| 
 
 
 | 
KESTANELİ YAŞ PASTA | 
  | 
zambak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2008 
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22147 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2008 
5,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pandispanya Malzemesi:
 
7 yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
2 su bardağı un
 
1/2 paket vanilya
 
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
 
 
Islatma Şurubu Malzemesi:
 
1/4 su bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı meyve suyu
 
 
Diğer Malzemeler:
 
1 kg. kestane
 
1,5 su bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
2 çorba kaşığı kakao
 
1 çorba kaşığı  margarin
 
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
 
2 çorba  kaşığı fındık
 
 
Pandispanyanın Yapılışı:
 
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp yağlı kâğıt yerleştiriniz.
 
Yumurta ile şekeri bakır bir kapta koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un ve limon kabuğu rendesi katıp yavaşça karıştırınız. (Sulanmaması için çarpmayınız) Kalıba döküp hafif hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
 
Kalıp ılıklaşınca pandispanyanın çevresini bıçakla kalıptan kurtarıp ters çeviriniz. Kâğıdını çıkartınız.
 
 
Islatma Şurubunun Yapılışı
 
Şekere 1/4 su bardağı su katıp eritiniz. Meyve suyu ilave edip karıştırınız.
 
 
Kestaneleri 2 su bardağı su ile 20-25 dakika pişiriniz. Dış ve iç kabuklarını tamamen soyup küçük tencereya koyunuz. 1 su bardağı su ilave edip hafif hararetli ısıda kestaneler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Püre makinasından veya tel süzgeçten geçiriniz. Şeker ve kakao katıp 3-4 dakika karıştırarak kaynatınız. Vanilya ilave edip soğumasını sağlayınız.
 
Pandispanyayı enine 2 eşit parçaya kesiniz. Islatma şurubu ile ıslatıp kremanın 1/3 ünü üzerine muntazam sürünüz, diğer parçayı üzerine kapatınız. Üstteki parçayı ıslatma şurubu ile ıslatınız.
 
Krema ile her tarafını örtüp bıçakla düzeltiniz. Üzerini fındık ve fıstıkla süsleyiniz.
  
 | 
Kestanelı pasta | 
  | 
rengin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2007 
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16876 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2007 
4,166 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet vanilyalı kek, 
 
1/3 su bardağı meyve suyu, 
 
2 su bardağı süt, 
 
yarım su bardağı tozşeker, 
 
1 çorba kaşığı un, 
 
1 çorba kaşığı mısır nişastası, 
 
1 adet yumurta, 
 
1 su bardağı kestane şekeri püresi,
 
10-12 adet kestane şekeri, 
 
2-3 çorba kaşığı kıyılmış fındık
 
 
Vanilyalı keki, meyve suyuyla ıslatın. 2 su bardağı sütü ve tozşekeri bir tencereye aktarın. Tozşeker eriyene dek kaynatın. Unu ve mısır nişastasını iyice çırpılmış yumurtayla karıştırın. Bu karışımı çok ince akıtarak, ocaktaki süte ilave edin. Muhallebi kıvamı alana dek karıştırmaya devam edin. Karışım kıvamını bulduğunda ocaktan indirin. Karıştırarak, soğumasını sağlayın. Yeterince soğuduğunda kestane püresini ekleyin. Kestane püreli muhallebinin yarısını kekin bir yarısına sürün, üzerine diğer parçayı kapatın ve kalan muhallebiyi onun üzerine yayın. Üzerini kestane şekerleri ile süsleyin. Arzuya göre kıyılmış fındık da serpebilirsiniz. Bekletmeden servis yapın.
  
 | 
Kestaneli Pasta | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc986 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2006 
3,029 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 katlı sade pandispanya 
 
1 kat kakaolu pandispanya 
 
bir su bardağı kestane şekeri 
 
2 yemek kaşığı kakao 
 
1,5 poşet krem şanti* 
 
1,5 poşet creme ole* 
 
750ml süt 
 
üzerine çikolata rendesi 
 
*dilerseniz 2 poşet krem şanti, 1 poşet creme ole ile de deneyebilirsiniz 
 
 
Kestane şekerlerinden pastanın üzerini süslemek için gereken kadarını ayırıp kalanını çatalla ezin. Krem şanti, creme ole ve sütü çırpın. Kremanın 1/3'üne kakao ekleyin. Kalan kremanın yarısına ezilmiş kestaneyi ekleyin. 3 ayrı kremayı da kullanacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin. 
 
