|
Köfteli Çorba |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156040
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2021
292 defa indirildi / yazdırıldı
|
Erişteleri haşlamak için 1 lt sıcak su
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Az tuz
Köftesi İçin:
150 gr yağsız kıyma
1 dolu yemek kaşığı irmik
1 adet rendelenmiş soğan
Az tuz
Az karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Terbiyesi İçin:
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Bir miktar su
Tencerede suyu kaynatın.
Kaynayan suyun içine, kırarak küçülttüğünüz erişteleri ve haşlanmış nohutu alarak pişirin.
Köfteler için tüm malzemeyi bir kaba alarak yoğurun.
Elde ettiğiniz köfteden nohut büyüklüğünde parçalar alarak, elinizle yuvarlayın.
Zeytinyağı ve tereyağı koyduğunuz tavada, ara sıra sallayarak köfteleri pişirin.
Köfteler kızardığında, üzerlerine kuru nane serpiştirin.
Bir tabağa alıp bekletin.
Yoğurt, un ve limon suyunu ayrı bir kapta çırpın.
Pişen erişte suyundan biraz yoğurda ilave ederek ılıştırın.
Bu terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
Bir yandan da karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra köfteleri ekleyin.
Köftelerle 2 taşım daha kaynatın.
Çorbayı ocaktan almadan kıvamına bakarak, duruma göre su veya yoğurt ekleyin.
Sıcak olarak servis edin.
|
Köfteli Çorba |
|
püre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc155859
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2021
300 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet orta boy kuru soğan
6 su bardağı sıcak su
1/2 su bardağı kesme makarna (arzuya göre)
1 çay kaşığı tuz
Köftesi için:
300 gram az yağlı kıyma
2 yemek kaşığı kırık pirinç
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı pul biber
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için:
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Sosu için:
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Köfte hazırlığı için; az yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Kırık pirinç, pul biber, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurun.
Ellerinizi hafifçe ıslattıktan sonra köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizde yuvarlayarak köfte şeklini verin.
Unu geniş bir tepsiye alın. Hazırladığınız köfteleri ekleyip tepsiyi sallayarak dış yüzeylerinin unlanmasını sağlayın.
Çorba hazırlığı için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Sıcak suyu tencereye aktarıp kaynamaya bırakın.
Kaynar suya unlanmış köfteleri atıp 4-5 dakika kadar orta ateşte pişirin. Erişteyi ekleyip açılana kadar pişirme işlemini sürdürün.
Çorbanın terbiyesi için; yumurta, yoğurt ve unu küçük bir kapta çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kaynamakta olan çorba suyundan azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Ilıştırdığınız terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ekleyin, hızlıca karıştırın. Kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.
Küçük bir sos tavasında ayçiçek yağını kızdırın. Toz kırmızı biberi ekleyip kokusu çıktıktan sonra ocaktan alın.
Koyulaşıp kıvam alan çorbaya, hazırladığınız kırmızı biberli yağı ekleyip karıştırdıktan sonra sıcağı sıcağına paylaşın.
|
Köfteli Çorba |
|
Olinka
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2019
Mesajlar: 26 Şehir: St. Petersburg |
Kısa URL: https://ml.md/lc141413
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2019
652 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet domates
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı şehriye
50 gram tereyağı
Köfte için
1 dilim bayat ekmek içi
250 gram kıyma
Kıyma ve ıslatılmış ekmeği yoğurun, biraz tuz ve biraz karabiber katın. Küçük yuvarlak köfteler yapıp bir kenara bırakın. Tencereye tereyağını koyun, eriyince unu ekleyin ve dövülmüş sarımsağı katın. Sarımsak biraz pişince soyulmuş, küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Birkaç kez çevirin, yeteri kadar su koyun. Su kaynayınca unlu tepside sallanarak unlanmış köfteleri ve şehriyeyi ekleyin, köfte pişince nane, tuz ve karabiberi katın. Biraz kaynatın ve ocaktan alın.
|
Köfteli Çorba |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123596
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
872 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Kıyma 200 gr
Patates 400 gr
Havuç 100 gr
Soğan 100 gr
Domates salçası 50 gr
Tereyağı 20 gr
Sarımsak 5 gr
Su 1.5 Lt
Tuz (isteğe göre)
Baharatlar
Kıymadan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Soğan, havucu, patatesi 1,52 cmlik küpler şeklinde kesin, sarımsağı bıçakla doğrayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine bütün malzemeleri koyun, su ve salça dökün, tereyağı, tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA, pişirme süresini 25 dakika olarak ayarlayın. Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Köfteli Çorba |
|
hicabi
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2015
Mesajlar: 27 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc111725
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2015
1,512 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
1.5 çay bardağı pirinç
300 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Pul biber, nane
Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine pirinç ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Kıymayı baharatla yoğurup küçük köfteler yapın ve az yağda kızartın. Üzerine pul biber ve nane dökerek servis yapın.
|
Köfteli Çorba |
|
buz adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc106448
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2015
1,811 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 litre su
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 yumurtanın sarısı
Yarım demet dereotu
Köfte için:
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı ince bulgur
1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı un
Birkaç dal taze nane tuz ve karabiber
Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, ince bulguru, unu, kıyılmış naneyi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Azar azar su ilave ederek köfte hamurunu hazırlayın. Köfte hamurundan küçük misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Her köfte hamurunu birkaç çorba kaşığı serpilmiş un tepsinin içinde muhafaza edin. Suyu çorbayı hazırlayacağınız tencerenin içinde kaynatın. Pirinci ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Geniş bir tavada tereyağını eritip birkaç kaşık kaynamakta olan pirincin suyundan ve unu ilave ederek kavurun. Köpük köpük olunca kaynayan çorba suyuna ekleyin. Birkaç taşım kaynatın. Köfte hamurlarını da ilave edin. 7-8 dakika sonra ayrı bir kasede çırpılmış yoğurt, yumurta sarısı, birkaç kaşık çorba suyu ve karıştırılmış yoğurtlu karışımı ilave edin. Karıştırarak 1 dakika sonra ocaktan alın. Tuzunu, karabiberini ve kıyılmış dereotunu ekleyip tatlandırın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Köfte Çorbası |
|
genç yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc94996
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2014
1,916 defa indirildi / yazdırıldı
|
450 gram kıyma
2 adet patates
2 adet havuç
1 soğan
3 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Derin bir kabın içinde kıymayı, rendelenmiş soğanı, pirinci ve galeta ununu yoğurup küçük köfteler yapın. Bir tencerede yağı eritip üzerine iki su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca küp doğranmış havucu, patatesi ve köfteleri içine ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. İstenirse içinde sivri biber de ekleyip daha farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın.
|
Köfteli Çorba |
|
Oruç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2006
Mesajlar: 46 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc75429
Gönderme Tarihi: 03.May.2012
2,032 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg köftelik kıyma
7 bardak sıcak su
1 adet kuru soğan
Bir miktar zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Köftelik kıyma, tuz ve karabiber ile karıştırılıp küçük toplar haline getirilir. Bir tavada zeytinyağı kızdırılarak köfteler kızartılır. Çorba sosu için,zeytinyağı,tuz,karabiber,ince doğranmış soğan kavrulur. salça eklenir, kavrulur ve sıcak su eklenir.kaynayan suya pirinçler eklenir.pirinçler yumuşayınca içine köfteler atılır ve 5 dakika daha pişirilir. Sonra ince kıyılmış maydonoz ile servis edilir.
|
Köfteli Çorba |
|
beyzam nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2012
Mesajlar: 54 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71334
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2012
2,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet havuç
1 adet patates
4 dal maydanoz
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Tuz, karabiber, nane
Derin bir kabın içine kıymayı, pirinci, tuz ve karabiberi koyup yoğurun ve küçük köfteler yapın. Bu köfteleri una bulayın. Bir tencereye tereyağını koyup üzerine unu ekleyin ve kavurun. Küp doğranmış patatesi ve havucu da üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. Bu karışımın üzerine su koyup kaynatın.Hazırladığınız köfteleri de ekleyip pirinçler pişinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Servis yaparken içine limon suyu, çok ince kıyılmışmaydanoz ve nane karıştırın. Sıcak olarak sofraya getirin.
|
Köfteli Çorba |
|
doğanay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2011
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70664
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2011
2,310 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı pirinç
150 gr kıyma
2 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Nane
Tuz
Kıymaya tuz ve karabiber ekleyip yoğuralım ve nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayalım. Tencereye 6 su bardağı su ekleyip köfteleri ilave edelim, 5 dk kaynadıktan sonra pirinçleri de ilave edip 20 dk daha kaynatalım. Diğer taraftan terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce çırpalım, pişme suyundan bu karışıma biraz ekleyip kesilmemesi için alıştıralım. Ardından çorbayı sürekli karıştırarak terbiyeyi ilave edelim. 1-2 dk daha kısık ateşte kaynatalım. Naneyi de isteğe göre yağda yakıp üzerine ekleyebilirsiniz.
|
Köfte Çorbası |
|
saniyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66439
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011
2,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
6 su bardağı et suyu
2 adet domates
1 adet havuç
1 adet kabak
1 çay bardağı pirinç
1 adet acı kırmızıbiber
KÖFTE İÇİN:
300 gr. kıyma
1/4 rendelenmiş kabak
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı taze nane
Tencereye sıvı yağı koyun, soğan, sarımsağı kavurun. Küp doğranmış domatesleri, kabak ve havuçları da ekleyin, kavurmaya devam edin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra, sıcak et suyunu ve hazırladığınız köfteleri ekleyin. Pirinç ve biberi de koyduktan sonra baharatları ekleyin. Pirinçler pişince çorbanız servise hazır.
Not: Haşlanmış fiyonk makama ile çorbanızı süsleyebilirsiniz.
|
KÖFTELİ ÇORBA |
|
Ceylani
Aşçı
Kayıt: 04.07.2011
Mesajlar: 16
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65400
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011
2,693 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
1 adet küp doğranmış patates
1 adet havuç
1 komposto kasesi doğranmış ıspanak
1 çay bardağı pirinç
100 gr. kıymadan yapılmış köfte
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
4 su bardağı su (et suyu)
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
1 limon suyu
1 adet kereviz
Tencereye 4 su bardağı et suyu koyun. Küp şeklinde doğranmış patatesi, havucu, kerevizi, pirinci, ıspanağı ilave edin ve 10 dk. pişirin. Fındık büyüklüğündeki köfteleri kızartın. Diğer tarafta unu, yumurta sarısını, sütü çırparak tencereye yavaş yavaş ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kızaran köftelere kırmızı toz biber koyup çorbaya ilave edin. Tuz ve limon suyu koyarak ateşten alın.
|
Köfteli Çorba |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64872
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kıyma
Tuz, karabiber, kuru nane, köfte baharı
3 adet domates
2 çorba kaşığı margarin
8 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı tel şehriye
Kıymayı tuz, nane, karabiber ve köfte baharıyla yoğurun ve küçük köfteler hazırlayın. Domatesleri küp doğrayın. Üzerine margarin ve tuz koyup beş dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edin. Suyla açılmış salçayı ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri atıp beş dakika pişirin. Şehriyeyi de ilave edip 15 dakika daha pişirin.
|
Köfteli Çorba |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26915
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008
2,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 kg. domates, kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Köftesi:
250 gr. dana kıyması
1 dilim ekmek, kabukları çıkartılıp ufalanmış
1 yumurta
1 küçük diş sarımsak
Çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Büyük bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin. Kabaca doğradığınız soğanları ekleyerek 3-4 dk. renkleri pembeleşinceye kadar pişirin. Kırmızıbiberi katıp, yarım dk. karıştırarak pişirdikten sonra, suyu ve domatesleri ekleyin. Tuzunu serpip, çobayı tencerenin : ağzı açık olarak orta ateşte pişirin. Köfteleri hazırlamak için, köfte r malzemesini orta boy bir kaba koyup iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp çorbaya atın. Tencerenin ağzını kapatıp 40 dk. ağır ateşte kaynatın. Mümkünse çorbayı ısıtılmış bir çorba kabında servis yapın.
|
Köfteli Ayran Çorbası |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26884
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
3,702 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 bardak aşurelik buğday
500 gr. yoğurt
1 kaşık un
1 adet soğan
1 kaşık tereyağı
Aş otu
Köftesi için:
150 gr. kıyma
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Bir bardak aşurelik buğday pişirilir. İçine ufak ufak hazırlanan köf-: teler atılır. 500 gr. yoğurda 1 kaşık kadar un konur, iyice çırpılır. Köfteyle kaynayan buğdaya ilave edilir, tuz eklenir. Diğer yanda tereyağı eritilir. İçine ince ince kıyılmış soğan konur ve sotelenir, kaynayan çorbaya dökülür. Piştikten sonra aşotu ince ince doğranır, servis yapılır.
|
KÖFTELİ ÇORBA |
|
Valide Sultan
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2008
Mesajlar: 26
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25509
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2008
2,929 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Kişilik Malzemeler:
1 portakal büyüklüğünde bulgurlu harç
1 su bardağı yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Çay kaşığının ucuyla limon tuzu(nar ekşisi ya da limon suyu da olur)
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Pul biber
Hazırlanışı:
Bulgurlu harçtan olabildiğince küçük köfteler elde edin.(mümkünse fındıktan küçük) Mercimeği 3 su bardağı su ile haşlayın, salçayı, tuz ve pul biberi, limon tuzunu ve köfteleri ekleyip 10 dakika daha pişirin. Kıvamını sıcak su ile ayarlayın. Bir tavada sıvıyağı kızdırıp naneyle karıştırın ve çorbaya ekleyin.
|
KÖFTELİ ÇORBA |
|
bendeniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc23247
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
2,554 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
250 gr kıyma
1 küçük soğan
4.5 su bardağı su
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
tuz
kıyılmış dereotu
1 fincan sıvı yağ
Yapılışı:
Kıymanın içine tuz, biber ve rendelenmiş soğan katarak iyice yoğurun. Elinizi unlayarak fındık büyüklüğünde parçalar koparıp küçük toplar yapın. Bir kap içinde kaynayan suya küçük köfteleri atın pişirin. Bir kapta yoğurtla yumurta sarısını çırpın. Pişmiş çorbanın suyundan alıp karıştırdıktan sonra hepsini çorbaya katın. Üzerine kızdırılmış yağı ilave edip servis yapın.
|
KÖFTELİ ÇORBA |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22601
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
2,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
7 su bardağı ayran
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kuru nane
250 gr. köftelik kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Köftelik baharat
Sosu için:
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı: Tereyağında unu kavurun. Yavaş yavaş ayranı, kavurduğunuz una katıp kaynatın. Başka bir kapta kıymayı, rendelediğiniz soğanı, tuz ve baharatı karıştırıp yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan fındık büyüklüğünde köfteler yapıp hafifçe una bulayın. Kaynamakta olan çorbaya katın. Çorbayı yanm saat kısık ateşte pişirin. Çorbayı kâselere dökün. Ayrı bir kapta sıvı yağın içerisine pul biberi ve kuru naneyi katıp kavurun. Çorbayı kâselere döktükten sonra üzerine sostan kaşıkla gezdirin. Afiyet olsun.
|
KÖFTELİ ÇORBA |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11585
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2007
2,676 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
100 gram yağsız sığır eti,
50 gram jambon,
1 sosis,
25 gram salam,
1 dilim bayat ekmek,
ekmek dilimini nemlendirecek kadar süt,
1 demet maydanoz,
1 yumurta,
2 litre et suyu,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı:
Zarı çıkarılmış sosisi, sığır etini, jambonu, salamı, sütle nemlendirilmiş ekmek dilimini ve maydanozu birlikte makineye koyup iki defa geçirmek suretiyle kıymalı. Sonra bu kıymayı tuzlayıp biberlemen ve yumurtayla birlikte yoğurmalı. Karışımdan fındık iriliğinde parçalar koparıp ıslak iki avuç arasında yuvarlayarak fındıktan iri köftecikler yapmalı. Et suyunu kaynatmalı. Köftecikleri içine atarak on-onbeş dakika kadar pişirmeli. Sonra çorbayı ateşten indirip sıcak sıcak sofraya götürerek servis yapmalı.
|
KÖFTELİ ÇORBA |
|
zBayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc11024
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2007
2,745 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
250 gr kıyma,
1 soğan,
2 kaşık un,
3 kaşık yoğurt,
1 yumurta,
5 bardak et suyu,
tuz,
karabiber,
maydanoz.
YAPILIŞI:
Bir kap içine kıyma, tuz, karabiber ve rendelenmiş soğan konup iyice yoğrulur. Fındık büyüklüğünde parçalar alınıp, küçük köftecikler yapılır. Diğer tarafta bir tencereye et suyu konup kaynatılır. Köfteler kaynayan suya atılıp pişirilir. Bir kâseye yoğurt, un ve yumurta sarısı, yarım bardak su konulup iyice çırpılır. Çorbanın suyundan da katılıp, sulandırıldıktan sonra çorbaya yavaş, yavaş ilâve edilerek 5 dakika daha pişirilir ve ateşten alınır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.
|
|