| 
 | 
| Kedi Batmaz (Bolu) | 
|  | Nurpare Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.12.2006
 Mesajlar: 52
 Şehir: Ankara-Maltepe
 | Kısa URL: https://ml.md/lc12994 Gönderme Tarihi: 06.Nis.2007
 4,294 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler:
 Yarım kg tavuk ciğeri
 4 çorba kaşığı sıvı yağ
 1 tatlı kaşığı karabiber
 Yarım tatlı kaşığı tuz
 Hamuru için:
 2,5 su bardağı su
 1 su bardağı mısır unu
 Yarım su bardağı un
 Yarım tatlı kaşığı tuz
 Üzeri için:
 2 çorba kaşığı tereyağı
 
 Yapımı:
 Tavuk ciğeri kuşbaşı doğranır, sıvı yağda kavrulur. Hamur malzemesi bir tencereye aktarılır, orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bulamaç kıvamında pişirilir. Servis tabağına ıslak kaşıkla bulamaç konur. Üzerine kavrulan ciğer yerleştirilir. En son eritilmiş tereyağı gezdirilir.
 
 
   Fotoğraf "bidik" tarafından gönderildi. 18.08.2020
 
 
 | 
| Kedi batmaz | 
|  | aysesurelsan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.08.2007
 Mesajlar: 30
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17267 Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2007
 2,987 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı mısır unu,
 2 su bardağı su,
 1 su bardağı tulum peyniri,
 1 su bardağı dövülmüş ceviz,
 2 çorba kasığı tereyağı
 
 Suyu tencereye koyup, kaynatın. Mısır ununu ilave ederek, hamur yapın. Ocağın üzerinde 10 dakika yavaş yavaş karıştırarak pişirin.
 Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Cevizle tulum peynirini harmanlayın. Hamurun yarısını tabağın altına yayın. Hamuru bir kaşık yardımı ile küçük küçük parçalara ayırın. Tabaktaki harcın üzerine dizin. Üzerine tekrar harçtan dökün. Tereyağını eritip, üzerine gezdirin.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.08.2021
 
 
 | 
| Kedi Batmaz (Bolu) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc47946 Gönderme Tarihi: 01.Mar.2010
 2,731 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yemek niyetine yenilen tatlılardandır. Tencerede tuzlu su kaynatılır. İçine küçük hamur parçaları atılıp pişirilir, suyu süzülünce üzerine tereyağı eritilir, ceviz ve pekmez dökülerek yenilir.
 
 
 | 
| Kedi Batmaz (Bolu) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145854 Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2019
 2,118 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 
 1 kg süt
 Un 300 gram
 1 tutam tuz
 Tereyağı (yaklaşık 150 gram)
 Toz şeker
 
 Bir tencereye konan süt kaynayınca tuz atılır, un içine yedire yedire konulur.
 Hamur, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar, kulak memesi kıvamında pişirilir. Hamurda pütür kalmamasına dikkat edilir.
 Tereyağı kızdırılır.
 Servis tabağının altına biraz toz şeker serpilir.
 
 Kızdırılmış tereyağına bulanan kaşıkla hamur parçaları servis tabağına yerleştirilir. Bir kat olunca
 tekrar şeker serpilir ve bir kat daha hamur yerleştirilir.
 Yerleştirme işlemi bitince hamurların üzerine kızgın tereyağı dökülür.
 Tatlımız servise hazırdır. Sıcak olarak yenmesi tavsiye edilmektedir.
 
 Not: Kedi batmazların üzerine serpmek için kullanım miktarına göre toz şeker yerine pekmez vb. tatlandırıcılar da kullanılabilir.
 
 
  
 
 | 
| Kedi Batmaz (Bolu) | 
|  | tunç Aşçı
 
  
 Kayıt: 26.11.2019
 Mesajlar: 19
 Şehir: Muğla
 | Kısa URL: https://ml.md/lc147049 Gönderme Tarihi: 29.Kas.2019
 635 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Un
 Su
 Tuz
 2 yemek kaşığı tereyağı
 Tuzlu keş peyniri
 
 Tencereyi ocağa alıp yarısına kadar su ekleyin ve kaynatın.
 Kaynayan suya azar azar unu ekleyerek karıştırın.
 Koyu kıvama gelene kadar unu ilave edin.
 Üzerine tereyağı ve tuzu da ekleyip katı bir hamur kıvamını alana kadar pişirin.
 Bir tabağın içine tuzlu keş peynirini rendeleyin.
 Bir kaşık yardımıyla pişen hamurdan ceviz büyüklüğünde alarak bir tabağa yerleştirin. (Hamurun kaşığa yapışmaması için ara ara su dolu bir kaseye batırabilirsiniz.)
 Üzerine tuzlu keş peyniri serpiştirin.
 Eritilmiş tereyağını da üzerine gezdirerek servis edin.
 
 Not: Hikayeye göre, fakir bir ailenin oğlu bir gün bir kızı çok sever ve evlenir. Ancak oğlanın annesi bir türlü gelini sevmez. Eşine yemek yapmak isteyen kız mutfakta keş peyniri ve undan başka malzeme bulamaz. Ağlayarak bu iki malzemeden yemek yapmaya çalışır fakat ortaya güzel bir yemek çıkar. Yemeği bozmak için evdeki kedinin ayaklarını yemeğin üzerine batırmaya çalışır ancak kedinin ayağını bastırmayı bir türlü başaramaz. O günden sonra da bu yemeğin adı kedi batmaz olur.
 
 
  
 
 | 
| Kedi Batmaz (Bolu) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc174534 Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2023
 487 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamuru için:
 2 bardak un
 3 bardak kadar su
 1 tutam tuz
 Sosu için:
 200 gram rendelenmiş keş
 200 gram tereyağı
 
 Üç bardak suyun içine bir tutam tuz atın ve unu suya ilave edilir.
 Tahta kaşık yardımı ile hızlıca karıştırılıp ve ocağın altını kısılır.
 Yavaş yavaş 6-7 dakika pişirilir. Bir süre (3-4 dakika kadar) bekletilir ve ıslak kaşıkla hamurdan parçalar koparıp servis tepsisine yerleştirilir.
 Tereyağında keşin yarısını kızartılıp ve üzerinde gezdirilir.
 
 
  
 
 | 
| Kedibatmaz (Bolu) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179071 Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2024
 231 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
 
 8 Su Bardağı Su
 3 Su Bardağı Mısır Unu
 3 Su Bardağı Beyaz Un
 Tuz
 Üzeri İçin;
 Tereyağı
 Ciğer veya Keş
 
 Su tencereye konulur. Kaynamaya başlarken tuz ilave edilir. Kaynayan suya bir yemek kaşığı tereyağı ve bir yemek kaşığı sıvı yağ atılır. Mısır unu ve beyaz unu birbirine karıştırarak kaynayan suya yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edilir. On dakika karıştırarak pişer. Piştikten sonra iki kaşık yardımı ile kaşıklar suya batırılarak servis tabağına konulur.
 Tavada tereyağı ile rendelenmiş keş kızartılarak yemeğin üstüne serpilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |