Kısa URL: https://ml.md/lc72517
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2012
13,680 defa indirildi / yazdırıldı
300 gr jöle işkembe
2 kaşık un
Terbiye için:
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı
Üzeri için:
2 kaşık tereyağı
Kırmızıbiber
Jöle işkembeyi yeterince suyla tencereye koyup işkembeler yumuşayıncaya kadar kaynatın. 2 kaşık unu suda açıp kaynayan çorbaya ekleyin tuzunu atıp koyuylaşınca ateşten alın ve hemen yumurta sarısı-limon terbiyesi yapın, daha sonra tereyağı kızdırıp servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc130920
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2018
732 defa indirildi / yazdırıldı
1 Su bardağı Et Suyu
2 Diş Sarımsak
Yarım Çay bardağı Sirke
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Çorba Kaşığı Un
Kırmızı Pul Biber
Su
Tuz
Çorbamızı hazırlayabilmek için tencereyi ocağın üzerine koyup tereyağını erittikten sonra unu çırpma teliyle sürekli karıştırarak 2-3 dk. kavuruyoruz. Üzerine önce soğuk suyu ve et suyunu ardından da sıcak suyu ilave edip karıştırarak kaynatı-yoruz. Kıvamını ayarladıktan sonra tuzunu, sirkesini ve ezilmiş sarımsağı koyup bir taşım kaynattıktan sonra işkembe çorbamız servise hazırdır.
Not: Acılı seviyorsanız üzerine pul biber, toz kırmızıbiber koyabilirsiniz. İşkembe çorbasını hazırlamak ve pişirmek gerçekten zahmetlidir. Bu çorba hem işkembe seven misafirlerinizi mutlu edecek hem de sizi yormayacak. İsterseniz bu çorbanın içine haşlanmış ve doğranmış işkembeleri de ekleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc132790
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2018
877 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. dana işkembesi
2 kaşık un
2 çorba kaşığı yağ
3-4 diş sarımsak
2 kahve fincanı sirke
Yarım kahve kaşığı kırmızı biber
Tuz
İşkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp iç içe geçirilip, bir kaç saat bırakılır.
Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır.
8-10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır. Soğuyunca ince ince kıyılır.
Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2-3 taşım kaynatılır.
Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır.