1,5 su bardağı ince kıyılmış kırmızı lahana
1 adet orta boy patates
5 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı irmik
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı reyhan
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Kırmızı lahana ve patatesi tavuk suyuyla birlikte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra blenderden geçirip bir tencereye alın ve irmiği azar azar ilave ederek sürekli karıştırın.
Diğer yandan ince kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun ve çorbanın içine katın.
Krema, kuru reyhan, limon suyu, tuz ve karabiber ilave ettikten sonra çorbayı bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Sıcak olarak servis yapın.

|