|
Karnabahar Ogreten |
|
kuşkonmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Üsküdar-İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc20529
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2008
10,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg karnabahar
1 Avuç kaşar peyniri rendesi
1 Tatlı kaşığı tuz
Beşamel salçası için :
2 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Tencereye 1,5 su bardağı su ile tuz atarak kaynatınız. Karnabaharı dallarına ayırıp yıkayıp, sap kısımlarını kesiniz. Tencereye koyup yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Karnabaharları fırına girebilecek servis tabağına diziniz. Üzerini yeterince beşamel salçası ile kapatıp, kaşer peyniri rendesi serpiniz. Üstünü fırında hafif pembeleştirip, sıcak servis yapınız.
ML® Peynirli Karnabahar Kızartması için tıklayın
|
Kolay Karnabahar Graten |
|
mothercub
Yamak
Kayıt: 28.01.2007
Mesajlar: 6 Şehir: dubai/BIRLESIK ARAP EMIRLIKLERI |
Kısa URL: https://ml.md/lc11596
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2007
3,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy karnıbahar
2 adet orta boy patates
1 adet sogan
300 gr kıyma
4 yemek kasıgı tereyağ
2 yemek kasıgı un
3 su bardagı sut
1 su bardagı rendelenmıs kasar peynırı
Tuz
Karabıber
Kırmızıbıber
Karnıbahar buharda, patatesler duduklude haslanır.
Haslanan sebzeler kucuk parcalara ayrılarak borcama alınıp karıstırılır.
2 kasık yagda yemeklık dogranan soganlar oldurulur.uzerıne kıyma tuz karabıber kırmızı bıber eklenır suyunu fazla cekmeden atesten alınıp borcamdakı sebzelrın uzerıne yayılır.
Besamael sos: 2-3 kasık yagda 2 kasık un kavrulur .pembelesmeden uzerıne uc su bardagı sut eklenır. İyıce karıstırılıp ocaktan alınır.{topaklanma yaparsa el blenderından gecırılır}
Hazırlanan besamel sos borcama dokulur .
En uste kasar rendesı gezdırılır 200 derece fırında uzerı nar gıbı kızarana dek pısırılır.
ml® fırında karnabahar için tıklayın
|
KARNABAHAR GRATEN |
|
vizyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2009
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc34581
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2009
3,109 defa indirildi / yazdırıldı
|
1250 gram karnabahar (1 orta baş)
16 bardak su
3 çorba kaşığı tuz
SALÇASI:
50 gram tereyağı ya da margarin (2,5 çorba kaşığı)
40 gram un (3/4 kahve fincanı)
400 gram süt (1,5 bardak)
25 gram rende gravyer (1 kahve fincanı)
50 gram ayrıca tereyağı ya da 2,5 çorba kaşığı margarin
ÜSTÜNE:
75 gram rende gravyer (3 kahve fincanı)
1 Büyükçe bir tencereye, 16 bardak su ile 3 silme çorba kaşığı tuz koyarak, suyu kaynamaya bırakmalı, su kaynaymca buna, koçan ve yapraklan kesilmek suretiyle çıkarılmış 1 orta baş karnabahar koyarak, karnabahar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 15-17 dakika arasında haşlamaya bırakmalıdır. (Aksi halde, ilerde görüleceği şekilde, karnabahar, salçalanırken dağılarak ezik ve biçimsiz bir hal alır.)
2 Sonra, az yumuşamış olan karnabaharları sudan çıkararak, çiçeklerini küçük dallarıyla birlikte ufak parçalara ayırmalı, sonra da bunları tepsi ya da kokiy denen büyük istiridye kabuklarına eşit bir surette böldükten sonra bir tarafa bırakmalıdır.
3 Daha sonra, bir kap ya da kuşaneye; iki buçuk çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile üç çeyrek kahve fincanı un koyarak, 2 - 3 dakika kadar kavurmalı, sonra da kavrulmuş una, bir buçuk bardak da sıcak süt katmalı ve bir taraftan da hızlıca karıştırmak suretiyle sütü, karışıma yedirmeli ve karışım düğün çorbası kıvamında bir koyuluğa gelinceye kadar karıştırarak pişirmekte devam etmeli; sonra buna, 1 tatlı kaşığı tuz ile, fındık büyüklüğünde parçalara ayrılmış iki buçuk silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarini azar azar katmalı ve bir taraftan da hızlıca karıştırmakta devam ederek, bütün yağı karışıma yedirmeli ve sonra buna; 1 kahve fincanı da rende gravyer peyniri ilâve ettikten sonra kabı ateşten almalıdır.
4 Sonra bu salçanın yansını, tepsi veya kokiyler içindeki karnabaharlara ilâve etmeli ve karıştırmak suretiyle de salçayı bütün karnabaharlara buîadıktan sonra, salçanın diğer yansını da yine, salça bulanmış karnabaharların üstlerine dökmek suretiyle karnabaharları görünmez hale getirmeli, salçanın üstüne de 3 kahve fincanı rende gravyer peynirini tepsiye serptikten ya da kokiylere böldükten sonra, kızgınca fırına sürerek üstlerindeki rende peynir pembemsi bir renk alıncaya kadar bunlan aşağı yukan 15 dakika fırınlamalı ve hemen sıcak sıcak servis yapmalıdır.
ML® Terbiyeli Karnabahar (görsel)
|
KARNABAHAR GRATEN |
|
Çay ve Sempati
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc26800
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2008
3,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
1 adet karnabahar
2 bardak süt
1 fincan rende kaşar
1 kaşık tereyağı
1 fincan un
tuz.
HAZIRLAMIŞI:
Bir tencereye karnabaharı örtecek kadar su konur. Ve bir avuç tuz atılır. Su kaynayınca karnabahar atılır 20 dakika kadar haşlanır. Sudan çıkardıktan sonra küçük dallariyle parçalara ayrılır ve bir tepsiye yerleştirilir. Başka bir kap içine 3 çorba kaşığı tereyağı ve un konarak 2-3 dakika kavrulur. Yavaş yavaş süt ilâve edilir, (hızla karıştırırken iki kaşık tereyağı daha koymalıdır). Koyu bulamaç haline gelen süte son olarak bir fincan rende kaşan yedirmeli, ateşten indirip biraz beklettikten sonra karnabaharların üstüne dökmeli. Fırına sürüp üstü kızarana kadar pişirilmelidir.
ML® Terbiyeli Karnabahar için tıklayın
|
Karnabahar Graten |
|
fatma hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2009
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39960
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2009
3,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet karnabahar
300 gr. kıyma
1 adet soğan
2 kaşık tereyağı
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber.
Üstü için;
3 kaşık un
3 bardak süt
2 kaşık tereyağı
1 kaşık hindistancevizi
1 çay bardağı kaşar peyniri
Tuz
Karabiber,
Yapılışı
Soğan yemeklik doğranıp 2 kaşık yağda kavrulur. 300 gr kıyma da içine atılarak iyice pişirilir. Karnabaharlar dallarına ayrılarak yıkanır, Kavrulan soğanların içine ilave edilir. Salça ve 1 bardak su katılarak sebzelerin pişmesi sağlanır. Yemek suyunu tamamen çekince fırın tepsisine dökülerek üzeri düzlenir. Ayrı bir kapta 2 kaşık tereyağı un ile kavrulup içine süt ilave edilir. Tuz, biber ve hindistancevizi katarak ocaktan alınır. Fırın tepsisindeki karnabaharın üzerine dökülür. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilerek fırında nar gibi kızartılır.
|
Karnabahar Graten |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc12998
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2007
2,969 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 Adet Orta Boy Karnabahar
150 gr tereyağı
1 Su Bardağına Yakın Un
6 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz
Karnabaharı tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra çiçek çiçek ayırın. Başka bir tencerede tereyağını eritip, un ile kavurun. Un sararınca yavaş yavaş sütü ve tuzu ekleyin. Sosun içine karnabahar çiçeklerini alıp, karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp servis yapın.
ML® Havuçlu Karnabahar Oturtması için tıklayın
|
Karnabahar Graten |
|
KarbonhidratKralicesi
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2008
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25161
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2008
2,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg karnabahar
25 gr rende peynir
6 bardak su
3 çorba kaşığı tuz Salçası:
50 gr tereyağı
1 kahve fincanı un
1.5 bardak süt
1- Büyük bir tencerede karnabaharları tuz ve su ile 15 dakika kadar haşlanır. Süzgece dökülür. Küçük parçalara bölünür.
2- Bir kuşanede, tereyağı ve un koyarak kavurup, sonra buna süt katın, tuz koyup pişirilir.
3- Rende peyniri ilave edip ateşten alın. Sonra tepsiye dizilmiş karnabaharların üstüne bu salçayı dökülür. 15 dakika fırınlatıp kızartılır.
ML® Karnabahar Köftesi için tıklayın
|
Karnabahar Graten |
|
şeff
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc70547
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2011
2,757 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük boy karnabahar
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
30 gram kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Tencereye 2 su bardağı su koyun ve kaynatın. Karnabaharları bu suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Karnabahar pişerken başka bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine unu koyun, 3 dakika kavurun. Sütü de üzerine ekleyip koyulaşıncaya kadar kaynatın. Koyulaşan beşamel sosu ocaktan alıp pişmiş ve fırın tepsine konmuş karnabaharların üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpin, 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Karnabahar Graten |
|
kavalye
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2012
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc82702
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012
2,245 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/4 karnabahar
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu sirkeli suda haşlayın. Süzüp yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Unu tereyağında kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırarak beş dakika pişirin ve karnabaharın üstüne dökün. Kaşarı üzerine serpip 200 derece fırında pişirin.
|
Karnabahar Graten |
|
aysel engin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc98344
Gönderme Tarihi: 18.May.2014
2,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 ADET ORTA BOY KARNABAHAR
3 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1 ADET HAVUÇ
MAYDONOZ
1,5 SU BARDAĞI SÜT
2 ADET YUMURTA
5 YEMEK KAŞIĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
TUZ
Karnabaharı haşlayıp süzün. Çiçek çiçek ayırın. Tencerede margarini kızdırıp unu pembe renkte kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilıyınca içine yumurtaları kırın. Tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Havucu rendeleyin. Maydonozu ince kıyın. Kaşar peyniri rendesi ile sosa ilave edin. Karnabaharları firin kalıbına yerleştirip üzerine sosu yayın. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
|