|
Kolay Baklava (baklava yufkasından) |
|
hafize
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51778
Gönderme Tarihi: 18.May.2010
2,527 defa indirildi / yazdırıldı
|
16 baklavalık yufka
2 su bardağı eritilmiş tereyağı
2 su bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz
Şerbeti için:
8 su bardağı toz şeşer
5 su bardağı su
Baklavalık yufkayı dibi tereyağlı tepsiye bir tane koyarak üstüne eritilmiş tereyağı serpip başka bir yufka örtünüz. Böylece yağ serpe serpe beş altı kat yaptktan sonra, üstüne dövülmüş fındık ya da ceviz döşeyiniz ve üzerine öncelikler gibi on yufka yayınız. Baklava baklava kesiniz. Üstüne kızdırılmış tereyağı gezdirip fırına sürünüz. Şekeri su ile kestirip sıcak tutunuz, baklava pişince fırından çıkarıp iyice soğutunuz. Şekeri sıcak sıcak haşlayınız. Üstüne tepsi kapayarak yarım saat bırakınız.
|
Kolay Baklava (baklava yufkasından) |
|
aybike
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2007
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73736
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012
2,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet yufka (baklavalık)
250 gram antep fıstığı (tuzsuz)
2 çorba kaşığı tozşeker
150 gr tereyağ
2 çorba kaşığı mısır nişastası
Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 adet limon suyu
Şerbet için su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip üç dakika daha kaynatın, soğumaya bırakın. Yufkaları tepsi ebadında kesin. Tereyağını eritin. Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin. Tepsiyi yağlayıp, kenar yufkalar en altta olacak şekilde yufkaları yayın. Her katın arasına nişasta ile fıstık serpin ve tereyağı gezdirin. Tüm yufkalar bittikten sonra baklavayı dilimleyip, üzerine kalan sıcak tereyağını dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün.
|
Kolay Baklava |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64760
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
2,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket hazır baklava yufkası
100 gr. tereyağı
300 gr. ceviz
50 gr. yeşil fıstık
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Şeker ve suyu beş dakika kaynatın, limon suyunu ekleyin. Yufkayı aralarına erimiş tereyağı sürüp en az 15 kat olmak üzere istediğiniz miktarda üst üste dizin. En üstüne ceviz ve fıstık serpin. Hamuru oklavaya sarın, rulo yapın. Büzerek yufkayı oklavadan çıkartıp tepsiye dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi yapın. Tepsi dolunca üzerine erimiş tereyağı sürdükten sonra 200 derecede, kızarana dek pişirin. Sıcak hamurun üzerine ılık şerbeti gezdirin.
|
Kolay Baklava |
|
yenidoğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94981
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2014
2,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak ceviz
2 adet margarin
1 adet baklavalık yufka
5 bardak şeker
5 bardak su
5 damla limon
Su ve şeker ocağa alınıp kaynatılır şerbet kıvamına gelince limon eklenir altı kapatılır baklavalık yufkalar tek tek açılarak içine ceviz serbilip oklavaya sarılıp büzdürülür fırın tepsisine dizilir eritilmiş sana yağ yufkalara dökülüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir baklava soğuk şerbet çok sıcak olmayacak şekilde dökülür.
|
Şipşak Baklava |
|
Sultan Gün
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2015
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc111617
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2015
1,910 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 adet baklava yufkası
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı tereyağı
İçi için:
300 gram iri kıyılmış ceviz
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Baklava yufkasının 4 tanesinin arasına nişasta serin, üzerine dövülmüş cevizi bolca serpin. Oklavaya sarıp tepsiye oklavadan sıyırıp yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağını gezdirin, dilim dilim kesin. Tereyağını iyice kızdırın ki baklava gevrek olsun ve 200 derecedeki fırında kızarıncaya dek pişirin. Şerbetini 2 dakika ocakta kaynatın, fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine biraz ılınmış olan şerbeti dökün, tekrar 5 dakika fırına verip çıkartın. Soğumaya bırakıp servis yapın.
|
Kolay Cevizli Baklava |
|
dilli kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2012
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc84046
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2012
1,877 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket baklava yufkası
250 gram tereyağı
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1 su bardağı şeker
150 gram kaymak
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Baklava yapacağınız yuvarlak bir tepsiye aralarına nişasta serilmiş baklava yufkalarından 25 yufkayı yerleştirin. Bir kabın içinde harmanlanmış fıstık, kaymak, 1 su bardağı şekeri bolca her tarafına kaplayın. Üzerine tekrar aralarına nişasta serpilmiş yufkaları döşeyin. Baklava dilimi şeklinde kesim üzerine kızdırdığınız tereyağını dökün. 200 derecede kızarıncaya kadar pişirip çıkartın. Şerbetini döküp 30 dakika bekletin.
|
Pratik Baklava |
|
dertli baba
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Batman |
Kısa URL: https://ml.md/lc118194
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2016
1,742 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pelin Yanık
½ kilo hazır baklavalık yufka
1 büyük kase fındık
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kase kadar tereyağı
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
3 adet limon damlası
Öncelikle tavada sıvı yağ ile tereyağı birlikte eritin. Hazır yufkaları üst üste serin ve yufkanın üzerine fındığı serpin. Kenarlarını hafif kapatın ve oklavaya 2 yufkayı sarın, elinizle yağlı kısmı sabitleyin ve oklavadayken büzün ve çıkartın. Bu işlemi yufkalar bitene kadar yapın. Bittikten sonra kalan yağı üzerine dökün ve tepsideki baklavaları kesin. 150 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Şerbetini yukarıdaki tarife göre hazırlayıp baklava şerbet ılık olacak şekilde şerbetini verip buzdolabına koyun.
|
Kolay Baklava (Baklava Yufkası) |
|
beyaz yıldız
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc150164
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2020
494 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket baklavalık yufka
250 gr eritilmiş tereyağı
1,5 su bardağı öğütülmüş ceviz (1 1/2 cup)
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker (5 cup)
5 su bardağı su (5 cup)
1/4 limon kabuğu ile
Tereyağımızı köpük köpük oluncaya kadar eritiyoruz. Kararmamasına dikkat etmeliyiz. Elimize eldiven giyip, tepsinin her yerini iyice yağlıyoruz. Baklavalık yufkaları sayı olarak tam iki eşit parçaya ayırıyoruz. Bir adet baklavalık yufka alıp üzerine elimizle kuru yer kalmayacak şekilde tereyağı sürüyoruz. Üzerine ikinci yufkayı koyup onun üzerine de tereyağı sürüyoruz. Yufkaların yarısını tamamlayıncaya kadar işlemi tekrar ediyoruz.
Adet olarak tam yarısının aralarına tereyağı sürüp üst üste koyduğumuz baklava yufkalarının üzerine boşluk kalmayacak şekilde ceviz içini yayıyoruz.
Yufkaların kalan kısmının aralarına tereyağını sürerek işlemi tekrar ediyoruz. Kalan tereyağı en üste iyice sürüyoruz ki baklavamız nar gibi kızarabilsin. Yufkalar bitince baklavamızı arzu ettiğimiz şekilde kesiyoruz.
Dilimlediğimiz baklavamızı 200 derecede önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Not: Limonu şerbet kaynamaya başladıktan sonra kabuğu ile şerbetin içerisine atın. Biz baklavayı önce pişirip tamamen soğuttuktan sonra ılık şerbeti üzerine döktük. Şerbet sıcağa yakın ılık olmalı. Çok kaynar olur ise baklavanız hamurlaşacak çok ılık olursa da baklava şerbeti emmeyecektir.
|
Hazır Yufkadan Baklava |
|
feris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc156199
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2021
337 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet hazır baklava yufkası
1 kâse ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Öncelikle şerbetini hazırlayıp, soğutun.
Şerbet biraz kıvamlı olacak şekilde kaynatın.
Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkarak, orta ateşte 10 dakika kaynatın.
Baklavalık yufkayı tezgâha açın.
Her iki ucundan biraz boşluk bırakın.
İçine ince kıyılmış ceviz veya fındık serpin.
Oklavaya saracağınız kısmı iki kat katlayın
Hafifçe oklavaya sarın.
Büzüştürerek oklavadan çıkarın.
Fırın tepsisine alın.
Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, soğuttuğunuz tereyağını her tarafına gelecek şekilde döküp, 185 derece fırında pişirin.
Fırından aldığınız baklavayı, oda ısısında biraz bekletin.
Ilınan baklavayı, soğuk şerbetle buluşturun.
|
Baklava Yufkasıyla Kolay Baklava |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171770
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2023
163 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram öğütülmüş antepfıstığı
35 yaprak baklava yufkası
175 gram tereyağı
4 damla limon suyu
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Bir küçük tencereye şekeri suyu ve limonu koyup karıştırın.
20 dakika boyunca kaynatın.
Ardından tereyağını kısık ateşte eritin. Soğumaya bırakın.
Tepsinizi yağladıktan sonra üzerine hazır yufkadan uç tane serin aralarına tereyağını fırça yardımıyla sürün.
En son tabakaya antepfıstıklarını dökün ve sırayla yeniden 3 yaprak yufka serin. Aralarına tereyağı sürün.
Yeniden antepfıstığı dökün 3 yufka daha aralarına tereyağı sürerek serin. Son katmana da tereyağı sürüp kare kare kesin ve 200 derece ısıtılmış fırına verin.
Ardından çıkartıp üzerine şerbeti dökün.
|
Kolay Baklava |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177693
Gönderme Tarihi: 10.May.2024
78 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yufka
250g tereyağı veya margarin (eritilmiş)
2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 dilim limon
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Yarım çay bardağı bal (isteğe bağlı)
Fırını 180°C'ye (350°F) ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini tereyağı veya margarin ile yağlayın.
Yufkaları tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağı veya margarin sürün ve üzerine ceviz veya fındık serpin.
Yufkaları rulo şeklinde sarın ve bıçakla parçalara kesin. Kesilen parçaları tepsiye yerleştirin.
Baklavaları önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Bu arada şerbet için suyu, toz şekeri ve dilimlenmiş limonu bir tencereye koyun. Kaynatın ve ardından ocaktan alın. İsteğe bağlı olarak balı ekleyin ve karıştırın.
Fırından çıkardığınız baklavaların üzerine sıcak şerbeti dökün ve tepsiyi bir kenarda soğumaya bırakın.
Soğuyan baklavaları dilimleyerek servis yapın.
|
|