Meriç Kaymakamlığı
 
 
Süt 1000 ml / 5 su bardağı 
 
Buğday unu 3000 gr / 27 su bardağı 
 
Yumurta 300 gr / 5 adet 
 
Tuz 40gr / 5 yemek kaşığı 
 
 
Unun ortası açılır ve içerisine tüm malzemeler konarak yoğrulur. 
 
Sert bir hamur elde edilir. 
 
Hamur oklava yardımıyla açılır ve bir çarşaf üzerinde kurutulur. 
 
Kuruyan pazılardan 5-6 tanesi üst üste konur ve ortadan ikiye kesilir. 
 
Her bir yarım pazı 2 parmak genişliğinde tekrar kesilir. 
 
2 parmak genişliğinde kesilen pazılar kibrit çöpünden biraz kalın olacak şekilde kesilir. 
 
Kesmeler temiz çarşaf üzerine konur ve kurutulur. 
 
Kışın tüketilmek üzere bez torbada saklanır. 
 
 
Not: Erişte olarak da bilinmektedir.
 
 
 
  
 |