| 
 
 
 | 
Kolay El Açması Börek | 
  | 
hat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129184 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2017 
1,709 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
4 su bardağı un
 
2.5 çay bardağı su
 
3 çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
İç harcı için:
 
250 gr kıyma
 
3 soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Soğanları küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıyma, tuz ve karabiberi ekleyerek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydanozu ilave edin. Un, tuz ve suyu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın ve yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve 2 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru unladığınız tezgahta geniş bir silindir haline getirin ve 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane yardımıyla 15-20 cm büyüklüğünde açın. İçini yağladığınız yuvarlak tepsiye ilk dört yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Kıymalı harcı yayıp kalan yufkaları yine aralarına yağ sürerek üst üste tepsiye dizin. Kısık ateşte tepsiyi çevirerek böreği pişirin. Bir kapak yardımıyla böreği ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kolay Börek | 
  | 
anacık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2013 
Mesajlar: 69 Şehir: Nallıhan-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91506 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2013 
2,340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 SU BARDAĞI YOĞURT
 
2 ADET YUMURTA
 
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
 
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
 
1 PAKET KABARTMA TOZU
 
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAYAĞI
 
3 SU BARDAĞI UN
 
İÇİ İÇİN;
 
YARIM DEMET MAYDONOZ
 
200 GR PEYNİR
 
 
Un elenir,içine yoğurt,eritilmiş sana yağı,tuz,şeker eklenir.
 
Yumuşak bir hamur elde edilir.
 
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.
 
Hamur avuç içinde açılır.
 
İnce kıyılmış maydanoz ve peynirli iç arasına koyulur ve kapatılır.
 
170 derece de ısıtılan fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
Kolay Börek | 
  | 
YandımYandım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73953 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012 
2,403 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 su bardağı beyaz peynir
 
Aldığı kadar un
 
 
Gerekli bütün malzemeyi karıştırarak bir hamur elde edin. Hamuru çok ince olmayacak şekilde oklavayla yada elinizle açıp çay bardağı ile kesin. Ve kızgın yağda kızartarak servis yapın.
  
 | 
Pratik Börek | 
  | 
İbrahim Hakkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2011 
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67575 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011 
3,022 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
1 kg un
 
20 gram yaş maya
 
Tuz
 
Yeteri kadar su
 
Kıymalı iç için:
 
300 gram beyaz peynir
 
1 adet orta boy soğan
 
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
Üzeri için:
 
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
 
Mayayı suda eritin. Un ve tuzu bir kâseye alın.Mayalı suyu ilave edip kulakmemesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde 4 adet parça koparın. Her bir hamuru unla birlikte uzunlamasına açın. Peynirli iç için, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın.
 
Maydanozu ilave edip iç malzemeyi hazırlayın. Hamurların ortasına peynirli içten yayın. Üzerlerini kapatacak şekilde hazırlayın. Uçlarını birleştirip, büzün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürün ve 3 parmak kalınlığında kesin. Sıcak sıcak ikramedin.
  
 | 
Kolay Börek | 
  | 
Hidayet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61906 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2011 
3,180 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
2 yumurta
 
3,5 kahve fincanı yoğurt
 
1/2 kahve fincanı limon suyu
 
2 kahve fincanı sirke
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
 
16 kahve fincanı un
 
Tuz
 
 
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, yoğurdu, limon suyunu, sirkeyi, tuzu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örtüp 1/2 saat dinlendirelim. Unlanmış bir zeminde hamuru 0.3 mm. Kalınlığında açalım. Hamurdan küçük kareler keserek kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp emici bir kağıt üzerine alalım ve servis yapalım.
  
 | 
KOLAY BÖREK | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1474 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2006 
3,498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı yoğurt
 
3 yumurta
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Küçük bir kalıp beyaz peynir
 
2-3 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
Kızartmak için ayçiçek veya zeytinyağı (2 su bardağı)
 
 
1- Rendelenmiş peynir, yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozu karıştırılır.
 
2- Aldığı kadar elenmiş un ile çok yumuşak bir hamur yapılır.
 
3- Bolca unlanıp 1 cm. kalınlığında açılır. Üç parmak genişliğinde karelere kesilir.
 
4- Kızgın yağda hafif sallanarak kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
 
 
 ML® Tembel Böreği için tıklayın ML® Fiyonk Böreği için tıklayın ML® Çabuk Börek için tıklayın 
 
ML® Çabuk Börek (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |