| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kıymalı Ekmek | 
 
  | 
aylak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2018 
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131444 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2018 
1,319 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr. tam buğday unu
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
2 su bardagı Su
 
1 tatlı kaşıgı tuz
 
300 gr. Kıyma
 
25 gr yağ
 
3 adet orta boy soğan
 
1 çay kaşıgı karabiber
 
1 çay kaşıgı kimyon
 
25 gr dövülmüş ceviz
 
Yarım demet maydanoz
 
200 gr tavşan kıyma
 
 
Unu yoğurma kaba alın. Kuru mayayı una karıştırın. Ortasını açın ve tuzu ekleyin.
 
Suyunu yavaş yavaş katarak ekmek hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
 
Hamurun üzerini örtüp, mayalanmaya bırakın.
 
Bu sırada içi hazırlayın. Soğanı doğrayın, yağda hafif sarartın ve kıymayı ilave edin.
 
Kıyma kavrulunca baharatlarını tuz ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.Karıştırıp ocaktan alın.
 
2 katına çıkan hamurdan, yumruk büyüklüğünde parçalar alıp merdaneyle açın. Kenar kısımlar daha ince olsun.
 
Orta kısma içten 3-4 kaşık kadar koyun ve kenarlarını büzerek kapatın.
 
Teflon tavada, kısık ateşte iki taraflı kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kıymalı ekmek Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |