|
Kestaneli Pasta |
|
meftune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc69949
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2011
2,236 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram pandispanya unu
3 adet yumurta
7 corba kaşıgı su
2 su bardagı kestane püresi
2.5 paket toz krem şanti
1-2 su bardagı süt
8-10 adet kestane şekeri
Pandispanya unu, yumurta ve suyu mikserle önce düşük, daha sonra yüksek devirde 7-8 dakika çırpın. 30x30 cm ebatlı..kare bir kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın. Hamuru kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 180C fırında, kabarıp pembeleşene kadar pişirin. Fırını kapatıp 1-2 dakika bekletin. Fırından alıp yağlı kağıdı çıkarın. Enlemesine ve boylamasına ikiye kesip 4 parça pandispanya elde edin. Kestane püresini yarım bardak kremşanti ile karıştırın. Pandispanyanin ilk katını servis tabağına alıp, üzerine kestaneli karışımdan sürün. İkinci kat pandispanyayı yerleştirip tekrar kestaneli karışımdan sürün. Diğer katlara da aynı işlemi uygulayın. Kalan krem şantiyi soğuk sütle çırpıp, pastanın üzerini sıvayın. Bu şekilde 1-2 saat buzdolabında bekletin. Kestane şekeri ile süsleyip servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 10.11.2021
|
KESTANELİ PASTA |
|
Özzlem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76754
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2012
2,805 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
4 Adet yumurta
1,5 Su bardağı toz şeker
2 Yemek kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Kreması için:
3 Su bardağı süt
1 Su bardağı toz şeker
4 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı margarin
1 Paket vanilya
Üzeri için:
1 Paket toz şanti
1 Su bardağı süt
1 Kase ayıklanmış kestane
Karıştırma kabına yumurtayı kırıp üzerine toz şeker ilave ediyoruz. Mikserle karıştırıp köpürtüyoruz. Yaklaşık 5 dakika kadar. Üzerine kakao, un, kabartma tozu koyup karıştırıyoruz. Yumuşak ve akıcı bir harç elde ediyoruz. Pasta kalıbına veya çemberine döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Bir tencereye sütü, unu, toz şekeri, vanilyayı koyup çırpma teliyle karıştırıp ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kaynayınca karıştırmaya tahta kaşık ile devam ediyoruz. Pişirip soğutuyoruz. Soğuduktan sonra köpürtülmüş toz şanti ve süt birlikte mikser ile karıştırıp kremaya iki kaşık koyuyoruz. Soğumuş keki üç dilime bölüyoruz. Servis tabağına ilk dilimi koyup şerbetle ıslatıyoruz. Üzerine kremayı döküp yayıyoruz. Kestane parçalarını serpiyoruz. Sonra ikinci dilimi koyuyoruz. Krema ve kestane koyup üçüncü katı koyuyoruz. Biraz bastırıyoruz. Hazırladığımız şantiden sürüp her tarafını şantiyle kaplıyoruz. Şanti torbası ile üzerini süslüyoruz. Üzerine kestane parçaları koyup buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
Fotoğraf "pasta" tarafından gönderildi. 08.06.2017
|
Kestaneli Pasta |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc109658
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2015
1,505 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase haşlanmış kestane
1 paket kare sade bisküvi
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet muz
1 adet elma
1 kahve fincanı üzüm
100 gram margarin
1 paket kakaolu puding
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
50 gram çikolata rendesi
Kakaolu ve sade bisküvileri robottan geçirip, ufalayın. İçine haşlanmış kestaneyi ufalayın. Portakal kabuğu rendesini ilave edin. Üzümü, elma rendesini, doğranmış muzu ve eritilmiş margarini de ekleyerek, iyice karıştırın. Tatlıyı temiz bir folyoyla sararak, buzlukta dondurun. 1 paket kakaolu pudingi, 1 su bardağı su ve 1 su bardağı sütle pişirin. Pastanın üzerine dökün. 50 gram rendelenmiş çikolatayı da serperek servis yapın.
|
Kestaneli Pasta |
|
merinos
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2017
Mesajlar: 40 Şehir: Karaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc128834
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2017
954 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 kg kestane
150-200 gr pudra şekeri
1 vanilya çubuğu veya 1 paket vanilya
200 ml krema
1 paket kepekli bisküvi
Çikolata Sosu İçin:
375 gr bitter çikolata
250 gr krema
Kestaneleri çift taraflı çizin. Akşamdan suya koyun ve sabah kaynattığınız suda haşlayın. Ayıkladığınız kestaneler 700 gr civarında gelecektir. Pişmiş kestaneleri pudra şekeri, vanilya ve kremayla rondoda krema haline getirin. (Elde ettiğiniz kestane miktarına göre şeker, krema ve vanilya miktarını değiştirebilirsiniz). Bisküviyi rondoda un haline getirin, tereyağıyla beraber iyice yoğurun. Kepçeli bir kek kalıbının içine bu karışımı sıkıştırarak yayın. 15 dakika 175 derece ısıtılmış fırında pişirin. Ilınınca kestane püresini kalıba yerleştirin. Buzdolabında iyice şekil almasını bekledikten sonra kalıptan çıkarın ve servis ederken çikolatalı sosu üzerine dökün.
Çikolata Sosu:
Isıttığınız kremanın içinde bitter çikolatayı eritin. 1 paket vanilya ilave edin. İyice çırpın. Buzdolabına koymadan hafifçe katılaşmasını bekleyin.
|
Kestaneli Pasta |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc147286
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2019
2,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Yarım fincan süt
Kreması için:
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
Arası ve üzeri için:
Yarım kilo kestane
Çikolata
Kestaneler çizilerek düdüklü tencereye alınır, üzerini aşaçak kadar su koyulur. Düdüklü tencere ateşe oturtulur, pim çıktıktan sonra 8 dakika pişirilir.
Süre sonunda ateşten alınır, kestaneler soğuk sudan geçirilir, kestanelerin dış ve iç kabukları dikkatli bir şekilde soyulur.
Pastanın keki için yumurtalar ve şeker çırpılır, şeker tamamen eriyince süt, nişasta ve un eklenir, unun üzerine de kabartma tozu eklenerek iyice karıştırılır.
Kelepçeli kek kabının altına yağlı kağıt kesilerek yerleştirilir. Hazırlanan kek harcı kelepçeli kalıba dökülür.
180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kürdan testi yapılarak fırından alınır, kek soğumaya bırakılır.
Kreması için, süt, şeker ve un devamlı karıştırarak ateşe konur, göz göz olunca çikolata ve tereyağı eklenir, devamlı karıştırılır, pişince ateşten alınır, soğumaya bırakılır.
Pasta keki enlemesine ortadan ikiye kesilir. Alt parça sütle ıslatılır, üzerine hazırlanan kremanın yarısı düzgünce yayılır.
Soyulmuş kestanelerin yarısı ayrılarak bıçakla kıyılır, kremanın üzerine yayılır.
Üzerine kekin ikinci parçası kapatılır. Bunun da üzeri sütle ıslatılır ve kalan krema ile üzeri ve yanları kaplanır. Üzerine bütün kestaneler ve artan kıyılmış kestanelerle süslenir.
Çikolata ben-mari usulü eritilerek pastanın üzerine desenler yapılır. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servise sunulur.
|
Kestaneli Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168561
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2022
252 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
150 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
4 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
5 - 6 yemek kaşığı süt
Dolgu:
400 g kestane
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
100 g bitter çikolata
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak için:
0,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve sütü ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edin ve orta devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Kestaneleri derin bir kaba alıp üzerlerini kapatacak kadar su doldurun ve 30 dakika bekletin. Süre sonunda kestaneleri sudan çıkarıp kabuk kısımlarını bıçak ile 3-4 cm uzunluğunda çizin ve fırın tepsisine alın. Önceden 160°C'ye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra dış ve iç kabuklarını soyun.
Toz şeker ve suyu tencereye alın ve arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca kestaneleri ekleyin ve ocağı kısın. Kestaneler dağılmadan hafif yumuşayıncaya kadar 10- 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp şurubun içinde soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kestaneleri şuruptan çıkarıp süzün ve çikolata ile kaplayın. Donuncaya kadar bekletin.
Soğuyan keki kalıptan çıkarıp enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk parçayı servis tabağına alın. Süt ile şekeri karıştırıp kekleri ıslatın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Servis tabağındaki kekin üzerine bir miktar pasta kreması yayın. 10 adet kestane şekerini iri parçalara bölüp kremanın üzerine sıralayın. Üzerine ikinci kat keki kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin. Kestane şekerlerini de sıralayıp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Arzuya göre badem ile süsleyerek servis yapın.
|
|