1 kat kakaolu pandispanyayı ve 1 kat sade pandispanyayı şekerli su/süt ile ıslatın. Islattığınız sade pandispanyayı servis tabağına alıp üzerine kakaolu kremayı yayın. Kakaolu pandispanyayı üzerine yerleştirip onun üzerine de kestaneli kremayı yayın. En üste sade pandispanyayı kapatın ve sade krema ile üzerine ve kenarların kaplayın. (çok az bir kremayı süsleme için ayırabilirsiniz) 
 
Pastanın üzerine çikolata rendesi serpip kestane şekeri ve krema ile süsleyin. 
 
 
Not: Krema yerine muzlu rulo pastada kullanılan ev kremasını da kullanabilirsiniz.
  
 | 
KESTANELİ PASTA | 
  | 
Özzlem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2012 
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76754 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2012 
2,975 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
4 Adet yumurta
 
1,5 Su bardağı toz şeker
 
2 Yemek kaşığı kakao
 
1 Paket kabartma tozu
 
Alabildiği kadar un
 
Kreması için:
 
3 Su bardağı süt
 
1 Su bardağı toz şeker
 
4 Yemek kaşığı un
 
2 Yemek kaşığı margarin
 
1 Paket vanilya
 
Üzeri için:
 
1 Paket toz şanti
 
1 Su bardağı süt
 
1 Kase ayıklanmış kestane
 
 
Karıştırma kabına yumurtayı kırıp üzerine toz şeker ilave ediyoruz. Mikserle karıştırıp köpürtüyoruz. Yaklaşık 5 dakika kadar. Üzerine kakao, un, kabartma tozu koyup karıştırıyoruz. Yumuşak ve akıcı bir harç elde ediyoruz. Pasta kalıbına veya çemberine döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Bir tencereye sütü, unu, toz şekeri, vanilyayı koyup çırpma teliyle karıştırıp ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kaynayınca karıştırmaya tahta kaşık ile devam ediyoruz. Pişirip soğutuyoruz. Soğuduktan sonra köpürtülmüş toz şanti ve süt birlikte mikser ile karıştırıp kremaya iki kaşık koyuyoruz. Soğumuş keki üç dilime bölüyoruz. Servis tabağına ilk dilimi koyup şerbetle ıslatıyoruz. Üzerine kremayı döküp yayıyoruz. Kestane parçalarını serpiyoruz. Sonra ikinci dilimi koyuyoruz. Krema ve kestane koyup üçüncü katı koyuyoruz. Biraz bastırıyoruz. Hazırladığımız şantiden sürüp her tarafını şantiyle kaplıyoruz. Şanti torbası ile üzerini süslüyoruz. Üzerine kestane parçaları koyup buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "pasta" tarafından gönderildi. 08.06.2017
  
 | 
KESTANELİ PASTA | 
  | 
burçe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37498 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2009 
2,926 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
5 yumurta
 
150 gr. un
 
1/2 paket kabartma tozu
 
125 gr. şeker
 
vanilya
 
Püresi:
 
1 kg. kestane
 
3 bardak toz şeker
 
1 1/4 bardak su
 
2 kahve kaşığı vanilya
 
 
Hazırlanışı:
 
önce pandispanyayı hazırlayın. Bunun için, yumurtaları bir tencereye kırın. Şekeri koyup hafif ateş üzerinde yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpın. Ateşten alınca vanilya, kabartma tozu karıştırılmış unu koyun. Bir iki defa karıştırın. Kağıt yayılmış kalıba dökün. Hafif hararetti fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alarak soğumaya bırakın. Diğer tarafta, kestanelerin.dış kabuklarını ayıklayın. Sonra bunları kaynar suyun içine atın ve 10 dakika bu suda bıraktıktan sonra süzerek sudan çıkarın ve iç kabuklarını da ayıklayın. Sonra kestaneleri tekrar tencereye koyun. Üstünü örtecek kadar su ilâve ettikten sonra kestaneleri iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pişen kestanelerin suyunu süzün. Bunları kalın delikli süzgeçten veya presten geçirin. Püre haline gelen kestaneleri tekrar tencereye koyun. Üstüne toz şekeri, suyu ve vanilyayı ilâve edin. Hafif ateşte karıştırarak şekerin erimesini temin edin. Püre koyu bulamaç haline gelinceye kadar 10-15 dakika pişirin. Piş irmiş olduğunuz pandispanyayı ters yüz ederek tabağa alın. Kestane püresini sıkma torbasına doldurun. Ucuna duy takarak pandispanyanın üzerine şekilli olarak sıkın. Buzdolabında yarım saat bekleterek servis yapın.
 
 
Not: Pastalarınız için hazırladığınız kestane püresinden arttığı takdirde bu püreyi önceden hazırlamış olduğunuz küçük bisküvilerin arasına sürerek değişik bisküviler meydana getirebilirsiniz, ince bisküvilerin arasına kestane püresinden kalın bir tabaka sürün ve üzerine aynı bisküviden bir adet daha yerleştirin.
  
 | 
KESTANELİ PASTA | 
  | 
efor 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2009 
Mesajlar: 24 Şehir: Etlik-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43217 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009 
2,752 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
500 gr. kestane (haşlanmış püre haline getirilmiş)
 
150 gr. şeker
 
15 cl. krema
 
2 çorba kaşığı portakal suyu
 
2 çırpılmış yumurta sarısı
 
60 gr. margarin
 
1 basit tart hamurundan pişirilmiş tart tabanı
 
 
Hazırlanışı:
 
Kestane püresini 125 gr. şeker, krema, portakal suyu ve yumurta sarılarıyla karıştırın . Pişirdiğiniz tartı 5 dakika soğumaya bırakın. Sonra üzerine kestaneli karışımı sürün. Küçük margarin parçalarını üzerine dağıtın. Kızdırılmış fırında 20 dakika pişirin. (Malzeme sertleşene kadar.) Üzerine kalan şekeri serpip krema ile birlikte servis yapın.
  
 | 
KESTANELİ PASTA | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2422 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006 
2,720 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kestane
 
6 adet yumurta
 
1 paket krem şanti
 
125 gr sana
 
150 gr bitter çikolata
 
 
Kestaneyi haşlayıp, ayıklayın. Daha sonra
 
robottan geçirin. 6 yumurtanın sarılarını ve şekeri kestanelere ilave edip mixerden geçirin. Yumurta aklarını kar haline getirdikten sonra, bu karışıma ilave edin. Yandan açılan kelepçeli kalıba koyup fırında 150 derecede yarım saat
 
pişirin. Çikolatayı ve margarini benmari usulü eritin. Soğuyan kestaneyi ikiye kesin. Arasına çikolata sosunu sürün. En üstüne de krem şantiyi sürün.
 
 
 ML® Kestaneli Bonbon için tıklayın 
 
ML® Kestaneli Bonbon (görsel)
 
  
 | 
Kestaneli Pasta | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63314 
Gönderme Tarihi: 20.May.2011 
2,548 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 kg kestane (haşlanıp, kabukları soyularak çatalla püre haline getirilmiş)
 
100 gr (1/2 su bardağı) süt
 
6 yumurtanın sarısı
 
6 yumurtanın akı
 
125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
 
250 gr (1 su bardağı) krema
 
1 çorba kaşığı kahve esansı
 
8 kestane şekeri
 
 
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız. 22,5 cm'lik yuvarlak ve derin bir kabı 1 tatlı kaşığı yağla yağlayıp, bir kenara bırakınız.
 
Kestane püresini büyük bir kaseye koyup, sütü katınız.
 
Orta boy bir kasede, yumurta sarısı ve şekeri, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, koyulaşana kadar çırparak, kestane püresine ekleyiniz.
 
Başka bir kasede, yumurta aklarını, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz.
 
Madeni bir kaşıkla, yumurta akını yavaşça kestane püresine katınız. Hazırladığınız bu karışımı kek kabına boşaltıp fırına sürünüz. Pastayı 1 saat, ortasına batırılan bir şiş temiz ve kuru olarak çıkana kadar pişiriniz.
 
Kalıbı fırından çıkarıp, ılınmaya bırakınız.
 
Kalıbın iç kenarında çepeçevre bıçak gezdirip, keki gevşettikten sonra kalıptan çıkarınız. Uzun ve keskin bir bıçakla keki enlemesine 2 parçaya ayırınız.
 
Orta boy bir kasede kremayı, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla koyulaşana kadar çırpınız. Kahve esansını katıp krema kalınlaşana kadar çırpmaya devam ediniz.
 
Kek parçalarmdan birinin üstüne, kahveli kremanın yarısını döşeyip öteki parçayı üstüne kapayınız.
 
Kalan kahveli kremayı yıldız uçlu bir sıkma torbasına doldurup, pastanın üstüne desenli biçimde sıkınız. Kestane şekerlerini üstüne yerleştirip pastanızı servis ediniz.
  
 | 
Kestaneli Pasta | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147286 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2019 
2,531 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Keki için:
 
4 yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım fincan süt
 
Kreması için:
 
3 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı şeker
 
2 yemek kaşığı un
 
1,5 yemek kaşığı nişasta
 
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
Arası ve üzeri için:
 
Yarım kilo kestane
 
Çikolata
 
 
Kestaneler çizilerek düdüklü tencereye alınır, üzerini aşaçak kadar su koyulur. Düdüklü tencere ateşe oturtulur, pim çıktıktan sonra 8 dakika pişirilir.
 
Süre sonunda ateşten alınır, kestaneler soğuk sudan geçirilir, kestanelerin dış ve iç kabukları dikkatli bir şekilde soyulur.
 
Pastanın keki için yumurtalar ve şeker çırpılır, şeker tamamen eriyince süt, nişasta ve un eklenir, unun üzerine de kabartma tozu eklenerek iyice karıştırılır.
 
Kelepçeli kek kabının altına yağlı kağıt kesilerek yerleştirilir. Hazırlanan kek harcı kelepçeli kalıba dökülür.
 
180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kürdan testi yapılarak fırından alınır, kek soğumaya bırakılır.
 
Kreması için, süt, şeker ve un devamlı karıştırarak ateşe konur, göz göz olunca çikolata ve tereyağı eklenir, devamlı karıştırılır, pişince ateşten alınır, soğumaya bırakılır.
 
Pasta keki enlemesine ortadan ikiye kesilir. Alt parça sütle ıslatılır, üzerine hazırlanan kremanın yarısı düzgünce yayılır.
 
Soyulmuş kestanelerin yarısı ayrılarak bıçakla kıyılır, kremanın üzerine yayılır.
 
Üzerine kekin ikinci parçası kapatılır. Bunun da üzeri sütle ıslatılır ve kalan krema ile üzeri ve yanları kaplanır. Üzerine bütün kestaneler ve artan kıyılmış kestanelerle süslenir. 
 
Çikolata ben-mari usulü eritilerek pastanın üzerine desenler yapılır. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Kestaneli Pasta | 
  | 
meftune 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.11.2011 
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69949 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2011 
2,337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gram pandispanya unu
 
3 adet yumurta
 
7 corba kaşıgı su
 
2 su bardagı kestane püresi
 
2.5 paket toz krem şanti
 
1-2 su bardagı süt
 
8-10 adet kestane şekeri
 
 
Pandispanya unu, yumurta ve suyu mikserle önce düşük, daha sonra yüksek devirde 7-8 dakika çırpın. 30x30 cm ebatlı..kare bir kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın. Hamuru kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 180C fırında, kabarıp pembeleşene kadar pişirin. Fırını kapatıp 1-2 dakika bekletin. Fırından alıp yağlı kağıdı çıkarın. Enlemesine ve boylamasına ikiye kesip 4 parça pandispanya elde edin. Kestane püresini yarım bardak kremşanti ile karıştırın. Pandispanyanin ilk katını servis tabağına alıp, üzerine kestaneli karışımdan sürün. İkinci kat pandispanyayı yerleştirip tekrar kestaneli karışımdan sürün. Diğer katlara da aynı işlemi uygulayın. Kalan krem şantiyi soğuk sütle çırpıp, pastanın üzerini sıvayın. Bu şekilde 1-2 saat buzdolabında bekletin. Kestane şekeri ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 10.11.2021
  
 | 
Kestaneli Pasta | 
  | 
Şükriyem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.12.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85118 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2012 
2,128 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet kakaolu hazır kek
 
250 gr. kestane püresi
 
1 paket krem şanti
 
1 su bardağı süt
 
2 paket 80 gramlık beyaz çikolata
 
Keki ıslatmak için:
 
2'şer tatlı kaşığı toz şeker ve neskafe
 
1 su bardağı ılık süt
 
 
Toz şeker ve neskafeyi sütle karıştırıp kekin iki parçasını da ıslatın. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp üzerine kestane püresini sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Bu arada krem şantiyi sütle güzelce çırpın. Beyaz çikolataları benmari usulüyle eritip krem şanti ile karıştırın ve kekin üzerine sürün. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
  
 | 
Kestaneli Pasta | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109658 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2015 
1,629 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kase haşlanmış kestane
 
1 paket kare sade bisküvi
 
1 adet portakal kabuğu rendesi
 
1 adet muz
 
1 adet elma
 
1 kahve fincanı üzüm
 
100 gram margarin
 
1 paket kakaolu puding
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı süt
 
50 gram çikolata rendesi
 
 
Kakaolu ve sade bisküvileri robottan geçirip, ufalayın. İçine haşlanmış kestaneyi ufalayın. Portakal kabuğu rendesini ilave edin. Üzümü, elma rendesini, doğranmış muzu ve eritilmiş margarini de ekleyerek, iyice karıştırın. Tatlıyı temiz bir folyoyla sararak, buzlukta dondurun. 1 paket kakaolu pudingi, 1 su bardağı su ve 1 su bardağı sütle pişirin. Pastanın üzerine dökün. 50 gram rendelenmiş çikolatayı da serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kestaneli Pasta | 
  | 
merinos 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2017 
Mesajlar: 40 Şehir: Karaman | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128834 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2017 
1,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 kg kestane
 
150-200 gr pudra şekeri
 
1 vanilya çubuğu veya 1 paket vanilya
 
200 ml krema
 
1 paket kepekli bisküvi
 
Çikolata Sosu İçin:
 
375 gr bitter çikolata
 
250 gr krema
 
 
Kestaneleri çift taraflı çizin. Akşamdan suya koyun ve sabah kaynattığınız suda haşlayın. Ayıkladığınız kestaneler 700 gr civarında gelecektir. Pişmiş kestaneleri pudra şekeri, vanilya ve kremayla rondoda krema haline getirin. (Elde ettiğiniz kestane miktarına göre şeker, krema ve vanilya miktarını değiştirebilirsiniz). Bisküviyi rondoda un haline getirin, tereyağıyla beraber iyice yoğurun. Kepçeli bir kek kalıbının içine bu karışımı sıkıştırarak yayın. 15 dakika 175 derece ısıtılmış fırında pişirin. Ilınınca kestane püresini kalıba yerleştirin. Buzdolabında iyice şekil almasını bekledikten sonra kalıptan çıkarın ve servis ederken çikolatalı sosu üzerine dökün.
 
Çikolata Sosu:
 
Isıttığınız kremanın içinde bitter çikolatayı eritin. 1 paket vanilya ilave edin. İyice çırpın. Buzdolabına koymadan hafifçe katılaşmasını bekleyin.
 
 
 
  
 | 
Kestaneli Pasta | 
  | 
kivili 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132453 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2018 
796 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Pandispanya için:
 
4 yumurta
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
2 yemek kaşığı kakao
 
2 bardak un
 
Krema için:
 
3 su bardağı süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
4 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 paket vanilya
 
Üstü için:
 
1 paket toz şanti
 
1 su bardağı süt
 
1 kase ayıklanmış kestane
 
 
Hazırlama kabında yumurta ve toz şekeri yaklaşık 5 dakika kadar çırpıyoruz. Üzerine kakao, un, kabartma tozu koyup karıştırıyoruz. Yumuşak bir kıvam elde edip kelepçeli pandispanya kalıbına döktükten sonra, 150 derece fırında 20-30 dakika pişiriyoruz. Bir tencereye sütü, unu, toz şekeri, vanilyayı koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz ve pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra soğumaya alıyoruz. Toz şantiyi sütle karıştırıyoruz. Diğer krema soğuduktan sonra krem şantiden üç kaşık ekleyip karıştırıyoruz. Keki iki bölüme ayırdıktan sonra, servis yapacağımız tabağa birinci katını koyup şerbetle ıslatıyoruz. Üzerine kremayı yaydıktan sonra, kestane parçalarını serpiyoruz. Daha sonra ikinci dilimi koyup, krema ile bütünleşmesi açısından biraz bastırıyoruz. Hazırladığımız şantiyi kekin her tarafı ile kaplıyoruz. Şanti torbası ile üzerini süslüyoruz. Üzerine kestane parçaları koyup buzdolabına kaldırıyoruz. Altı saat bekledikten sonra servis yapabiliriz.
  
 | 
Kestaneli Pasta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168561 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2022 
355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1,5 su bardağı un
 
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 
150 g yumuşak margarin
 
1,5 çay bardağı toz şeker
 
4 yumurta
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
5 - 6 yemek kaşığı süt
 
Dolgu:
 
400 g kestane
 
1 su bardağı toz şeker
 
1,5 su bardağı su
 
100 g bitter çikolata
 
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
 
50 g yumuşak margarin
 
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
Islatmak için:
 
0,5 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Kalıp:
 
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
 
 
Kalıbı margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve sütü ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edin ve orta devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
 
Kestaneleri derin bir kaba alıp üzerlerini kapatacak kadar su doldurun ve 30 dakika bekletin. Süre sonunda kestaneleri sudan çıkarıp kabuk kısımlarını bıçak ile 3-4 cm uzunluğunda çizin ve fırın tepsisine alın. Önceden 160°C'ye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra dış ve iç kabuklarını soyun.
 
Toz şeker ve suyu tencereye alın ve arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca kestaneleri ekleyin ve ocağı kısın. Kestaneler dağılmadan hafif yumuşayıncaya kadar 10- 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp şurubun içinde soğumaya bırakın.
 
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kestaneleri şuruptan çıkarıp süzün ve çikolata ile kaplayın. Donuncaya kadar bekletin.
 
Soğuyan keki kalıptan çıkarıp enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk parçayı servis tabağına alın. Süt ile şekeri karıştırıp kekleri ıslatın.
 
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Servis tabağındaki kekin üzerine bir miktar pasta kreması yayın. 10 adet kestane şekerini iri parçalara bölüp kremanın üzerine sıralayın. Üzerine ikinci kat keki kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin. Kestane şekerlerini de sıralayıp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Arzuya göre badem ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kestaneli Pasta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170577 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2023 
262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Pudra Şekeri 400 Gram
 
Tereyağı 3.5 Çorba Kaşığı
 
Vanilya 3 Paket
 
Krema 400 Gram
 
Kestane 2 Kilogram
 
Yulaflı Bisküvi (gram) 155 Gram
 
 
2 kg kestaneyi haşlayıp ayıklayarak 1 kg haşlanmış kestane elde ediniz (1 kg hazır pişirilmiş kestane de olur). BİSKÜVİ ve tereyağı hariç tüm malzemeyi robotta püre haline getirin. Dövülmüş bisküvi ve yumuşak tereyağını karıştırarak un haline getirin.
 
Kelepçeli bir kek kalıbının ya da pastayı rahat çıkarabileceğiniz farklı bir kalıbın içine, bisküvili karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilınan bisküvili malzemenin üzerine, kestaneli püreyi yayın. Buzdolabında iyice şekil almasını bekleyin. Ardından kalıptan çıkartın.
 
Çikolatalı sosla servis yapın. Sos için: 250 gram kremayı, 360 gram (2 büyük kare şeklinde) bitter çikolatayla eritin. 1 paket vanilya ekleyin. Hafifçe katılaşmasını bekleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |