Kısa URL: https://ml.md/lc57618
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2010
1,712 defa indirildi / yazdırıldı
2 hazır yufka
250 gr. kıyma
1 su bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber
1-2 diş sarımsak
Kızartmak için;
Ayçiçeği yağı
İki yufkayı üst üste serip sekiz eşit parçaya bölün.
Her parçayı fırça ile suyla ıslatarak rulo şeklinde sarın. Düz bir tabağa alıp yan yana dizin ve buzlukta 1 gün bekletin.
Yağsız teflon tavada kıymayı kavurun. Baharatı ilave edip 5-6 dakika daha kavurun.
Rulo yufkaları buzluktan çıkarıp çözülmeden 3'er santim uzunluğunda kesin. Kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın. Üzerine kıymalı harcı ilave edin.
Sarımsaklı yoğurdu gezdirip sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc183920
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2025
61 defa indirildi / yazdırıldı
Börek için:
3 adet yufka
300 gram kıyma
1 adet büyük soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
İsteğe bağlı olarak maydanoz
Sıvı yağı tavada ısıtın, doğranmış soğanları ekleyip pembeleştirin. Ardından kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ile lezzetlendirin. Soğumaya bırakın.
Bir kasede yoğurt, yumurta ve sıvı yağı çırpın.
Her bir yufkayı ortadan ikiye kesin. Parçanın her yerine yoğurtlu sostan sürün. Geniş kenarına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında gül böreği gibi kıvırın.
Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan yoğurtlu sostan üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
Tereyağını eritip kırmızı biberle kızdırın. Fırından çıkan sıcak böreklerin üzerine gezdirin. Dilerseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyin.