| 
 
 
 | 
Kıymalı Ekmek | 
  | 
serdarzaimoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.11.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19629 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2007 
3,116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg un
 
1 tatlı kaşığı maya
 
Yeterince su, 
 
tuz
 
İçi için:
 
Yarım kg kıyma
 
3 adet soğan
 
3 adet domates
 
Tuz, 
 
karabiber
 
 
Mayayı hamur yoğurma kabına alın. Biraz su ekleyin. Üzerini kapatacak kadar un serpin. Kabarması için bekletin. Kabardıktan sonra unu yeterince su ile birlikte yoğurun. Kabarması için hamuru üstü kapalı olarak bekletin. Dinlenen hamurdan, cevizden biraz irice parçalar koparın.
 
Her birini yemek tabağı büyüklüğünde, kalınca açın. İç malzemesi için kıymayı, rendelenmiş soğanı, domatesi, tuzu ve karabiberi karıştırın.
 
Hazırladığınız içi, yufkanın yarısına yayın. Diğer yarısını üzerine sıkıca kapatın. Teflon tavada arkalı önlü pişirip, servis yapın.
 
 
 ML® Soğanlı Ekmek için tıklayın
 
  
 | 
Kıymalı ekmek | 
  | 
BolKepçe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Ereğli/Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1070 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2006 
3,115 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mayalanmış 1 ekmek hamuru
 
250 gr. kıyma
 
2 soğan
 
1 hahve kaşığı karabiber
 
tuz
 
5 kaşık yağ
 
2 yumurta
 
çörekotu
 
 
Çok ince doğranmış soğanı, 2 kaşık yağda pembeleştirin. Kıymayı katarak karıştırın, suyunu salıp çekinceye kadar kaynatın. Ekmek hamurunu yumurta büyüklüğünde parçalara bölün, ortasını çukurlaştırıp hazırlanan içle (1 kahve kaşığı karabiber, 250 gr. kıyma, tuz) doldurun. Üzerine yumurta sürün ve çörekotu serpin. 3 kaşık yağda kızartın.
 
 
ML® Gobit Ekmeği (görsel)
 
  
 | 
KIYMALI EKMEK | 
  | 
Şanslı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2006 
Mesajlar: 26 Şehir: Çaycuma | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23757 
Gönderme Tarihi: 11.May.2008 
2,937 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kilo un
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı süt
 
20 gr yaş hamur mayası
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
150 gr kıyma
 
2-3 domates
 
4-5 sivri biber
 
tuz
 
kırmızı biber
 
yarım demet maydanoz
 
 
Yapılışı:
 
Mayalı hamuru hazırlayın. Mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp hazırladığınız içten koyup kapatılan kısım alta gelecek şekilde yağlı tepsiye yerleştirilip, yarım saat tepsi mayası aldırın. Üstüne yumurta sarısı sürüp fırına verin.
 
İçin hazırlanması: Kıymanın içine biber ve domates ince ince doğrayıp. Tuz, biber, maydanoz katıp yoğurunuz.
 
 
 ML® Pırasalı Ekmek için tıklayın
 
  
 | 
Kıymalı Ekmek | 
  | 
aylak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2018 
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131444 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2018 
1,319 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. tam buğday unu
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
2 su bardagı Su
 
1 tatlı kaşıgı tuz
 
300 gr. Kıyma
 
25 gr yağ
 
3 adet orta boy soğan
 
1 çay kaşıgı karabiber
 
1 çay kaşıgı kimyon
 
25 gr dövülmüş ceviz
 
Yarım demet maydanoz
 
200 gr tavşan kıyma
 
 
Unu yoğurma kaba alın. Kuru mayayı una karıştırın. Ortasını açın ve tuzu ekleyin.
 
Suyunu yavaş yavaş katarak ekmek hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
 
Hamurun üzerini örtüp, mayalanmaya bırakın.
 
Bu sırada içi hazırlayın. Soğanı doğrayın, yağda hafif sarartın ve kıymayı ilave edin.
 
Kıyma kavrulunca baharatlarını tuz ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.Karıştırıp ocaktan alın.
 
2 katına çıkan hamurdan, yumruk büyüklüğünde parçalar alıp merdaneyle açın. Kenar kısımlar daha ince olsun.
 
Orta kısma içten 3-4 kaşık kadar koyun ve kenarlarını büzerek kapatın.
 
Teflon tavada, kısık ateşte iki taraflı kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |