| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kolay El Açması Börek | 
 
  | 
hat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129184 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2017 
1,709 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
4 su bardağı un
 
2.5 çay bardağı su
 
3 çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
İç harcı için:
 
250 gr kıyma
 
3 soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Soğanları küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıyma, tuz ve karabiberi ekleyerek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydanozu ilave edin. Un, tuz ve suyu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın ve yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve 2 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru unladığınız tezgahta geniş bir silindir haline getirin ve 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane yardımıyla 15-20 cm büyüklüğünde açın. İçini yağladığınız yuvarlak tepsiye ilk dört yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Kıymalı harcı yayıp kalan yufkaları yine aralarına yağ sürerek üst üste tepsiye dizin. Kısık ateşte tepsiyi çevirerek böreği pişirin. Bir kapak yardımıyla böreği ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KOLAY BÖREK Tarifleri Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |