| 
 
 
 | 
Etli Kırmızı Biber Dolması | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53520 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2020 
2,638 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
4 adet kırmızı dolmalık kapya biberi
 
250 gr dana döş kıyma
 
1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 orta boy kuru soğan
 
4 tatlı kaşığı tepeleme esmer pirinç
 
1 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
 
İnce kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında çok az pembeleştirin.
 
Kıyma ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve harcı ayıklayıp temizlediğiniz biberlerin içine doldurun.
 
Biberlere kürdan ile 3-4 delik açın ve 100 derece buharlı fırında 30 dakika pişirin.
 
Pişen dolmaları 220 dereceye ısıtılmış fırına bir fırın tepsisi ile koyup üstlerini çok az yakın (7-8 dakika kadar).
 
Sıcak olarak süzme yoğurt ile servis edin.
 
 
Not: Buharlı fırın kullanmıyorsanız tencereye 1 su bardağı su ilave edin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kırmızıbiber Dolması | 
  | 
bebeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2015 
Mesajlar: 21 Şehir: Siirt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107982 
Gönderme Tarihi: 30.May.2015 
2,088 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo dolmalık kırmızıbiber
 
300 gram kıyma
 
2 çay bardağı pirinç
 
1 baş sarımsak
 
1 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
3 çorba kaşığı nar ekşisi
 
2 yemek kaşığı kuru nane
 
100 gram margarin
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Dolmalık biberleri temizleyin. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsak ve soğanı soyup kıyın. Pirinç, kıyma, margarin, maydanoz, tuz, pul biber, soğan, sarımsak ve nar ekşisini birlikte iyice karıştırın. Karışımı biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun. Tencereye dizin. Üzerine 1-2 su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirip üzerine, kuru naneyi dökün ve bu şekilde 5 dakika demlendirin. Servisi sıcak sıcak yapın.
 
 
 
  
 | 
Kırmızıbiber Dolması | 
  | 
varuna 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 26.05.2014 
Mesajlar: 17 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98541 
Gönderme Tarihi: 27.May.2014 
2,202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo dolmalık kırmızıbiber
 
300 gram kıyma
 
2 çay bardağı pirinç
 
1 baş sarımsak
 
1 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
3 çorba kaşığı nar ekşisi
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi
 
2 yemek kaşığı kuru nane
 
100 gram margarin
 
Tuz
 
Karabiber, pul biber
 
 
 
Dolmalık biberleri temizleyin. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsak ve soğanı soyup kıyın. Pirinç, kıyma, margarin, maydanoz, tuz, pul biber, soğan, sarımsak ve nar ekşisini birlikte iyice karıştırın. Karışımı biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun. Tencereye dizin. Üzerine 1-2 su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirip üzerine, kuru naneyi dökün ve bu şekilde 5 dakika demlendirin. Servisi sıcak sıcak yapın.
  
 | 
Kırmızıbiber Dolması | 
  | 
ay ve güneş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2011 
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81263 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2012 
2,269 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kırmızı dolmalık biber
 
500 gram kıyma
 
2 çay bardağı pirinç
 
1 baş sarımsak
 
1 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
3 çorba kaşığı nar ekşisi
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi
 
2 yemek kaşığı kuru nane
 
100 gram margarin
 
Tuz, karabiber, pulbiber
 
 
Dolmalık kırmızıbiberleri temizleyin. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsak ve soğanı soyup kıyın. Pirinç, kıyma, margarin, maydanoz, tuz, pulbiber, soğan, sarımsak ve nar ekşisini birlikte iyice karıştırın. Karışımı biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun. Tencereye dizin. Üzerine 1-2 su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirip üzerine, kuru naneyi dökün ve bu şekilde 5 dakika demlendirin. Servis yapın.
  
 | 
Kırmızıbiber Dolması | 
  | 
Fatma Şener 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2011 
Mesajlar: 28 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63797 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2011 
2,656 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
10 adet kırmızıbiber
 
400 gram kıyma
 
2 adet soğan
 
1,5 çay bardağı pirinç
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet taze nane
 
Tuz, karabiber
 
2 adet domates
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
9 diş sarımsak
 
5 çorba kaşığı nar ekşisi
 
 
Kırmızıbiberlerin içlerini temizleyip yıkayın. Soğanı kıyıp, yağla beraber kavurun. Üzerine pirinçleri koyup kıymayı da ekleyin. 2 dakika kavurup ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz, nane, nar ekşisi rendelenmiş domatesi ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin. Bu harcı biberlerin içine doldurun ve tencereye dizin. Sonrada tencereye 1 su bardağı su koyup pişirin. Servis yapmadan önce üzerine bol kuru nane serpin.
  
 | 
ETLİ KIRMIZI BİBER DOLMASI | 
  | 
Meltem Ünel 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 01.05.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23558 
Gönderme Tarihi: 01.May.2008 
3,308 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kilo etli kırmızı biber
 
250 gr. yaprak
 
3 soğan
 
3 kaşık sıvı yağ
 
400 gr. kıyma
 
2 su bardağı pirinç
 
tuz
 
kırmızı biber
 
 
Yapılışı:
 
Kırmızı biberlerin çekirdekleri çıkartılıp, yıkanır. İnce doğranmış soğanla tuz, biber konup ovulur. Pirinç, kıyma, yağ ilave edilip yoğrulur.
 
Biberlerin içi doldurulur. Yapraklar ince sarılır. Tencereye biber ve yaprak sarması dizilir. Azar azar su ilave ederek pişirilir.
  
 | 
Kıymalı Kırmızı Biber Dolması | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4723 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006 
3,341 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg Kirmizi Biber
 
400 gr Orta Yagli Kiyma
 
2 Adet Sogan
 
1 Demet Maydanoz
 
2 Kahve Fincani Pirinç
 
1/2 Çay Bardagi Siviyag
 
1 Çorba Kasigi Salça
 
1 Adet Domates
 
1/2 Demet Taze Nane veya Dereotu
 
1 Çay Kasigi Dolma Bahari
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Biberlerin sap kismindan kapak keselim. Kiymayi pirinci, küçük küçük dogranmis soğanlari, ince kiyilmis nane ve maydanozu alalim. Siviyagi, karabiberi, dolma bahari, tuz ve salçanin yarisini ekleyelim. Domatesi de rendeleyerek ilave edelim ve karistiralim.
 
Biberlerin içine hazirladigimiz içten, agiz kismindan bir parmak eksik kalacak sekilde dolduralim. Biberleri, kapaklarini kapatarak tencereye dizelim.
 
Kalan salçaya biraz su ve et suyu tabletini ilave ederek biberlerin üzerine dökelim. Agir ateste pisirelim.
 
 
 ML® Peynirli Biber için tıklayın 
 
ML® Peynirli Biber (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Yüksel Gürbüz" tarafından gönderildi. 03.06.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 |