| 
 
 
 | 
Kızartma Biber Dolması | 
  | 
Saide 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.09.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17662 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2007 
3,062 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. dolmalık biber
 
500 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
3 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı köftebaharı
 
Yarım demet maydanoz 
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağı
 
 
Dolmalık biberleri temizleyip yıkayalım. Bir kabın içerisinde kıymayı, yumurtaları, rendelenmiş soğanı, köftebaharını, tuzu ve ince kıyılmış maydanozu iyice karıştıralım. Temizlediğimiz biberlerin içine harcı dolduralım. Kızgın yağda önlü arkalı kızartalım. Mutfak havlusunun üzerine çıkaralım. Pilavla ya da garnitürle servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Kızarmış Biber Dolması | 
  | 
helin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90780 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2025 
2,094 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pakiza Hakan
 
 
6 adet büyük boy renkli dolmalık biber
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
400 gram dana kıyma
 
1 çay bardağı iri çekilmiş yer fıstığı içi
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
2 diş sarmısak
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı galeta unu
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Biberleri yıkayıp, kaynayan suda 2 dakika haşlayın.
 
Soğuduktan sonra üst kısımlarından kapak şeklinde kesin. Ancak kapakları tamamen biberden ayırmayın.
 
Biberlerin tohumlarını temizleyin.
 
Bir tavada zeytinyağını kızdırıp kıymayı birkaç dakika kavurun.
 
Üzerine çekilmiş yer fıstığı, salça, pulbiber, kıyılmış sarmısak ve tuz ekleyip ağır ateşte 5 dakika pişirin.
 
Hazırladığınız harcı biberlere paylaştırın.
 
Yumurtaları bir tutam tuzla çırpın.
 
Dolmaları önce una, sonra yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayın.
 
Bir tencerede bolca sıvıyağı kızdırıp dolmaları kızartın.
 
Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |