Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balıkesir Yemekleri > Kesme (Meriç Edirne) (2 adet - 7,752 defa bakıldı)

Kesme (Meriç Edirne)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kesme (Meriç Edirne)

aziz komşum
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.04.2016
Mesajlar: 34
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc142313
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2019
472 defa indirildi / yazdırıldı




Avrupa Birliği
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı


5 adet yumurta
2 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
2 kg un
Yarım yemek kaşığı tuz

Buğday unu bir kaba alınır. Tuz ilave edilerek ortası havuz şekline getirilir ve yumurtalar kırılır. Su ve süt azar azar ilave edilerek hamur yapılmaya başlanır. Ele yapışmayan oldukça sert bir kıvamda hamur elde edilir. Üzerine bir bez örtülerek 1 gece bekletilir. Dinlelen hamur eşit parçalara ayrılır ve merdane yardımı ile açılır ve şeritler halinde kesilerek kurumaya bırakılır. Kurduktan sonra oda sıcaklığında muhafaza edilebilir.


Kesme (Meriç Edirne)

tostos
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.02.2016
Mesajlar: 36
Şehir: Kacaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc136390
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2018
525 defa indirildi / yazdırıldı




Meriç Kaymakamlığı

Süt 1000 ml / 5 su bardağı
Buğday unu 3000 gr / 27 su bardağı
Yumurta 300 gr / 5 adet
Tuz 40gr / 5 yemek kaşığı

Unun ortası açılır ve içerisine tüm malzemeler konarak yoğrulur.
Sert bir hamur elde edilir.
Hamur oklava yardımıyla açılır ve bir çarşaf üzerinde kurutulur.
Kuruyan pazılardan 5-6 tanesi üst üste konur ve ortadan ikiye kesilir.
Her bir yarım pazı 2 parmak genişliğinde tekrar kesilir.
2 parmak genişliğinde kesilen pazılar kibrit çöpünden biraz kalın olacak şekilde kesilir.
Kesmeler temiz çarşaf üzerine konur ve kurutulur.
Kışın tüketilmek üzere bez torbada saklanır.

Not: Erişte olarak da bilinmektedir.







Kesme (Meriç Edirne) Tarifleri Balıkesir Yemekleri



(2 adet Kesme (Meriç Edirne) 7,752 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort