| 
 
 
 | 
Kıymalı Kol Böreği | 
  | 
bulamaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2005 
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5736 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2006 
5,545 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Su Bardağı Un
 
1 Su Bardağı Nişasta
 
1 Su Bardağı Süt
 
1 Su Bardağı Sıvıyağ
 
1/2 Su Bardağı Yoğurt
 
1 Çay Kaşığı Karbonat
 
1 Yumurta
 
250 gr Margarin
 
2 Çorba Kaşığı Sirke
 
İçi için:
 
300 gr Kıyma
 
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
 
4 Soğan
 
 
Çukur bir kaba yumurtayı kırın. Süt sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurun yumuşaklığını sağlamak için gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz.
 
Hazırladığınız hamurdan 20 eşit büyüklükte hamur parçası koparın. 
 
Üzerlerini nemli bezle örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın.
 
Diğer tarafta soğanları küp şeklinde doğrayın. Tencerede yağı kızdırıp soğanları kavurun. Kıymayı ilave ederek kısık ateşte kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
 
Hamur bezelerini nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın. On hamuru aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin. Ve yine nişasta serperek merdaneyle açabildiğiniz kadar inceltin. Aynı işlemi diğer on beze için de gerçekleştirin. Açılmış iki yuvarlak hamuru ortadan ikiye kesin. Düz kenarlara uzunlamasına harç malzemesini yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın. Diğer hamurlar için de aynı işlemi tekrarlayın. Hamur rulolarını gevşek bir şekilde yuvarlayarak tepsiye yerleştirin.
 
Hamurların üzerine eritilip soğutulmuş margarin dökün. Bıçakla dilimleyin.
 
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızartın Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Ispanaklı Kol Böreği için tıklayın 
 
 
 
 
fotoğraf Saadet tarafından gönderildi. 04.07.2014
  
 | 
Kıymalı Kol Böreği | 
  | 
Meriç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.11.2007 
Mesajlar: 43 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20665 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2008 
2,791 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3,5 su bardağı un
 
3 çorba kaşığı margarin
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yumurta sarısı
 
İçi İçin;
 
250 gr. orta yağlı kıyma
 
3 orta boy soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
 
Una, tuz, limon suyu, 1 çorba kaşığı sıvıyağ ve 1 su bardağı ılık su ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yapıp özleştiriniz. Un serpilmiş tahta üzerinde mümkün olduğu kadar büyük yufka haline getiriniz. Margarini eritip sıvıyağ ile karıştırarak, yufkanın üzerine sürünüz. Bir uçtan diğer uca doğru 4 parmak genişliğinde birbiri üzerine katlayınız. Tekrar üstünü yağlayıp aksi yönde kendi genişliğinde katlayınız. Üstten bastırarak kare şekline getiriniz. Üzerine nemli bez örtüp yarım saat dinlendiriniz.
 
Soğanı yarım halka şeklinde incecik kıyınız. Tuz ve kıymayı ilave ederek hafif hareretli ısıda karıştırarak 10 dakika pişiriniz. Karabiber ve kıyılmış maydanoz katıp karıştırınız.
 
Hamura dikdörtgen açınız (30x40 cm. boyutlarında). Uzun kenarına paralel keserek 4 eşit parçaya ayırınız. Her parçanın uzun kenarına boydan boya 1/4 iç koyup gevşek rulo yapınız. Katlanan kenar alta gelmek üzere tepsiye yerleştirip, 4 eşit parçaya kesiniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp orta hararetli fırında pişiriniz.
 
 
 ML® Katlama Börek için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 27.06.2023
  
 | 
Kıymalı Kol Böreği | 
  | 
makbule hürgün 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117777 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2016 
1,705 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Firdevs Aydın
 
 
3.5 su bardağı böreklik un
 
1 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ
 
150 gr. orta yağlı dana kıyması
 
150 gr. kuru soğan
 
2 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
Bir tutam maydanoz
 
 
Soğanlar soyulacak ve yemeklik doğranacak. Maydanoz ince kıyılacak. Fırın tepsisi yağlanacak. Yoğurma kabı içerisine 3.5 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşı tuz konulacak ve ele yapışmayacak şekilde hamur yoğurulacak. Hamur ikiye bölünecek ve beze yapılacak. Bezeler bir kap içerisinde kapalı olarak 30 dakika bekletilecek. Tava içerisine 2 yemek kaşı sıvı yağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve düşük ısıda diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Ardından kıyma ilave edilecek ve kavrulacak, üzerine limon suyu, karabiber, maydanoz, tuz ilave edilecek karıştırılacak ve ocaktan alınacak. Tezgah üzerine az un ile birlikte beze konulacak. Beze oklava yardımıyla açılabildiği büyüklükte yufka açılacak ve yüzeyi bitkisel sıvı yağına batırılmış fırça ile bir güzel yağlanacak. Ardından yufka elle ortasından parmak uçlarıyla kenarlara doğru çekiştirilerek kağıt inceliğinde en az 90 cm. çapında büyütülecek. Yufkanın karşılıklı kenarları orta yerde birleştirilecek ve üzeri yağlanacak. Yan kenarı hafif içe kıvrılacak ve üzeri yağlanacak. Düz kenarlardan biri üzerine iç harç boydan boya serpiştirilecek ve rulo yapılacak. Rulo halinde fırın tepsisine alınacak ve üzeri sıvı yağ ile yağlanacak. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilecek.
 
 
 
  
 | 
Kol Böreği (Kıymalı) | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170684 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2023 
381 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Yoğurt 3 Çorba Kaşığı
 
Un 500 Gram
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Dana Kıyma 500 Gram
 
Soğan 1 Adet
 
Yumurta 2 Adet
 
Margarin 225 Gram
 
 
Soğanı yemeklik doğradıktan sonra kıyma ile birlikte tavada suyunu çekene kadar pişiriniz. Ocaktan aldıktan sonra tuz, karabiber ilave edip karıştırınız.
 
Oda sıcaklığındaki margarini eritmeden unla biraz kıyın. Sonra 2 yumurta, 3 çorba kaşığı yoğurdu ve unu ilave ederek yoğurun. Üstünü COOK Polietilen streç film ile örterek buzdolabında 2 saat bekletin. Sonra 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı oval şeklinde açın. Hazırladığınız kıymalı malzemeyi ortaya koyun, rulo olarak sarıp, kapattığınız kısım alta gelecek şekilde COOK Yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne yumurta sarısı sürün.
 
Önceden 175 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar 20 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapın. Bu tarifi kıymalı iç yerine peynirli malzeme ile de yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Kol Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177349 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2024 
206 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
1 + ¼ su bardağı su
 
Arası için:
 
100 gr. tereyağı – eritilmiş
 
İç harcı için:
 
Zeytinyağı
 
2 adet kuru soğan
 
500 gr. kıyma
 
4 adet orta boy rendelenmiş patates
 
Tuz
 
Karabiber, kimyon, kırmızı pulbiber
 
 
Bir tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun. Ardından kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip kavurun. Rende patatesleri ilave edin iki tur çevirdikten sonra kenara alın.
 
Bir karıştırma kabına unu alın. Ortasını havuz şeklinde açın. Sirke, yumurta, sıvı yağ, tuz ve suyu ilave edip ilk önce çatal yardımıyla sonra elinizle kıvam alana kadar iyice yoğurun. 30 dakika dinlendirin.
 
Dinlendirdiğiniz hamuru ortadan ikiye bölün. Böldüğünüz parçalardan sekiz eş parça, toplamda 16 eşit parça olacak şekilde bezeler elde edin. Bezeleri dörtlü gruplara ayırın. Dörtlü gruptaki her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız her hamurun üzerine tereyağı sürün, en üst katı yağlamayın. 4 adet bezeyi üst üste yerleştirip dikdörtgen olacak şekilde yeniden açın. Her beze grubunu bu şekilde hazırlayın.
 
Açtığınız hamurun uzun olan kısmına iç harcı yayın ve ortasına kadar rulo olacak şekilde sarın. Geldiğiniz yerden hamuru kesin. Kendi etrafında döndürüp fırın kabınıza alın.
 
Kestiğiniz hamurun uç kısmından iç harcı yayın rulo yapın diğer rulo yaptığınız hamurun etrafına sarın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve hamurların etrafına sarın. Kalan tereyağını hamurların üzerine sürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |