| 
 
 
 | 
Kızarmış Biber Dolması | 
  | 
helin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90780 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2025 
2,094 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pakiza Hakan
 
 
6 adet büyük boy renkli dolmalık biber
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
400 gram dana kıyma
 
1 çay bardağı iri çekilmiş yer fıstığı içi
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
2 diş sarmısak
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı galeta unu
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Biberleri yıkayıp, kaynayan suda 2 dakika haşlayın.
 
Soğuduktan sonra üst kısımlarından kapak şeklinde kesin. Ancak kapakları tamamen biberden ayırmayın.
 
Biberlerin tohumlarını temizleyin.
 
Bir tavada zeytinyağını kızdırıp kıymayı birkaç dakika kavurun.
 
Üzerine çekilmiş yer fıstığı, salça, pulbiber, kıyılmış sarmısak ve tuz ekleyip ağır ateşte 5 dakika pişirin.
 
Hazırladığınız harcı biberlere paylaştırın.
 
Yumurtaları bir tutam tuzla çırpın.
 
Dolmaları önce una, sonra yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayın.
 
Bir tencerede bolca sıvıyağı kızdırıp dolmaları kızartın.
 
Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kızarmış Biber Dolması | 
  | 
gülter 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.09.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91918 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2013 
1,690 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15 adet küçük boy dolmalık biber
 
2 çorba kaşığı kuş üzümü
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1,5 su bardağı pirinç ya da bulgur
 
3 adet domates rendesi
 
1 çorba kaşığı fıstık
 
Dereotu, nane
 
2 adet soğan
 
 
Üzümleri 1 saat kadar suda bekletin. Soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun. Sonra içine pirinçleri alıp kavurmaya devam edin. Üzümleri süzün ve içine ekleyin. Fıstık, domates ve kıyılmış dereotunu da üzerine ekleyip ocaktan alın. Biberlerin içlerini oyun ve yıkayıp tuzlayın. Fırın tepsisine dizin ve 10 dakika kadar fırınlayın. Yapmış olduğunuz pirinçli üzümlü harcı içlerine paylaştırın. Tencereye dizin, üzerine az miktarda su ekleyip kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis tabağına dizip ikram edin. Etli isterseniz bu karışımın içine 250 gram da kıyma ekleyip harcın içine doldurun ama salça ilave ederseniz daha lezzetli olacaktır.
  
 | 
Kızartma Dolması | 
  | 
çaylak2 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.11.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69820 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2011 
2,252 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr dolmalık biber
 
1 adet kabak
 
1 adet patlıcan
 
1 adet patates
 
1 adet havuç
 
1 adet biber
 
2 adet domates
 
2 adet taze soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
2 su bardağı yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
Bir tutam tuz
 
Bir tutam karabiber
 
Yeteri kadar sıvıyağ (Kızartma için)
 
 
Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavada ısıtın. Kızartmak için hazırladığınız sebzeleri yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine koyup yağını süzdürün. Dolmalık biberleri ayıklayıp fırında közleyin. 2 adet domatesi küp şeklinde doğrayın. Yarım demet maydanoz ve 2 adet soğanı ince ince kıyın. Yansım kızarttığınız sebzelerle karıştırın. Tuz ve karabiberini de ekleyin. Közlenen biberlerin içine doldurup servis tabağına alın. 3 diş sarmısağı dövün ve 2 su bardağı yoğurtla karıştırın. Dolmanın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Kalan domatesli salatayı da ekleyerek servis yapın.
  
 | 
Kızarmış Biber Dolması | 
  | 
Eşref Saati 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2011 
Mesajlar: 37 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65365 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011 
2,901 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet renkli dolmalık biber
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
400 gr. kıyma
 
1 çay bardağı yer fıstığı içi
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı pul biber
 
2 diş sarımsak
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı galeta unu
 
 
Biberleri kaynayan suda iki dakika haşlayın. Üst kısımlarından kapak şeklinde kesip tohumlarını temizleyin. Kıymayı zeytinyağında kavurun. Üzerine çekilmiş yer fıstığı, salça, pul biber, kıyılmış sarımsak ve tuz ekleyip beş dakika pişirin. Harcı biberlere doldurun. Yumurtaları bir tutam tuzla çırpın. Dolmaları önce una, sonra yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayıp kızartın.
  
 | 
Kızartma Biber Dolması | 
  | 
Saide 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.09.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17662 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2007 
3,062 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. dolmalık biber
 
500 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
3 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı köftebaharı
 
Yarım demet maydanoz 
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağı
 
 
Dolmalık biberleri temizleyip yıkayalım. Bir kabın içerisinde kıymayı, yumurtaları, rendelenmiş soğanı, köftebaharını, tuzu ve ince kıyılmış maydanozu iyice karıştıralım. Temizlediğimiz biberlerin içine harcı dolduralım. Kızgın yağda önlü arkalı kızartalım. Mutfak havlusunun üzerine çıkaralım. Pilavla ya da garnitürle servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |