Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Börek Tarifleri > Kıymalı Kol Böreği (5 adet - 794,098 defa bakıldı)

Kıymalı Kol Böreği

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Kol Böreği

bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc5736
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2006
5,510 defa indirildi / yazdırıldı




4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1/2 Su Bardağı Yoğurt
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Yumurta
250 gr Margarin
2 Çorba Kaşığı Sirke
İçi için:
300 gr Kıyma
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Soğan

Çukur bir kaba yumurtayı kırın. Süt sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurun yumuşaklığını sağlamak için gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz.
Hazırladığınız hamurdan 20 eşit büyüklükte hamur parçası koparın.
Üzerlerini nemli bezle örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Diğer tarafta soğanları küp şeklinde doğrayın. Tencerede yağı kızdırıp soğanları kavurun. Kıymayı ilave ederek kısık ateşte kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Hamur bezelerini nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın. On hamuru aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin. Ve yine nişasta serperek merdaneyle açabildiğiniz kadar inceltin. Aynı işlemi diğer on beze için de gerçekleştirin. Açılmış iki yuvarlak hamuru ortadan ikiye kesin. Düz kenarlara uzunlamasına harç malzemesini yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın. Diğer hamurlar için de aynı işlemi tekrarlayın. Hamur rulolarını gevşek bir şekilde yuvarlayarak tepsiye yerleştirin.
Hamurların üzerine eritilip soğutulmuş margarin dökün. Bıçakla dilimleyin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızartın Sıcak olarak servis yapın.


ML® Ispanaklı Kol Böreği için tıklayın



fotoğraf Saadet tarafından gönderildi. 04.07.2014


Kıymalı Kol Böreği

Meriç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.11.2007
Mesajlar: 43
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc20665
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2008
2,782 defa indirildi / yazdırıldı




3,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
İçi İçin;
250 gr. orta yağlı kıyma
3 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Una, tuz, limon suyu, 1 çorba kaşığı sıvıyağ ve 1 su bardağı ılık su ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yapıp özleştiriniz. Un serpilmiş tahta üzerinde mümkün olduğu kadar büyük yufka haline getiriniz. Margarini eritip sıvıyağ ile karıştırarak, yufkanın üzerine sürünüz. Bir uçtan diğer uca doğru 4 parmak genişliğinde birbiri üzerine katlayınız. Tekrar üstünü yağlayıp aksi yönde kendi genişliğinde katlayınız. Üstten bastırarak kare şekline getiriniz. Üzerine nemli bez örtüp yarım saat dinlendiriniz.
Soğanı yarım halka şeklinde incecik kıyınız. Tuz ve kıymayı ilave ederek hafif hareretli ısıda karıştırarak 10 dakika pişiriniz. Karabiber ve kıyılmış maydanoz katıp karıştırınız.
Hamura dikdörtgen açınız (30x40 cm. boyutlarında). Uzun kenarına paralel keserek 4 eşit parçaya ayırınız. Her parçanın uzun kenarına boydan boya 1/4 iç koyup gevşek rulo yapınız. Katlanan kenar alta gelmek üzere tepsiye yerleştirip, 4 eşit parçaya kesiniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp orta hararetli fırında pişiriniz.


ML® Katlama Börek için tıklayın



Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 27.06.2023


Kıymalı Kol Böreği

makbule hürgün
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.06.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc117777
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2016
1,694 defa indirildi / yazdırıldı




Firdevs Aydın

3.5 su bardağı böreklik un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ
150 gr. orta yağlı dana kıyması
150 gr. kuru soğan
2 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam maydanoz

Soğanlar soyulacak ve yemeklik doğranacak. Maydanoz ince kıyılacak. Fırın tepsisi yağlanacak. Yoğurma kabı içerisine 3.5 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşı tuz konulacak ve ele yapışmayacak şekilde hamur yoğurulacak. Hamur ikiye bölünecek ve beze yapılacak. Bezeler bir kap içerisinde kapalı olarak 30 dakika bekletilecek. Tava içerisine 2 yemek kaşı sıvı yağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve düşük ısıda diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Ardından kıyma ilave edilecek ve kavrulacak, üzerine limon suyu, karabiber, maydanoz, tuz ilave edilecek karıştırılacak ve ocaktan alınacak. Tezgah üzerine az un ile birlikte beze konulacak. Beze oklava yardımıyla açılabildiği büyüklükte yufka açılacak ve yüzeyi bitkisel sıvı yağına batırılmış fırça ile bir güzel yağlanacak. Ardından yufka elle ortasından parmak uçlarıyla kenarlara doğru çekiştirilerek kağıt inceliğinde “en az 90 cm. çapında” büyütülecek. Yufkanın karşılıklı kenarları orta yerde birleştirilecek ve üzeri yağlanacak. Yan kenarı hafif içe kıvrılacak ve üzeri yağlanacak. Düz kenarlardan biri üzerine iç harç boydan boya serpiştirilecek ve rulo yapılacak. Rulo halinde fırın tepsisine alınacak ve üzeri sıvı yağ ile yağlanacak. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilecek.



Kol Böreği (Kıymalı)

Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170684
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2023
365 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Yoğurt 3 Çorba Kaşığı
Un 500 Gram
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Dana Kıyma 500 Gram
Soğan 1 Adet
Yumurta 2 Adet
Margarin 225 Gram

Soğanı yemeklik doğradıktan sonra kıyma ile birlikte tavada suyunu çekene kadar pişiriniz. Ocaktan aldıktan sonra tuz, karabiber ilave edip karıştırınız.
Oda sıcaklığındaki margarini eritmeden unla biraz kıyın. Sonra 2 yumurta, 3 çorba kaşığı yoğurdu ve unu ilave ederek yoğurun. Üstünü COOK Polietilen streç film ile örterek buzdolabında 2 saat bekletin. Sonra 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı oval şeklinde açın. Hazırladığınız kıymalı malzemeyi ortaya koyun, rulo olarak sarıp, kapattığınız kısım alta gelecek şekilde COOK Yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne yumurta sarısı sürün.
Önceden 175 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar 20 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapın. Bu tarifi kıymalı iç yerine peynirli malzeme ile de yapabilirsiniz.



Kıymalı Kol Böreği

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc177349
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2024
193 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı un
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
1 + ¼ su bardağı su
Arası için:
100 gr. tereyağı – eritilmiş
İç harcı için:
Zeytinyağı
2 adet kuru soğan
500 gr. kıyma
4 adet orta boy rendelenmiş patates
Tuz
Karabiber, kimyon, kırmızı pulbiber

Bir tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun. Ardından kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip kavurun. Rende patatesleri ilave edin iki tur çevirdikten sonra kenara alın.
Bir karıştırma kabına unu alın. Ortasını havuz şeklinde açın. Sirke, yumurta, sıvı yağ, tuz ve suyu ilave edip ilk önce çatal yardımıyla sonra elinizle kıvam alana kadar iyice yoğurun. 30 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru ortadan ikiye bölün. Böldüğünüz parçalardan sekiz eş parça, toplamda 16 eşit parça olacak şekilde bezeler elde edin. Bezeleri dörtlü gruplara ayırın. Dörtlü gruptaki her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız her hamurun üzerine tereyağı sürün, en üst katı yağlamayın. 4 adet bezeyi üst üste yerleştirip dikdörtgen olacak şekilde yeniden açın. Her beze grubunu bu şekilde hazırlayın.
Açtığınız hamurun uzun olan kısmına iç harcı yayın ve ortasına kadar rulo olacak şekilde sarın. Geldiğiniz yerden hamuru kesin. Kendi etrafında döndürüp fırın kabınıza alın.
Kestiğiniz hamurun uç kısmından iç harcı yayın rulo yapın diğer rulo yaptığınız hamurun etrafına sarın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve hamurların etrafına sarın. Kalan tereyağını hamurların üzerine sürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.







Kıymalı Kol Böreği Tarifleri Börek Tarifleri



(5 adet Kıymalı Kol Böreği 794,098 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası