|
Kedi Batmaz (Bolu) |
|
Nurpare
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara-Maltepe |
Kısa URL: https://ml.md/lc12994
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2007
4,136 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım kg tavuk ciğeri
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Hamuru için:
2,5 su bardağı su
1 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
Yapımı:
Tavuk ciğeri kuşbaşı doğranır, sıvı yağda kavrulur. Hamur malzemesi bir tencereye aktarılır, orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bulamaç kıvamında pişirilir. Servis tabağına ıslak kaşıkla bulamaç konur. Üzerine kavrulan ciğer yerleştirilir. En son eritilmiş tereyağı gezdirilir.
Fotoğraf "bidik" tarafından gönderildi. 18.08.2020
|
Kedi batmaz |
|
aysesurelsan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17267
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2007
2,860 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı mısır unu,
2 su bardağı su,
1 su bardağı tulum peyniri,
1 su bardağı dövülmüş ceviz,
2 çorba kasığı tereyağı
Suyu tencereye koyup, kaynatın. Mısır ununu ilave ederek, hamur yapın. Ocağın üzerinde 10 dakika yavaş yavaş karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Cevizle tulum peynirini harmanlayın. Hamurun yarısını tabağın altına yayın. Hamuru bir kaşık yardımı ile küçük küçük parçalara ayırın. Tabaktaki harcın üzerine dizin. Üzerine tekrar harçtan dökün. Tereyağını eritip, üzerine gezdirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.08.2021
|
Kedi Batmaz (Bolu) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145854
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2019
1,821 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
1 kg süt
Un 300 gram
1 tutam tuz
Tereyağı (yaklaşık 150 gram)
Toz şeker
Bir tencereye konan süt kaynayınca tuz atılır, un içine yedire yedire konulur.
Hamur, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar, kulak memesi kıvamında pişirilir. Hamurda pütür kalmamasına dikkat edilir.
Tereyağı kızdırılır.
Servis tabağının altına biraz toz şeker serpilir.
Kızdırılmış tereyağına bulanan kaşıkla hamur parçaları servis tabağına yerleştirilir. Bir kat olunca
tekrar şeker serpilir ve bir kat daha hamur yerleştirilir.
Yerleştirme işlemi bitince hamurların üzerine kızgın tereyağı dökülür.
Tatlımız servise hazırdır. Sıcak olarak yenmesi tavsiye edilmektedir.
Not: Kedi batmazların üzerine serpmek için kullanım miktarına göre toz şeker yerine pekmez vb. tatlandırıcılar da kullanılabilir.
|
Kedi Batmaz (Bolu) |
|
tunç
Aşçı
Kayıt: 26.11.2019
Mesajlar: 19 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc147049
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2019
519 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un
Su
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuzlu keş peyniri
Tencereyi ocağa alıp yarısına kadar su ekleyin ve kaynatın.
Kaynayan suya azar azar unu ekleyerek karıştırın.
Koyu kıvama gelene kadar unu ilave edin.
Üzerine tereyağı ve tuzu da ekleyip katı bir hamur kıvamını alana kadar pişirin.
Bir tabağın içine tuzlu keş peynirini rendeleyin.
Bir kaşık yardımıyla pişen hamurdan ceviz büyüklüğünde alarak bir tabağa yerleştirin. (Hamurun kaşığa yapışmaması için ara ara su dolu bir kaseye batırabilirsiniz.)
Üzerine tuzlu keş peyniri serpiştirin.
Eritilmiş tereyağını da üzerine gezdirerek servis edin.
Not: Hikayeye göre, fakir bir ailenin oğlu bir gün bir kızı çok sever ve evlenir. Ancak oğlanın annesi bir türlü gelini sevmez. Eşine yemek yapmak isteyen kız mutfakta keş peyniri ve undan başka malzeme bulamaz. Ağlayarak bu iki malzemeden yemek yapmaya çalışır fakat ortaya güzel bir yemek çıkar. Yemeği bozmak için evdeki kedinin ayaklarını yemeğin üzerine batırmaya çalışır ancak kedinin ayağını bastırmayı bir türlü başaramaz. O günden sonra da bu yemeğin adı kedi batmaz olur.
|
Kedi Batmaz (Bolu) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174534
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2023
243 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2 bardak un
3 bardak kadar su
1 tutam tuz
Sosu için:
200 gram rendelenmiş keş
200 gram tereyağı
Üç bardak suyun içine bir tutam tuz atın ve unu suya ilave edilir.
Tahta kaşık yardımı ile hızlıca karıştırılıp ve ocağın altını kısılır.
Yavaş yavaş 6-7 dakika pişirilir. Bir süre (3-4 dakika kadar) bekletilir ve ıslak kaşıkla hamurdan parçalar koparıp servis tepsisine yerleştirilir.
Tereyağında keşin yarısını kızartılıp ve üzerinde gezdirilir.
|
Kedibatmaz (Bolu) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179071
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2024
86 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
8 Su Bardağı Su
3 Su Bardağı Mısır Unu
3 Su Bardağı Beyaz Un
Tuz
Üzeri İçin;
Tereyağı
Ciğer veya Keş
Su tencereye konulur. Kaynamaya başlarken tuz ilave edilir. Kaynayan suya bir yemek kaşığı tereyağı ve bir yemek kaşığı sıvı yağ atılır. Mısır unu ve beyaz unu birbirine karıştırarak kaynayan suya yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edilir. On dakika karıştırarak pişer. Piştikten sonra iki kaşık yardımı ile kaşıklar suya batırılarak servis tabağına konulur.
Tavada tereyağı ile rendelenmiş keş kızartılarak yemeğin üstüne serpilir.
|
|