|
Kolay Erik Reçeli |
|
sempatiğim
Aşçı
Kayıt: 29.12.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc58975
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2010
2,176 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. eriğin çekirdeğini çıkarın ve ikiye kesin. Tencereye, 1 litre su ve 1 kg. şekeri koyun. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Erikleri ekleyin ve hafif ateşte kaynatın. Koyulaşınca yarım limon suyu ve vanilyayı ekleyip hir taşım daha kaynatın, soğumaya bırakın.
|
Kolay Erik Reçeli |
|
beyaz dantel
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc44198
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2009
3,525 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
1 kg. tatlı kırmızı erik (mürdüm, papaz, italyan, anjelik vs.)
5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI:
Erikler yıkanıp ortadan bölünerek çekirdekleri çıkarılır, eğer büyükse bölünerek küçültülür.
Şeker 3 bardak su ile kaynatılıp iyice koyulaştırılır.
Hazırlanan erikler ilave edilip yavaş yavaş kaynatılır. Ateş kapatılıp bir gün suyunda bekletilir. Sulanmışsa biraz daha kaynatılıp limon tuzu ilave edilir.
Ilıyınca önce taneleri kavanoza konur sonra suyu ilave edilir, kavanoz kapağı sıkıca kapatılır.
|
KOLAY ERİK REÇELİ |
|
fıstık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2009
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43891
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2009
2,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 Kg. tatlı erik
1,5 Kg. toz şeker
1 Limon suyu
YAPILIŞI
1 Erikleri yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkartınız, büyükse dörde bölünüz.
2 Tencereye bir kat erik, bir kat şeker koyarak bir gün bekletiniz.
3 Ağır ateşte koyulaşana kadar köpüklerini alarak kaynatınız.
4 Ateşi kapatmadan 10-15 dakika önce limon suyunu ilave ediniz.
5 Soğuduktan sonra kavanoza boşaltınız.
Not: Tencereyi kızgın güneşte bir kaç saat beklettikten sonra da kaynatabilirsiniz.
|
|