Börek için:
3 adet yufka
300 gram kıyma
1 adet büyük soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
İsteğe bağlı olarak maydanoz
Sıvı yağı tavada ısıtın, doğranmış soğanları ekleyip pembeleştirin. Ardından kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ile lezzetlendirin. Soğumaya bırakın.
Bir kasede yoğurt, yumurta ve sıvı yağı çırpın.
Her bir yufkayı ortadan ikiye kesin. Parçanın her yerine yoğurtlu sostan sürün. Geniş kenarına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında gül böreği gibi kıvırın.
Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan yoğurtlu sostan üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
Tereyağını eritip kırmızı biberle kızdırın. Fırından çıkan sıcak böreklerin üzerine gezdirin. Dilerseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyin.

|