| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kolay Karnabahar Graten | 
 
  | 
mothercub 
Yamak 
 
  
Kayıt: 28.01.2007 
Mesajlar: 6 Şehir: dubai/BIRLESIK ARAP EMIRLIKLERI | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11596 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2007 
3,841 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet orta boy  karnıbahar
 
2 adet  orta boy patates
 
1 adet sogan 
 
300 gr  kıyma
 
4 yemek kasıgı  tereyağ
 
2 yemek kasıgı  un
 
3 su bardagı sut
 
1 su bardagı rendelenmıs kasar peynırı  
 
Tuz
 
Karabıber
 
Kırmızıbıber 
 
 
Karnıbahar buharda, patatesler duduklude haslanır. 
 
Haslanan sebzeler  kucuk parcalara  ayrılarak  borcama alınıp karıstırılır.
 
2  kasık yagda yemeklık dogranan soganlar oldurulur.uzerıne  kıyma  tuz karabıber kırmızı  bıber  eklenır suyunu  fazla cekmeden  atesten alınıp  borcamdakı sebzelrın uzerıne  yayılır.
 
Besamael sos: 2-3 kasık yagda 2  kasık un kavrulur .pembelesmeden uzerıne  uc  su bardagı sut eklenır. İyıce karıstırılıp ocaktan  alınır.{topaklanma  yaparsa el blenderından gecırılır}
 
Hazırlanan besamel sos borcama dokulur  .
 
En uste kasar rendesı  gezdırılır 200 derece fırında uzerı nar gıbı kızarana dek pısırılır.
 
 
 ml® fırında karnabahar için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kolay Karnabahar Graten Tarifleri Kuru Patlıcan Tarifleri
 | 
 
 
 
 |