|
|
Kıymalı Tirit |
 |
halıcı kız
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.04.2008
Mesajlar: 45 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc23306
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2008
3,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. kıyma
3 kaşık yağ
2 diş sarımsak
1 baş soğan
Tuz ve biber
1.5 ekmek
400 gr. yoğurt
Tencerede tereyağını kıyılmış soğan ile kavuran. Kıymayı da ilave edip tuz ve biber ekip kıymanın rengi dönünceye kadar pişirin. Bir tabağa ekmek dilimlerini üç sıra dizin. Kaynamakta olan 4.5 su bardağı suyu ekmeklerin üstüne dökün. Bir dakika bekledikten sonra soğanlı kıymayı üzerine döşeyin. Sarmısaklı yoğurtla kaplayıp, üstüne biberli yağ gezdirin.

|
Kıymalı Tirit |
 |
Buğday Hatun
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Kerkük |
Kısa URL: https://ml.md/lc52393
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2010
4,143 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir tencereye soğanı ince çentip kuvvetli ateşte sadeyağla öldürünüz, koyun budunun yağsız tarafından hazırladığınız kıymayı ilâve edip tahta kaşıkla çeviriniz. Kıymanın rengi dönmeğe başladığı sırada tuz ve baharat ekip bir iki çevirip indiriniz. Bir tabağa ızgara edilmiş ince ekmek dilimlerini 2-3 sıra diziniz. Üzerine kaynamakta olan suyunu bolca döküp bırakınız. Bir dakika geçince süzüp tekrar ıslatıp süzünüz. Üstüne kıymayı bolca döşeyip sarımsak ve az sirkeli iyi ezilmiş koyun yoğurdu kaplayınız. Üstüne biberli yağ gezdirip servis yapınız.
|
Kıymalı Tirit |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3262 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182739
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2025
85 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 dilim bayat ekmek (tercihen pide veya bazlama da kullanılabilir)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)
1 su bardağı sıcak su (kıymanın suyunu açmak için)
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Maydanoz (isteğe bağlı süslemek için)
Geniş bir tavaya sıvı yağı alın ve ince doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
Kıyma iyice kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
Dilerseniz bir tatlı kaşığı domates salçası da ilave edebilirsiniz.
1 su bardağı sıcak suyu tavaya dökün ve kıymanın lezzetinin suya geçmesi için 5 dakika kadar kaynatın.
Altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
Bayat ekmekleri küçük küpler halinde doğrayın ve geniş bir servis tabağına yerleştirin.
Kıymanın suyundan birkaç kaşık alıp ekmeklerin üzerine gezdirin.
Ekmekler, bu lezzetli suyu çekerek yumuşayacak ve daha lezzetli olacaktır.
Yoğurdu bir kaseye alın ve içine ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın.
Yoğurdu, ekmeklerin üzerine eşit bir şekilde dökün.
Hazırladığınız kıymayı, yoğurdun üzerine gezdirerek yerleştirin.
İsterseniz biraz daha yoğurt ilavesi yapabilirsiniz.
Küçük bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biberi ekleyerek kızdırın.
Bu nefis tereyağlı sosu, kıymanın üzerine dökün.
İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.

|
Kıymalı Tirit |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3262 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185515
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2025
8 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr kıyma
4–5 dilim bayat ekmek (tercihen pide veya somun)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı et veya tavuk suyu
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağda pembeleştirin. Ardından kıymayı ekleyip kavurun.
Kıyma suyunu çekince domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatlarla lezzetlendirin.
Et suyunu ekleyerek birkaç dakika kaynatın, harcı kenara alın.
Bayat ekmekleri küp küp doğrayın ve fırında ya da tavada hafif kızartın.
Servis tabağına ekmekleri yerleştirin, üzerine kıymalı sosu gezdirin.
Son olarak tereyağını eritip pul biberle kızdırın, yemeğin üzerinde gezdirin.

|
|