| 
 
 
 | 
Kiremit Köfte | 
  | 
Mengen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18457 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2007 
17,210 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg yarım yağlı kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
Yarım demet maydanoz
 
Kimyon, karabiber,tuz
 
Garnitür için:
 
4 adet domates
 
4 adet biber
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1,5 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Köfte malzemesi bir araya getirilir. 5-6 dakika yoğrulur. Buzdolabında yarım saat dilendirilir. Köfteler arzu edilen şekilde yuvarlanır. 4 adet, yayvan toprak kaba köfteler paylaştırılır. Kenarlarına domtes ve biber dilimleri konur. Üzerine salça, yağ, su ve tuz karışımı gezdirilir. Önceden ısıtımış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
 
 
 ML® Kiremitte Köfte için tıklayın 
 
ML® Kiremitte Köfte (görsel)
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 08.07.2014
  
 | 
Kiremitte Köfte | 
  | 
delege 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.04.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49911 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2010 
4,816 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg kıyma
 
2 dilim bayat ekmek
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı tuz
 
Sos:
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 su bardağı su
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Domates
 
Biber
 
 
Soğan rendelenir, ekmek içi katılır ve bulamaç yapılır. Diğer köfte malzemeleri eklenir, 5 dakika kadar yoğrulur. Misketten biraz büyük köfteler yuvarlanır, ızgarada pişirilir. 4 adet güveç gibi toprak kap hafif yağlanır. Köfteler paylaştırılır, yanına domates ve biber konur. Sos malzemesi karıştırılır, köftelere gezdirilir. Kaşar serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.06.2023
  
 | 
Kremalı Köfte | 
  | 
akbabuş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2011 
Mesajlar: 28
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65335 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011 
2,660 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
2 dilim ekmek içi
 
Tuz, karabiber
 
Kreması için:
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı et suyu
 
150 gr. krema
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz, karabiber
 
 
Kıyma, ıslatılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, sıvı yağ, tuz ve karabiberi yoğurun. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, tuzlu kaynar suda beş dakika haşlayın. Krema için; kıyılmış soğanı yağda kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Krema ve et suyunu dökün. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak kaynatın. Tuz ve karabiber serpin. Köfteleri bu sosa bulayın. Tavada kalan sosa ince kıyılmış maydanoz katarak üzerine dökün.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 23.02.2018
  
 | 
Kiremitte Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99693 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014 
1,912 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kıyma
 
4 domates
 
4 biber
 
2 soğan
 
Yarım paket margarin
 
 
Kıymayı dilediğiniz baharatlarla yoğurarak köfteleri yapın. Kiremit tabaklarımıza köfteleri domates biber ve soğanımızla süsleyecek üzerine bir tutam tuz ekip yağımızı da koyup fırında 45 dk pişireceğiz.
  
 | 
Kiremitte Köfte | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132117 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2018 
2,477 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köftesi için;
 
500 gram kıyma
 
1 orta boy kuru soğan
 
2-3 diş sarımsak
 
Galeta unu
 
Kuru nane
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
Sosu için;
 
2 domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
2-3 diş sarımsak
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 su bardağı su
 
Üzeri için;
 
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Kıyma bir yoğurma kabına alınır, üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsak, galeta unu, nane, pul biber, tuz ve karabiber eklenerek yoğurulur.
 
Köfte harcından limon kadar köfteler alınıp yuvarlanır. Isıya dayanıklı fırın kaplarına dizilir.
 
Sosu için bir tavada sıvı yağ kızdırılır, doğrulanmış sarımsaklar eklenerek bir süre kavrulur.
 
Üzerine rendelenmiş domates, salça, tuz, karabiber ve 1 su bardağı su konur, karıştırarak çok az kaynatılır.
 
Hazırlanan sos kiremitteki köftelerin üzerine dökülür.
 
Kiremitler 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
 
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir, kaşarlar eriyinceye kadar çok az daha fırında tutulur ve kiremiti ile beraber servis yapılır.
 
 
Not: İstenirse köfteler fırına verilmeden önce kızartılabilir. Bu durumda fırında pişme süresi biraz daha kısalır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |