| 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | zumZUM Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.04.2006
 Mesajlar: 150
 Şehir: Sivas
 | Kısa URL: https://ml.md/lc2472 Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
 3,420 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet yumurta
 2 paket vanilya
 aldığı kadar un
 3 çorba kaşığı yoğurt
 1 paket kabartma tozu
 3 çorba kaşığı badem içi
 4 çorba kaşığı toz şeker
 1 paket (küçük) margarin
 1 adet limon, kabuğunun rendesi
 
 Yumurtaları kırıp, bir kalıba boşaltın, şeker ilave edip, köpürene dek çırpın. Yoğurt katıp, karıştırın. Diğer bir kaba bir miktar un, vanilya, kabartma tozu ve çekilmiş badem koyup karıştırın ve diğer kanşıma katın. Kalan malzemeyi de ekleyip karıştırdıktan sonra, kek kalıbını iyice yağlayın ve hamur kalıbına döküp orta hararetli fırında, 45-50 dakika kadar pişirin.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.08.2023
 
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | Işık Ercan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.09.2007
 Mesajlar: 48
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17587 Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2007
 2,834 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet hazır kakaolu kek,
 2 küçük fincan Nescafe,
 1 su bardağı süt
 150 gram labne peyniri,
 3 çorba kaşığı tozşeker.
 Sosu için:
 150 gram beyaz peynir (tuzu alınmış),
 1 adet yumurta sarısı
 
 Keki ikiye bölün. Birinci katın üzerine önceden hazırlayıp ılıttığınız 2 küçük kahve fincanı Nescafe yi gezdirin. Labne peynirini 3 çorba kasığı tozşekerle birlikte teflon tavada 1-2 dakika çevirin. Şekerli peyniri de kahvenin üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Başka bir tencerede sosu hazırlayın. Tuzu alınmış beyaz peyniri, 1 adet yumurta sarısı ve 1 su bardağı sütle çırpıp, sıvı hale getirin. Kekin üzerine bu sosu dökün. En üste kakao serpin.
 
 
 ML® Kaklı Kek için tıklayın
 
 
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.08.2023
 
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | ufuk05 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.11.2007
 Mesajlar: 41
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc19641 Gönderme Tarihi: 30.Kas.2007
 3,064 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 yumurta
 1 küçük margarin
 3 kaşık yoğurt
 alabildiği kadar un
 3-4 kaşık şeker
 1 paket kabartma tozu
 Vanilya
 Limon kabuğu rendesi
 
 Yumurtayı, şekeri, yoğurdu iyice karıştırınız.
 Erimemiş yağı da ilave edip tekrar karıştırınız.
 Kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu rendesi karıştırılmış unu kek kıvamına gelince (ezilmiş yoğur) kıvamına kadar ilave ediniz.
 Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına koyup önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 50-60 dakika pişiriniz.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.08.2023
 
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc88931 Gönderme Tarihi: 03.May.2013
 2,364 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ankara Büyükşehir Belediyesi
 Belmek Yemek Kitabı
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı yoğurt
 1 limon kabuğu rendesi
 3 su bardağı un
 kabartma tozu
 1 paket vanilya
 
 Yumurta ve şeker iyice çırpılır. İçerisine sıvı yağ, yoğurt, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilya konup karıştırılır. Un ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Yağlanmış kalıbın içerisine hazırlanan kek hamuru boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır. Dilimlenerek servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc144192 Gönderme Tarihi: 14.Tem.2019
 891 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Arzuya göre limon kabuğu ya da ceviz taneleri
 
 Yumurtaları ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın. Süt, yağ ve rendelenmiş limon kabuğunu ya da cevizi de ekledikten sonra çırpma işlemine bir süre daha devam edin. Sonraki aşamada un, kabartma tozu ve vanilyayı hazırladığınız karışıma ekleyin.
 Tüm malzemeleri mikserle karıştırmaya devam edin. Kek kalıbı ya da tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız harcı dökün ve üzerini bir spatula yardımı ile düzleştirin.
 Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Son olarak kekinizi dinlendirdikten sonra damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155254 Gönderme Tarihi: 05.Oca.2021
 422 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta
 1 su bardağı tozşeker
 12 çorba kaşığı süt
 10 çorba kaşığı sıvıyağ
 16 çorba kaşığı un
 1 su bardağı kakao
 7-8 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması
 5 çorba kaşığı küçük parçalar halinde kırılmış çikolata
 Üzerine:
 Pudraşekeri
 
 Kek hamuru için yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Malzemeler karıştıktan sonra un ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Daha sonra kakaolu fındık kreması ve çikolata parçalarını da ekleyin. Sufle kaplarını yağlayıp unlayın ve karışımı kaplara pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika, üzeri sertleşip içi sıvı kalacak şekilde pişirin. Üzerine pudraşekeri serpin. Arzunuza göre mevsim meyveleriyle servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |