| 
 
 
 | 
Kıymalı Muska Böreği (Hazır Yufkadan) | 
  | 
gönül bahçesi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.01.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45667 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2010 
4,475 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
3 yufka
 
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
 
İçi için:
 
2 orta boy soğan
 
250 gr. kiyma (yağsız)
 
2 orta boy domates
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bir kabın içine küçük küp doğranmış soğanları, kıymayı, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Yufkaları üst üste sererek önce yarıdan keselim. Yarım daire şekline gelen yufkaları boyuna 5 cm. eninde şeritler halinde keselim. Yufka şeritlerinin bir köşesine kıymalı iç koyup şeritleri muska şeklinde üçgen katlayalım. Yufkanın uç kısmını hafifçe su ile ıslatarak yapıştıralım. Kalan şeritleri de aynı şekil de hazırlayarak börekleri kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp kâğıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım. 5 dk. beklettikten sonra servis tabağına alalım. Arzuya göre üzerine ketçap gezdirip servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Muska Böreği | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc526 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2005 
3,286 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet soğan
 
3 adet hazır yufka
 
1 adet iri domates
 
5-6 adet sivri biber
 
250 gr. kıyma
 
tuz
 
karabiber
 
pulbiber
 
ketçap
 
kızarmak için sıvıyağ
 
 
Yufkaları üst üste serip tam yarısından kesin. Her iki yarım daireyi 4-5 santim genişliğinde şeritler oluşturacak şekilde kesin. Soğanları, biberleri ve domatesi küçük küçük doğrayın. Doğranmış bu malzemeyi bir kaba aktarıp üzerine kıyma ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını katıp karıştırın, her yufka şeridinin ucuna bu malzemeden pay edin. Muska yaparak yufkaları sarın. Uç kısımlarını, hafiçe ıslatarak yapıştırın. Börekleri kızgın yağda kızartın, daha sonra servis tabağına aktarıp üzerine ketçap dökerek sıcak ya da ılık servis yapın.
 
 
 ML® Muska Böreği için tıklayın
 
 
  
 | 
KIYMALI MUSKA BÖREĞİ | 
  | 
pinpin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2008 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26464 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2008 
3,162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
3 adet yufka,
 
1 bardak ayçiçek yağı,
 
İçi içi:
 
150 gr. kıyma
 
3 orta soğan,
 
2 çorba kaşığı margarin,
 
1/2 demet maydanoz,
 
tuz
 
 
Hazırlanışı:
 
3 adet yufkayı üst üste koyarak 7-8 santim eninde ve 25 santim boyunda şerit gibi uzun ve düzgün parçalar kesin. Diğer tarafta, bir kaba 2 kaşık margarin ile küçük doğranmış soğanları koyarak, hafifçe pembeleştirin. Sonra bunlara kıymayı ve tuzu ilâve ederek kıyma suyunu salıp tekrar çekinceye kadar karıştırmak suretiyle kavurun. Kabı ateşten alarak, karabiber, kıyılmış maydanoz katın. İyice karıştırın. Şerit gibi kestiğiniz her yufkanın baş tarafına bu kıyma içinden yarım çorba kaşığı kadar koyun. Yufkanın bir ucunu enine ve için üstüne doğru kapatın. Sonra muska katlar gibi, hamurlardan birer üçgen meydana getirin. Uçlarını su ile yapıştırın. Hamurların katlanmaları sona erince bunlardan üçer dörder alarak önce bir tabak içindeki soğuk suya batırin, sonra da içinde kızdırılmış çiçek yağı olan tavaya atarak hamurların bir tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle böreklerin her iki tarafını kızartın ve kızaran böreği delikli bir kepçe ile yağlarından süzülmüş olarak tabağa alın. Servis yapın.
 
 
 ML® Muzlu Muska Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
Kıymalı Muska Böreği | 
  | 
asu-man 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27552 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2008 
3,049 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
500 gr. yufka
 
200 gr. kıyma
 
2 adet soğan
 
10 adet sivribiber
 
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı toz hardal
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Yapılışı:
 
Öncelikle böreğin içini hazırlayın. Kıymayı, soğanı ve sivribiberleri hafif pembeleşene kadar kavurun tüm baharatları ekleyin. 10 dk. pişirip soğumaya bırakın.
 
Yufkaları düzgün bir yere açın. 10 cm. eninde uzunlamasına kesin. Hazırladığınız harçtan içine koyup muska selinde sarın. Ucunu suyla ıslatıp kapatın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Servis tabağını halka doğranmış soğan ve zeytinlerle süsleyip kızaran börekleri bir tabağa çıkarın. Soğumadan servis yapın.
 
 
 ML® Fırında Muska Böreği için tıklayın
 
  
 | 
Kıymalı Muska Börek | 
  | 
keskin ışık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2011 
Mesajlar: 48 Şehir: Gazipaşa-Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67144 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2011 
2,962 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı su İçi için:
 
250 gr. kıyma
 
3 adet soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Tuz
 
 
Kıyılmış soğanı, tereyağında kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymayı da katarak kavurmaya devam edin. Bir adet yufkayı yayın. Su ve zeytinyağı karışımıyla ıslatın, ikiye katlayarak üçgenler halinde kesin. Kıymalı harcı üçgenlere koyarak muska şeklinde sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
  
 | 
Kıymalı Muska Böreği | 
  | 
paraf 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2012 
Mesajlar: 65 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84488 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2012 
2,509 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
400 gram kıyma
 
2 adet soğan
 
4 diş sarımsak
 
3 adet domates
 
3 sivribiber
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yufkaları uzun şeritler halinde kesip hazırlayın. Diğer bir tarafta kıyma ve rendelenmiş soğanları iyice kavurun. Üzerine doğranmış sivri biber, domates, sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. Bu iç malzemeyi yufkaların içlerine paylaştırıp sarın. Kızgın yağda da kızartabilirsiniz ya da 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Çıkartıp sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Muska Böreği (kıymalı) | 
  | 
bacı kalfa 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.07.2015 
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109012 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2015 
2,319 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
3 adet yufka
 
2 adet orta boy soğan
 
5-6 adet sivri biber
 
1 adet iri domates
 
250 gr. kıyma
 
Tuz
 
Karabiber
 
Arzuya göre pulbiber ve ketçap
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Kolay kesim için yufkaları üst üste serip tam yarıdan keselim. Her iki yarım daireyi 4-5 cm. genişliğinde şeritler oluşturacak şekilde enine keselim. Katlı şeritleri birbirinlerinden ayıralım. Robotta soğanı biberleri ve domatesi küçük doğrayalım. Doğranmış bu malzemeyi bir kaba aktarıp üzerine kıyma ilave edelim. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp karıştıralım. Her bir şeridin bir ucuna malzemeden pay edelim. Muska yaparak yufkaları saralım. Uç kısımlarını hafifçe su ile ıslatarak yapıştıralım. Muska şeklindeki börekleri, kızgın sıvı yağda kızartalım. Fazla yağları almak için börekleri emici bir kağıt üzerine koyalım. Daha sonra servis tabağına aktarıp, arzuya göre üzerlerine ketçap dökerek sıcak veya ılık servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Muska Böreği (hazır yufkadan) | 
  | 
Eşref Saati 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2011 
Mesajlar: 37 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62884 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2011 
2,070 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
220 gram zeytinyağı (1 bardak)
 
İÇİ:
 
150 gram kıyma
 
250 gram soğan (3 orta boy)
 
40 gram tereyağı (2 çorba kaşığı)
 
1/2 demet maydanoz
 
tuz
 
 
Üç adet yufkayı üst üste koymak suretiyle normal olarak 7-8 santim en, 23-24 santim boyunda olmak üzere şerit gibi uzun ve muntazam parçalara kesiniz. Her uzun yufkanın baş tarafına hazırladığınız kıyma içinden bütün hamurlara yetecek kadar, yarım çorba kaşığı hesabiyle kıyma koyduktan sonra, yufkanın bir ucunu enine, için üzerine kapatıp muska katlar gibi katlayıp, birer üçgen yapıp, uçlarını su veya yumurta akı ile kapayınız.
 
Hamurların katlanmaları bitince, bunlardan birkaç tanesini alarak, evvelâ bir tabak içindeki soğuk suya batırıp. sonra kızdırdığınız bir bardak zeytinyağı içinde her iki taraflarını kızartıp, delikli kepçe ile yağını süzüp alıp, hepsini bu şekilde pişiriniz ve sıcak olarak servis yapınız.
  
 | 
Kıymalı Muska Böreği | 
  | 
atmaca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.01.2014 
Mesajlar: 41 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128942 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2017 
1,103 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
3 yufka
 
İç harcı için:
 
1 soğan
 
350 g kıyma
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 dal taze soğan
 
3-4 dal maydanoz
 
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
1 yemek kaşığı kuş üzümü
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Sosu için
 
1 çay bardağı süt
 
2 yumurta
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
Çörekotu
 
 
İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğan ve kıymayı zeytinyağında kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun. İnce kıydığınız yeşillikler, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Yufkaları mutfak tezgahına yayın ve dikdörtgen parçalar kesin. İç harcı dikdörtgenlere paylaştırıp muska şeklinde sarın. Muska börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Sosu için, gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın ve bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün. Üzerlerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Muska Böreği | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152886 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2020 
686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
250 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
 
8 dal maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
2 yemek kaşığı tane kimyon
 
 
Yemeklik doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağında pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve baharat ekleyin. Kıyma kavrulunca kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın. Yufkalardan birini düz bir zemine serip eşit genişlikte 8 uzun şerit halinde kesin. Şeritleri bir fırça yardımı ile yağlayın. Şeritlerden birinin uç kısmına bir yemek kaşığı kıymalı harç koyun. Bir sağa bir sola doğru çevirerek üçgen şeklinde katlayın. Açılmasını önlemek için ucuna su sürün. Daha sonra yağlanmış tepsiye dizin. Tüm yufkalar bitinceye kadar işleme devam edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve arzuya göre kimyon tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Muska Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167612 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2022 
441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
4 adet yufka
 
250 gram kıyma
 
2 adet patlıcan
 
2 adet doğranmış domates
 
3 adet yeşil sivri biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
½ tatlı kaşığı karabiber
 
1 tutam kırmızı pul biber
 
1 tutam çörekotu
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
 
Öncelikle muska böreklerinin iç harcını hazırlamaya başlayın. Bir tencereye sıvı yağı koyup kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip kavurun. Doğranmış domates, alacalı ve küp doğranmış patlıcanlar ve yeşil sivri biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kavrulmuş kıyma ve sebzeleri soğumaya bırakın. 1 adet yufkayı 3’te 1 şekilde alttan, aynı şekilde üstten ve son olarak ortadan ikiye katlayın. Katladığınız yufkayı 2 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz parçalardan birinin uç kısmına iç harçtan 1 yemek kaşığı dolusu koyun. Yufkayı uç kısmından üçgen şeklinde bir tur katlamaya başlayın. Tüm yufkayı katlayıp üçgen formuna getirdikten sonra bütün yufkalar için aynı işlemi yapın. Hazırlanan muska böreklerini fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını çırpıp tepsideki yufkaların üzerine sürünüz ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |