| 
 
 
 | 
Kıymalı Kırmızı Biber Dolması | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4723 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006 
3,341 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg Kirmizi Biber
 
400 gr Orta Yagli Kiyma
 
2 Adet Sogan
 
1 Demet Maydanoz
 
2 Kahve Fincani Pirinç
 
1/2 Çay Bardagi Siviyag
 
1 Çorba Kasigi Salça
 
1 Adet Domates
 
1/2 Demet Taze Nane veya Dereotu
 
1 Çay Kasigi Dolma Bahari
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Biberlerin sap kismindan kapak keselim. Kiymayi pirinci, küçük küçük dogranmis soğanlari, ince kiyilmis nane ve maydanozu alalim. Siviyagi, karabiberi, dolma bahari, tuz ve salçanin yarisini ekleyelim. Domatesi de rendeleyerek ilave edelim ve karistiralim.
 
Biberlerin içine hazirladigimiz içten, agiz kismindan bir parmak eksik kalacak sekilde dolduralim. Biberleri, kapaklarini kapatarak tencereye dizelim.
 
Kalan salçaya biraz su ve et suyu tabletini ilave ederek biberlerin üzerine dökelim. Agir ateste pisirelim.
 
 
 ML® Peynirli Biber için tıklayın 
 
ML® Peynirli Biber (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Yüksel Gürbüz" tarafından gönderildi. 03.06.2015
  
 | 
Kırmızıbiber Dolması | 
  | 
bebeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2015 
Mesajlar: 21 Şehir: Siirt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107982 
Gönderme Tarihi: 30.May.2015 
2,088 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo dolmalık kırmızıbiber
 
300 gram kıyma
 
2 çay bardağı pirinç
 
1 baş sarımsak
 
1 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
3 çorba kaşığı nar ekşisi
 
2 yemek kaşığı kuru nane
 
100 gram margarin
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Dolmalık biberleri temizleyin. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsak ve soğanı soyup kıyın. Pirinç, kıyma, margarin, maydanoz, tuz, pul biber, soğan, sarımsak ve nar ekşisini birlikte iyice karıştırın. Karışımı biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun. Tencereye dizin. Üzerine 1-2 su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirip üzerine, kuru naneyi dökün ve bu şekilde 5 dakika demlendirin. Servisi sıcak sıcak yapın.
 
 
 
  
 | 
Etli Kırmızı Biber Dolması | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53520 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2020 
2,638 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
4 adet kırmızı dolmalık kapya biberi
 
250 gr dana döş kıyma
 
1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 orta boy kuru soğan
 
4 tatlı kaşığı tepeleme esmer pirinç
 
1 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
 
İnce kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında çok az pembeleştirin.
 
Kıyma ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve harcı ayıklayıp temizlediğiniz biberlerin içine doldurun.
 
Biberlere kürdan ile 3-4 delik açın ve 100 derece buharlı fırında 30 dakika pişirin.
 
Pişen dolmaları 220 dereceye ısıtılmış fırına bir fırın tepsisi ile koyup üstlerini çok az yakın (7-8 dakika kadar).
 
Sıcak olarak süzme yoğurt ile servis edin.
 
 
Not: Buharlı fırın kullanmıyorsanız tencereye 1 su bardağı su ilave edin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |