| 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | Rana İlden Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.05.2007
 Mesajlar: 29
 Şehir: Kayseri
 | Kısa URL: https://ml.md/lc14974 Gönderme Tarihi: 30.May.2007
 14,686 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme
 Yumurta 6 adet
 Şeker 3 su bardağı
 Süt 2 su bardağı
 Sıvı yağ 1 su bardağı
 Kabartma tozu 2 paket
 Un 6 su bardağı
 
 Şekerle yumurta mikserle iyice kabarana kadar çırpılır. Çırpılmış yumurtanın içine yağ ve süt eklenip mikserle karıştırılır. Un ve kabartma tozu elenip bu karışıma eklenip mikserle iyice çırpılır.
 Kekin pişirileceği büyük tepsi sıvı yağ veya tereyağı ile yağlanır. Kekin hamuru tepsiye dökülür ve tepsinin kenarlarında eşit şekilde yayılması sağlanır. Orta sıcaklıkta fırına (170-180°C) verilerek 20-30 dk pişirilir.
 Bu kekin yapımı oldukça kolaydır. Mikserle bütün malzemeler sırayla karıştırılır. Bu ölçü fırının büyük tepsisine göre verilmiştir; daha küçük kalıp kullanıldığında bu ölçülerin tam yarısı kullanılmalıdır.
 
 
 ML® İncirli Kek için tıklayın
 
 
 
 
 | 
| Pratik Kek | 
|  | ufuk05 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.11.2007
 Mesajlar: 41
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc19643 Gönderme Tarihi: 30.Kas.2007
 11,071 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 büyük margarin
 4 adet yumurta
 1,5 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 1/2 limon suyu
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1/2 kg. un
 
 Yumurta ve şekeri bir tencereye koyup bir iki karıştırınız.
 İçerisine erimiş yağı, sütü limon suyunu koyup karıştırınız.
 Una vanilya, kabartma tozu koyup karıştırınız.
 Unu tenceredeki karışıma koyup iyice karıştırınız.
 Bu karışımı yağlanmış kek kalıplarına koyup orta hararetli fırında pişiriniz.
 Soğuyunca kesip servis yapınız.
 
 
 | 
| Pratik Kek | 
|  | Cemile Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.11.2006
 Mesajlar: 123
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc12600 Gönderme Tarihi: 15.Mar.2007
 4,004 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 125 gram margarin
 1,5 su bardağı şeker
 1 su bardağı gazoz
 2,5 su bardağı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 adet limon rendesi
 Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
 
 Oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın. Daha sonra içine şekeri, vanilyayı, oda sıcaklığındaki yumuşattığınız margarini ilave edip bir mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Eleyerek unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
 Daha sonra gazozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip, çırpmaya devam edin. Son olarak çekilmiş bademi ilave edip tahta bir kaşık ile karıştırın.
 Margarin ile yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Servis yapın.
 
 
 ML® Mısırunlu Esmer Kek için tıklayın
 
 
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | zumZUM Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.04.2006
 Mesajlar: 150
 Şehir: Sivas
 | Kısa URL: https://ml.md/lc2472 Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
 3,420 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet yumurta
 2 paket vanilya
 aldığı kadar un
 3 çorba kaşığı yoğurt
 1 paket kabartma tozu
 3 çorba kaşığı badem içi
 4 çorba kaşığı toz şeker
 1 paket (küçük) margarin
 1 adet limon, kabuğunun rendesi
 
 Yumurtaları kırıp, bir kalıba boşaltın, şeker ilave edip, köpürene dek çırpın. Yoğurt katıp, karıştırın. Diğer bir kaba bir miktar un, vanilya, kabartma tozu ve çekilmiş badem koyup karıştırın ve diğer kanşıma katın. Kalan malzemeyi de ekleyip karıştırdıktan sonra, kek kalıbını iyice yağlayın ve hamur kalıbına döküp orta hararetli fırında, 45-50 dakika kadar pişirin.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.08.2023
 
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | ffiliz Yeni Üye
 
  
 Kayıt: 15.01.2008
 Mesajlar: 1
 Şehir: trabzon
 | Kısa URL: https://ml.md/lc23335 Gönderme Tarihi: 21.Nis.2008
 3,345 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Oda sıcaklığında 4 yumurta
 1,5 su bardağı şeker
 1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
 1 su bardağı yoğurt (suyuyla beraber)
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 2 paket vanilya
 içine varsa damla çikolata, kuru üzüm, kuru incir ve kayısı parçaları
 
 4 yumurta ve 1,5 su bardağı şeker 5 dakikadan fazla süre mikser yardımıyla beyaz renge dönüp kabarıncaya kadar çırpılır. Bu karışıma sırasıyla hafif karıştırmaya devam ederek yağ, yoğurt, un, kabartma tozu ve vanilya katılır. Yoğurt suyuyla konulduğu vakit portakal tadı gibi hoş bir tat verilecektir. Eğeğ kekinizin biraz daha yumuşak olmasını istiyorsanız yarım çay bardağı st ilave edebilirsiniz. Tüm malzeme karıştırılarak kek kalıbına konulduktan sonra iç malzemesi katılarak çatal yardımıyla hafif hareketlerle içine yedirilir üzerine susam serpilir. Fırının 180 dereceye önceden ısıtılmış olması çok önemlidir bunun için yapmaya başladığınızda fırını da çalıştırırsanız ayarı tutmuş olacaktır.
 
 Not: Malzemelerin oda sıcaklığında olması kekinizin olabildiğince kabarmasını sağlayacaktır.
 
 
 ML® Bayat Ekmekli Kek için tıklayın
 
 
 
 | 
| Pratik Kek | 
|  | Küçük Aysel Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.01.2010
 Mesajlar: 39
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc46796 Gönderme Tarihi: 30.Oca.2010
 3,148 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 büyük margarin
 1,5 su bardağı şeker
 1/2 limon suyu
 1 paket vanilya
 4 yumurta
 1 su bardağı süt
 1 paket baking powder
 3 su bardağı un
 
 Yumurta ve şekeri bir tencereye koyup, bir iki karıştırınız, içerisine erimiş yağı, sütü limon suyunu koyup karıştırınız. Una, vanilya, baking pow-der koyup karıştırınız. Unu tenceredeki karışıma koyup, iyice karıştırınız. Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına koyup, orta hararetli fırında pişiriniz.
 
 
 ML® Şirin Kekler için tıklayın
 
 
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | Sevda Pekel Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.11.2007
 Mesajlar: 49
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc19610 Gönderme Tarihi: 28.Kas.2007
 3,076 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bardak yoğurt
 2 bardak şeker
 3 bardak un
 1 paket kabartma tozu
 4 yumurta
 1 küçük paket margarin
 Vanilya
 Limon kabuğu rendesi
 
 Yumurta ve şekeri çatalla biraz çırpıp, içerisine hafif erimiş yağı, yoğurdu unu kabartma tozunu, vanilya ve limon kabuğu rendesini koyup karıştırınız, (fazla karıştırmayınız, kabarmaz).
 Yağlanmış unlanmış kek kalıplarından koyup hafif hararetli fırında 45 dakika pişiriniz.
 
 Not: Arzu ederseniz hamura üzüm, ceviz, v.s. katabilirsiniz.
 
 
 ML® Karamelli Kek için tıklayın
 
 
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | ufuk05 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.11.2007
 Mesajlar: 41
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc19641 Gönderme Tarihi: 30.Kas.2007
 3,064 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 yumurta
 1 küçük margarin
 3 kaşık yoğurt
 alabildiği kadar un
 3-4 kaşık şeker
 1 paket kabartma tozu
 Vanilya
 Limon kabuğu rendesi
 
 Yumurtayı, şekeri, yoğurdu iyice karıştırınız.
 Erimemiş yağı da ilave edip tekrar karıştırınız.
 Kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu rendesi karıştırılmış unu kek kıvamına gelince (ezilmiş yoğur) kıvamına kadar ilave ediniz.
 Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına koyup önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 50-60 dakika pişiriniz.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.08.2023
 
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | mükerrem Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.10.2008
 Mesajlar: 37
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc29635 Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
 2,977 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 yumurta, 2 su bardağı şeker çırpılır, 1/2 su bardağı ayçiceği yağı, 1/2 su bardağı yoğurt, 4-5 damla limon suyu, 1 şekerli vanilin ilave edilip çırpmaya devam edilir. 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu eklenir, çırpmadan kaşıkla hafifçe karıştırılır. Margarin ile yağlanmış, unlanmış kek kalıbına hamur dökülür ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
 
 
 ML® Gazozlu Kek için tıklayın
 
 
 
 | 
| Pratik Kek | 
|  | ufuk05 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.11.2007
 Mesajlar: 41
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc19648 Gönderme Tarihi: 30.Kas.2007
 2,884 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 6 yumurta
 1,5 su bardağı şeker
 1,5 su bardağı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 tutam tuz
 
 Yumurta sarısını porselen bir kaseye koyunuz.
 6 yumurta sarısına şekeri koyup iyice karıştırıp krem haline getiriniz.
 Yumurta aklarını bir tencereye koyup üzerine tuzu ilave edip katı kar haline gelinceye kadar çarpınız.
 Akları, kabartma tozu ve vanilya karıştırılmış unu yumurta sarısına ilave edip hepsini iyice karıştırınız.
 Bu karışımı yağlanmış unlanmış kek kalıbına koyup orta hararetli fırında 40-50 dakika pişiriniz.
 Fırından alınca soğutup istediğiniz kalınlıkta kesip, pudra şekeri serpip servis yapınız.
 
 
 ML® Anakonda için tıklayın
 
 
 
 | 
| Pratik Kek | 
|  | uğurlu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.05.2010
 Mesajlar: 34
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51586 Gönderme Tarihi: 13.May.2010
 2,877 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 yumurta
 1 büyük paket margarin
 1 su bardağı süt
 1.5 su bardağı şeker
 yarım fincan limon suyu
 1 paket kabartma tozu
 Yarım kilogram un
 2 kahve kaşığı vanilya
 
 Yumurtalar ve şeker tencerede 2-3 kere karıştırılır.
 Yağ, bir kapta eritilir.
 Eritilmiş yağ, yumurta-şeker karışımı üzerine dökülür. Süt ve limon suyu ave edildikten sonra karıştırılır.
 Un, başka bir kaba elenir. Üzerine vanilya ve kabartma tozu ilave edilip, karıştırılır.
 Un, vanilya ve kabartma tozu karışımı, tenceredeki karışıma ilave edilip, iyice karıştırılır.
 Bu karışım yağlanmış kek kalıbına boşaltılır.
 Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.
 Soğuduktan sonra, kalıptan çıkarılır.
 
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | Işık Ercan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.09.2007
 Mesajlar: 48
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17587 Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2007
 2,834 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet hazır kakaolu kek,
 2 küçük fincan Nescafe,
 1 su bardağı süt
 150 gram labne peyniri,
 3 çorba kaşığı tozşeker.
 Sosu için:
 150 gram beyaz peynir (tuzu alınmış),
 1 adet yumurta sarısı
 
 Keki ikiye bölün. Birinci katın üzerine önceden hazırlayıp ılıttığınız 2 küçük kahve fincanı Nescafe yi gezdirin. Labne peynirini 3 çorba kasığı tozşekerle birlikte teflon tavada 1-2 dakika çevirin. Şekerli peyniri de kahvenin üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Başka bir tencerede sosu hazırlayın. Tuzu alınmış beyaz peyniri, 1 adet yumurta sarısı ve 1 su bardağı sütle çırpıp, sıvı hale getirin. Kekin üzerine bu sosu dökün. En üste kakao serpin.
 
 
 ML® Kaklı Kek için tıklayın
 
 
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.08.2023
 
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | tamyeli Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.07.2011
 Mesajlar: 38
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc66301 Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011
 2,496 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet yumurta
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı tozşeker
 Limon veya portakal kabuğu rendesi
 1 çay bardağı süt
 2-3 su bardağı un
 Vanilya
 1 küçük paket margarin
 
 Yumurta ve şekeri porselen bir kâseye koyup, 1-2 defa karıştırınız.
 Ilık sütü, erimiş ve ılık haldeki yağı ilâve edip şeker eriyinceye kadar karıştırınız.
 Unun içerisine kabartma tozunu, vanilyayı ve limon kabuğu rendesini koyup, iyice karıştırınız.
 Bu unu kâsedeki karışıma koyup, karıştırınız. Kıvamı kaşıktan koyu koyu akacak ölçüde olmalıdır. (Bunun için, 2 veya 3 su bardağı un kullanmak gerekir. Yumurta küçük olursa 2 su bardağı un yeterlidir. Yumurta büyük olursa 3 su bardağı un konulmalıdır.)
 Karışımı, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına koyup, muntazam yayınız.
 Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişiriniz.
 Fırından alıp, biraz soğutunuz.
 Kalıptan çıkarıp, servis yapınız.
 
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | aza Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.02.2010
 Mesajlar: 40
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc73478 Gönderme Tarihi: 08.Mar.2012
 2,373 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 kahve fincanı un
 3 kahve fincanı şeker
 3 adet yumurta
 3 çorba kaşığı kuşburnu reçeli
 1 çorba kaşığı doğranmış fıstık
 
 Şeker ve yumurtayı çırp. Un ilave et. Hazırladığınız karışımı kalıba dökerek 20-25 dk kadar pişirin. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın üzerine kuşburnu reçelini sürün. Doğranmış fıstık serpiştirin.
 
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | Çatladıkapı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.07.2011
 Mesajlar: 40
 Şehir: Alaçatı/Çeşme
 | Kısa URL: https://ml.md/lc65892 Gönderme Tarihi: 17.Tem.2011
 2,371 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı yoğurt
 2 su bardağı tozşeker
 3 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 4 adet yumurta
 1 küçük paket margarin
 Limon kabuğu rendesi
 Vanilya
 
 Yumurta ve şekeri çatalla biraz çarpıp, içerisine hafif erimiş yağı, yoğurdu, unu, kabartma tozunu, vanilya ve limon kabuğu rendesini koyup, karıştırınız. (Fazla karıştırmayınız, kabarmaz.) . Yağlanmış, unlanmış kek kalıplarına koyup, hafif ısılı fırında 30-40 dakika pişiriniz.
 
 Not: Arzu ederseniz hamura üzüm, ceviz vb. da katabilirsiniz.
 
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc88931 Gönderme Tarihi: 03.May.2013
 2,364 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ankara Büyükşehir Belediyesi
 Belmek Yemek Kitabı
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı yoğurt
 1 limon kabuğu rendesi
 3 su bardağı un
 kabartma tozu
 1 paket vanilya
 
 Yumurta ve şeker iyice çırpılır. İçerisine sıvı yağ, yoğurt, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilya konup karıştırılır. Un ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Yağlanmış kalıbın içerisine hazırlanan kek hamuru boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır. Dilimlenerek servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc144192 Gönderme Tarihi: 14.Tem.2019
 891 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Arzuya göre limon kabuğu ya da ceviz taneleri
 
 Yumurtaları ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın. Süt, yağ ve rendelenmiş limon kabuğunu ya da cevizi de ekledikten sonra çırpma işlemine bir süre daha devam edin. Sonraki aşamada un, kabartma tozu ve vanilyayı hazırladığınız karışıma ekleyin.
 Tüm malzemeleri mikserle karıştırmaya devam edin. Kek kalıbı ya da tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız harcı dökün ve üzerini bir spatula yardımı ile düzleştirin.
 Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Son olarak kekinizi dinlendirdikten sonra damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Kolay Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155254 Gönderme Tarihi: 05.Oca.2021
 422 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta
 1 su bardağı tozşeker
 12 çorba kaşığı süt
 10 çorba kaşığı sıvıyağ
 16 çorba kaşığı un
 1 su bardağı kakao
 7-8 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması
 5 çorba kaşığı küçük parçalar halinde kırılmış çikolata
 Üzerine:
 Pudraşekeri
 
 Kek hamuru için yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Malzemeler karıştıktan sonra un ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Daha sonra kakaolu fındık kreması ve çikolata parçalarını da ekleyin. Sufle kaplarını yağlayıp unlayın ve karışımı kaplara pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika, üzeri sertleşip içi sıvı kalacak şekilde pişirin. Üzerine pudraşekeri serpin. Arzunuza göre mevsim meyveleriyle servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |