Kısa URL: https://ml.md/lc147210
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2019
605 defa indirildi / yazdırıldı
16 yaprak baklavalık yufka
150 gram tereyağı
Keki için:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tatlının şerbetini hazırlamakla başlayın.
Şeker ve suyu bir tencerede iyice karıştırıp kaynatın.
15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu şerbete ilave edin.
5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğuması için kenara alın.
Kek hamuru için yumurtaları çırpma kasesine kırın.
Üzerine şekeri ekleyip beyaz köpük olana kadar mikserle çırpın.
Diğer malzemeleri de ilave edip karıştırarak akışkan kek bir hamuru elde edin.
Tereyağını eritip ısıya dayanıklı dikdörtgen fırın kabının dibine yayın.
Baklava yufkasını kalıbın dibini iyice kaplayacak şekilde güzelce yerleştirin.
Üzerine bir kat daha yufka serip fırçayla yağlayın.
Bu işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Sonuçta 8 kat yufka sermiş dört kez yağlama işlemi yapmış olacaksınız.
Kek hamurunu yufkaların üzerine döküp her tarafı eşit olacak şekilde spatulayla yayın.
Baklava yufkalarını yine tabana yaydığınız şekilde yağlayarak kek hamurunun üzerine yerleştirin.
Baklavanızı dilimledikten sonra kalan erimiş tereyağını üzerine gezdirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlınızı 30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.
Tatlınız şerbetini çekince servis edebilirsiniz.
Şurup:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Hamur:
1,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta
0,5 çay bardağı toz şeker
0,5 çay bardağı süt
50 g eritilmiş tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
Yufka için:
15 adet baklavalık yufka
100 g eritilmiş tereyağı
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (22x30 cm)
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Ocağı kısıp 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp 3 dakika çırpın. Süt, eritilmiş tereyağı, şekerli vanilin, un karışımı ve öğütülmüş cevizi ekleyin. Düşük devirde 2 dakika daha çırpın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yufkaları ortadan ikiye kesin. 30 adet yufka elde edin. İlk 15 yufkayı, aralarını tereyağı ile hafifçe yağlayarak tek tek kalıbın içine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kek hamurunu yayın. Üzerine kalan 15 adet yufkayı yine aralara tereyağı sürerek üst üste sıralayın. Keskin bir bıçak ile kare şeklinde dilimleyin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkan baklavayı 5 dakika bekletin ve üzerine hazırladığınız soğuk şurubu dökün. 3-4 saat bekletip servis yapın.