| 
 
 
 | 
Köfte Kebabı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107626 
Gönderme Tarihi: 16.May.2015 
2,286 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İnönü Kaymakamlığı
 
 
Bayat Ramazan Pidesi
 
Kıyma
 
Köftelik Malzemeler ( soğan, bayat ekmek içi, baharat, tuz, sarımsak v.s)
 
Domates
 
Sivri Biber
 
Tereyağı
 
Et suyu
 
Yoğurt
 
 
Bayat ramazan pidesi fırında ısıtılıp dilimlenerek tepsiye dizilir. Et suyu ile ıslatılır. Üzerine yoğurt dökülür. Kıyma ile köftelik malzemeler karıştırılarak köfte yapılır. Köfteler kızartılıp pidenin üzerine dizilir. Daha sonra tereyağı eritilip üzerinde gezdirilir. Arzuya göre pul biber dökülür. Domates ve sivri biber közlenerek yanında servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Köfte Kebabı | 
  | 
yaren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.02.2008 
Mesajlar: 45
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73939 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012 
2,830 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr yağsız kıyma
 
4 adet domates
 
1 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
1/2 su bardağı galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Köfte baharatı
 
4 adet biber
 
4 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 miktar rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Bir kapta kıymanın içine yumurta sarısını, galeta ununu,tuzu ve baharatları karıştıralım. Soğanı rendeleyerek suyunu sıkıp posasını harca ekleyelim. Harcı iyice yoğurarak bilye iriliğinde yuvarlak köfteler hazırlayalım. Kızdırılmış yağda tavayı sallayarak köfteleri pişirelim ve tepsiye alalım. Ayrı bir tavaya sıvı yağı koyalım, rendelenmiş ince doğranmış biberi kızartalım ardından rendelenmiş domatesi ekleyip 2-3 dk pişirelim. Fırın tepsisindeki köftelerin üzerine gezdirelim. Üzerine kaşar rendesi ekleyip 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
  
 | 
KÖFTE KEBABI | 
  | 
bahşiş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Urla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53100 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2010 
2,272 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Koyunun but tarafından kemiksiz etlerini ayırınız. Sinirlerini çıkarınız. Sonra gayet ince kıyınız. Arzuya göre soğan suyu, sarımsak suyu veya adi su ile bu eti tahta havanda macun haline gelene kadar döğünüz. Sonra kimyon, tuz ekiniz. İsterseniz başka baharat da ekliyerek iyice yuğurunuz. Şişlerin üzerine uzun uzun köfteler yapıp birkaç dakika kebab haline getiriniz. Şişlerin ateşte yeteri kadar piştiğine inandıktan sonra bunları bir tabağa alınız, isterseniz üstüne piyaz koyup sıcak sıcak sofraya koyunuz.
 
 
Not: Eğer arzu ederseniz altına ve yanlarına yağlı çakıl pidesi koyup hazırlayınıp sofraya getiriniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |