| 
 
 
 | 
Kıymalı Muska Böreği (Hazır Yufkadan) | 
  | 
gönül bahçesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.01.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45667 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2010 
4,475 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
3 yufka
 
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
 
İçi için:
 
2 orta boy soğan
 
250 gr. kiyma (yağsız)
 
2 orta boy domates
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bir kabın içine küçük küp doğranmış soğanları, kıymayı, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Yufkaları üst üste sererek önce yarıdan keselim. Yarım daire şekline gelen yufkaları boyuna 5 cm. eninde şeritler halinde keselim. Yufka şeritlerinin bir köşesine kıymalı iç koyup şeritleri muska şeklinde üçgen katlayalım. Yufkanın uç kısmını hafifçe su ile ıslatarak yapıştıralım. Kalan şeritleri de aynı şekil de hazırlayarak börekleri kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp kâğıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım. 5 dk. beklettikten sonra servis tabağına alalım. Arzuya göre üzerine ketçap gezdirip servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Muska Böreği (kıymalı) | 
  | 
bacı kalfa 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.07.2015 
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109012 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2015 
2,319 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
3 adet yufka
 
2 adet orta boy soğan
 
5-6 adet sivri biber
 
1 adet iri domates
 
250 gr. kıyma
 
Tuz
 
Karabiber
 
Arzuya göre pulbiber ve ketçap
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Kolay kesim için yufkaları üst üste serip tam yarıdan keselim. Her iki yarım daireyi 4-5 cm. genişliğinde şeritler oluşturacak şekilde enine keselim. Katlı şeritleri birbirinlerinden ayıralım. Robotta soğanı biberleri ve domatesi küçük doğrayalım. Doğranmış bu malzemeyi bir kaba aktarıp üzerine kıyma ilave edelim. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp karıştıralım. Her bir şeridin bir ucuna malzemeden pay edelim. Muska yaparak yufkaları saralım. Uç kısımlarını hafifçe su ile ıslatarak yapıştıralım. Muska şeklindeki börekleri, kızgın sıvı yağda kızartalım. Fazla yağları almak için börekleri emici bir kağıt üzerine koyalım. Daha sonra servis tabağına aktarıp, arzuya göre üzerlerine ketçap dökerek sıcak veya ılık servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Muska Böreği | 
  | 
atmaca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.01.2014 
Mesajlar: 41 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128942 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2017 
1,103 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
3 yufka
 
İç harcı için:
 
1 soğan
 
350 g kıyma
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 dal taze soğan
 
3-4 dal maydanoz
 
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
1 yemek kaşığı kuş üzümü
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Sosu için
 
1 çay bardağı süt
 
2 yumurta
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
Çörekotu
 
 
İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı zeytinyağında kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun. İnce kıydığınız yeşillikler, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Yufkaları mutfak tezgahına yayın ve dikdörtgen parçalar kesin. İç harcı dikdörtgenlere paylaştırıp muska şeklinde sarın. Muska börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Sosu için, gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın ve bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün. Üzerlerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Muska Böreği | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152886 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2020 
686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
250 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
 
8 dal maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
2 yemek kaşığı tane kimyon
 
 
Yemeklik doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağında pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve baharat ekleyin. Kıyma kavrulunca kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın. Yufkalardan birini düz bir zemine serip eşit genişlikte 8 uzun şerit halinde kesin. Şeritleri bir fırça yardımı ile yağlayın. Şeritlerden birinin uç kısmına bir yemek kaşığı kıymalı harç koyun. Bir sağa bir sola doğru çevirerek üçgen şeklinde katlayın. Açılmasını önlemek için ucuna su sürün. Daha sonra yağlanmış tepsiye dizin. Tüm yufkalar bitinceye kadar işleme devam edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve arzuya göre kimyon tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Muska Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167612 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2022 
441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
4 adet yufka
 
250 gram kıyma
 
2 adet patlıcan
 
2 adet doğranmış domates
 
3 adet yeşil sivri biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
½ tatlı kaşığı karabiber
 
1 tutam kırmızı pul biber
 
1 tutam çörekotu
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
 
Öncelikle muska böreklerinin iç harcını hazırlamaya başlayın. Bir tencereye sıvı yağı koyup kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip kavurun. Doğranmış domates, alacalı ve küp doğranmış patlıcanlar ve yeşil sivri biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kavrulmuş kıyma ve sebzeleri soğumaya bırakın. 1 adet yufkayı 3’te 1 şekilde alttan, aynı şekilde üstten ve son olarak ortadan ikiye katlayın. Katladığınız yufkayı 2 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz parçalardan birinin uç kısmına iç harçtan 1 yemek kaşığı dolusu koyun. Yufkayı uç kısmından üçgen şeklinde bir tur katlamaya başlayın. Tüm yufkayı katlayıp üçgen formuna getirdikten sonra bütün yufkalar için aynı işlemi yapın. Hazırlanan muska böreklerini fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını çırpıp tepsideki yufkaların üzerine sürünüz ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |