| 
 
 
 | 
Kılıç Şiş | 
  | 
küçük kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136658 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2018 
1,269 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
1 kg kılıç balığı
 
2 adet limon (şişe dizilecek şekilde dilimlenmiş)
 
3-4 adet domates (şişe dizilecek şekilde dilimlenmiş)
 
10-12adetdefneyaprağı Sosu için;
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Kırmızıbiber
 
Tuz
 
 
Kılıç balığı şişe dizilebilecek şekilde yaklaşık küpler halinde doğranır.
 
Sos malzemeleri bir kapta karıştırılıp balıklar bunun içinde 4-5 saat buzdolabında bekletilir.
 
Bu sürenin sonunda balıklar aralarına birer limon, defne yaprağı ve domates konularak şişe dizilir, üzerine sos sürülerek ızgarada veya mangalda pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Kılıç Şiş | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123825 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2017 
1,321 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
500 gram ayıklanmış kuşbaşı doğranmış kılıç balığı
 
2 yemek kaşığı Limon suyu 
 
1216 Mantar, taze veya konserve 
 
12 dilim somon 
 
75 gr. Tereyağı veya otlu tereyağı, sıvı 
 
4 uzun şiş 
 
 
Taze mantarları ayıklayın, konserve mantarların suyunu süzün. Jambon dilimlerini rulo yapın.
 
Kılıç, mantar ve jambonu değişimli olarak şişe dizin. Üstüne tereyağı sürün.
 
Şişleri ızgaranın üzerine yerleştirin, altına cam kaseyi sürün ve gril yapın.
  
 | 
KILIÇ ŞİŞ | 
  | 
atölye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.01.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81342 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2012 
2,317 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet küçük domates
 
4 adet sivribiber
 
8 adet defne yaprağı
 
16 parça 3x4 santim büyüklüğünde kesilmiş kılıçbalığı
 
1 büyük limon
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
6 çorba kaşığı limon sosu
 
 
1) Domateslerin saplarını çıkartıp boyuna 4'e yarınız, sivribiberleri 3'er santim büyüklüğünde kesiniz, defneleri ortadan ikiye bölünüz. 1 limonu boyuna ortadan yarıp enine lira kalınlığında dilimleyiniz.
 
2) Sonra, 4 adet şişe 1'er kılıç, kılıçların önüne 1'er limon, 1'er biber, 1'er domates ve tekrar kılıç, tekrar defne, biber, limon, domates geçirerek hepsini 4 şişe takıp tuzlayınız.
 
3) Alt ve üstüne hafif yağ sürüp ızgarada 4'er dakika alt ve üstünü pişirip ayrı olarak limon sosuyla hemen servis yapınız.
  
 | 
Kılıç Şiş | 
  | 
yaşar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2011 
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68524 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2011 
2,818 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg ayıklanmış kılıç
 
2 adet limon
 
2 adet domates
 
2 adet dolmalık biber
 
Marine için:
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
 
1 limon
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
 
Marine malzemesi karıştırılır. Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde doğranmış kılıç balığı bu karışıma atılır ve alt üst edilir. En az 1 saat bekletilir. Bu arada domates, biber ve limon dört porsiyona bölünecek şekilde doğranır. Şişlere biber, domates, limon, kılıç balığı sırasıyla dizilir. Izgarada ya da mangalda pişirilir.
  
 | 
KILIÇ BALIĞI ŞİŞ | 
  | 
çay&sempati 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.10.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56770 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2010 
2,405 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Et yemeklerinde olduğu gibi, lâkin mümkün mertebe müsavi ve düzgün büyüklükte, kuşbaşı doğranmış balık parçalarını tuzlayıp biraz bekletmelidir.
 
Diğer taraftan, şişleri temizleyip hazırlamalı. Bir balık parçası, bir domates dilimi ve defne yaprağı dizilerek şişleri doldurmalıdır.
 
Sonra, ekseriyetle saç mangalda, mutedil bir ateşte dikkatle çevirerek kızartmalıdır.
 
Pişme tamam olunca, defne yapraklarını, hattâ domates dilimlerini de çıkarıp, balık etlerini tabağa bırakmalıdır. Üzerlerine biraz zeytinyağı dökerek ve bol limon sıkarak, sıcak sıcak, tatlı bir iştiha ile yenilecek kuvvetli ve lezzetli bir balık etidir. Eti ağırdır 18 - 20 dakikada pişer.
 
 
Not: Bunun da haşlaması ve fırını yapılsa da en makbulü ve aranılan şekli şişidir.
  
 | 
KILIÇ ŞİŞ | 
  | 
Mersiye Şükrani 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2010 
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53484 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2010 
2,815 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İki parmak kalınlığında bir kılıç parçasmı temizleyerek, bir boyda doğrayınız. Soğan suyu, tuz ve biberle karıştırıp bir saat bırakınız. Sonra bir balık parçası, bir defne yaprağı olmak üzere şişlere diziniz. Orta ateşte kızartınız. Limon ve soğan suyu ile zeytinyağını kâsede tahta kaşıkla iyice karıştırınız. Şişleri çevirdikçe tavuk tüyü ile üzerlerine hazırlanan zeytinyağından sürünüz. Pişince defneleri çıkarıp tabağa alınız, üzerine Hardallı Salça gezdiriniz.
  
 | 
KILIÇ ŞİŞ | 
  | 
antidepresan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2009 
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37871 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2009 
2,928 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kılıç balığı
 
Kâfi miktar domates
 
limon
 
defne yaprağı
 
Tatlı sivri biber
 
zeytinyağı
 
 
Balığı yıkayıp temizlendikten sonra yarım santim uzunluğunda 3,5 santim eninde parçalara ayırınız.
 
Balığın ayrılan parçalarını hafif tuzlayınız.
 
Derin bir kap içine koyunuz 10 dakika sonra bu kap içine domates suyu, zeytinyağı, limon suyu ilâve ediniz karıştırınız.
 
Yarım saat kadar böylece bekletiniz.
 
Sonra balık parçaları alınarak önce defne yaprağı, aynı büyüklükte kesilmiş domates yarım santim inceliğinde kesilmiş tatlı sivri biber koyarak birer birer sıra ile şişe diziniz.
 
Orta ışı derecesinde olmak üzere kömür ateşi üzerinde, 10-15 santim yukardan 10-12 dakika şişleri çevire çevire pişiriniz.
 
Pişirme arasında balıkların üzerine yatırılmış salçadan bir fırça ile üzerine sürünüz. (Kurumaması için)
 
Servisi yapılırken üzerine limon suyu gezdiriniz.
  
 | 
Kılıç Balığı Şiş | 
  | 
tiryaki 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2008 
Mesajlar: 45 Şehir: Yenimahalle-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24146 
Gönderme Tarihi: 28.May.2008 
2,893 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
1 kg. kılıç balığı
 
1 baş soğan
 
1 limon
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
4 adet defne yaprağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kılıç balığını temizleyip kalın derisini çıkardıktan sonra, iki parmak eninde, üç parmak boyunda kuşbaşı doğrayın ve derin bir kaba koyun. Üstüne limon ve soğan suyu gezdirerek defne yaprakları atın. Bir kapak kapatarak buzdolabında 4-5 saat bekletin. Yemekten 20 dakika önce, dinlendirilmiş balık etlerini, birer parmak arayla şişlere dizin. Izgara araçlarında ya da mangalda her iki tarafını çevirerek 10 dakika pişirin. Servis tabağına alıp limon eşliğinde servis yapın.
  
 | 
KILIÇ BALIĞI ŞİŞ | 
  | 
SuzanS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16286 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2007 
2,614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1    Kg. Kılıç balığı
 
1   Çorba kaşığı soğan suyu
 
2    Çorba kaşığı zeytinyağı
 
15 Defne yaprağı
 
Yarım limonun suyu
 
Yeteri kadar tuz, kırmızı biber.
 
 
Kılıç balığını 2 santim büyüklüğünde, dörtköşe biçiminde doğrayın, zeytinyağı, limon suyu, soğan suyu, tuz, kırmızı biber ve defne yaprağını iyice karıştırdıktan sonra şişlik kılıç etlerini buna iyice bulayın. Ateşe koymadan önce 5-6 saat dinlendirdikten sonra şişlere geçirip kızartın.
  
 | 
KILIÇ BALIĞI ŞİŞTE | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10205 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006 
3,034 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
750 gr. kılıç balığı 
 
1 çorba kaşığı limon suyu 
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
1 çorba kaşığı soğan suyu 
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
12 tane defne yaprağı 
 
Tuz  (1,5 tatlı kaşığı) 
 
1/2 kahve fincanı zeytinyağı 
 
1/2 demet maydanoz 
 
Büyük bir limonun suyu
 
 
Yapılışı:
 
Derisi çıkarılmış 3 santim eninde 4 santim boyunda 2 santim kalınlığında parçalara kesilmiş kılıç balığı bir sahana konur. Üzerlerine kırmızı biber, limon suyu, zeytinyağı, soğan suyu, tuz ile defne yaprağı konularak iyice karıştırılır ve serin bir yerde 5 - 6 saat dinlenmeye bırakılır. 5 - 6 saat sonra balıklar, uzunluklarına doğru bir parmak aralıkla şişlere geçirilir ve harlı olmayan kömür ateşinin üzerine yerleştirilir. Bir tarafları kızardıktan sonra, öbür taraflarını çevirmek suretiyle 10-12 dakika pişirilerek kızartılır, tabağa alınır. Bir salçalık içerisine ölçülere göre limon suyu, zeytinyağı ve kıyılmış maydanoz konulur ve çatalla çırpılarak balıkla birlikte servis yapılır.
  
 | 
Kılıç Şiş | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9305 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2006 
3,557 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 kg kılıç balığı filetosu
 
Yarım çay kaşığı toz karabiber 
 
Yarım çorba kaşığı domates salçası 
 
Yarım su bardağı zeytinyağı 
 
Yarım tatlı kaşığı tuz 
 
Yarım rendelenmiş kuru soğan
 
1 çorba kaşığı limon suyu 
 
1 dilimlenmiş limon 
 
1 diş sarımsak, dövülmüş 
 
15 defne yaprağı, küçük boy 
 
2.5 çarliston biberi 
 
2.5 defne yaprağı 
 
2 domates 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Balık filetosunu yaklaşık üçer santimlik küpler halinde düzgünce doğrayın. Domatesleri dilimleyip çekirdeklerini ayıklayın. Çarliston biberi dilimleyin. 
 
Balıkları bir kap içine yerleştirin. Marinat malzemesini balıkların üzerine koyup elle karıştırıp, 20 dakika kadar bekletin. 
 
Metal şişlere kişi başına dört parça balık, aralarına da birer defne yaprağı, domates dilimi, çarliston biber ve limon dilimi dizin. Şişlere geçirme işlemi bitince, marinat malzemesinin kalanını da üzerine dökerek 5 dakika kadar bekletin. 
 
Izgara hazır olduğunda şişleri pişirmeye başlayın. Pişerken, kuru olmasın diye, bu karışımdan fırça ile balıkların üzerine sürebilirsiniz. Pişen balıkları 1/2 limon, yeşil salata ve haşlanmış patatesle birlikte sunabilirsiniz.
  
 | 
KILIÇ BALIĞI ŞİŞ | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc295 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2005 
3,107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kılıç balığı
 
zeytinyağı
 
limon
 
domates suyu
 
tuz
 
 
Kılıç balığı iri parçalarda kuşbaşı doğranır. Üzerine domates suyu, tuz, zeytinyağı limon katılarak iyice karıştırılır. Şişe saplanırken aralarına defne yaprağı, kesilmiş limon, domates konur. Mangal ya da elektirik ızgarasında orta ateşte pişirilirken, üzerine limon zeytinyağı, kıyılmış maydanoz dökülür. Tam pişince servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |