını salıp çektikten sonra tuzlayın, biberleyin ve pişmeye bırakın. Yufkaları şerit kesin. Hazırladığınız içi aralıklı olarak şeritlerin üstüne yerleştirin. Küçük rulolar yapıp sarın, fırın tepsisine dizin. Önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin. Et suyunu kaynatın. Kuru mantıların üstüne sıcakken dökün. Sarmısağı ayıklayıp ezin, yoğurda karıştırıp çırpın. Tereyağını pul biber ve nane ile eritin. Kevgir yardımıyla mantıları süzerek tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, tereyağını gezdirerek servis yapın.
 
 
 ML® Mantı için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 25.03.2024
  
 | 
 
 
 
 
 
 |