Kısa URL: https://ml.md/lc156558
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2021
329 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. kırmızı lahana
Et suyu veya tablet
Tuz
Karabiber
2 yumurta sarısı
1 bardak krema
2 dilim ekmek
1 kaşık tereyağı
Kaynamakta olan et suyuna, yıkanmış ve doğranmış lahanayı atın. 2 dakika haşlayın.
Dışarıya alın ve suyunun süzülmesini bekleyin.
Blender'de geçirerek püre haline getirin.
Et suyunun içine atıp, tuz ve biberini ekleyin.
Yumurta sarısını krema ile çırpıp çorbaya katın.
Hafif ısıtın ve ocaktan alın.
Kızgın yağda küçük ekmek parçalarını kızartıp çorbanın üstüne atın.
Kısa URL: https://ml.md/lc184334
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2025
30 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 su bardağı ince kıyılmış kırmızı lahana
1 adet orta boy patates
5 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı irmik
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı reyhan
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Kırmızı lahana ve patatesi tavuk suyuyla birlikte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra blenderden geçirip bir tencereye alın ve irmiği azar azar ilave ederek sürekli karıştırın.
Diğer yandan ince kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun ve çorbanın içine katın.
Krema, kuru reyhan, limon suyu, tuz ve karabiber ilave ettikten sonra çorbayı bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Sıcak olarak servis yapın.