| 
 
 
 | 
Kayısılı Tart | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75683 
Gönderme Tarihi: 13.May.2012 
2,447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
10 kuru ya da taze kayısı
 
5 çorba kaşığı kayısı reçeli
 
Antepfıstığı
 
 
Derin bir kabın içinde yumurta, süt, şeker ve sıvı yağı iyice karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Akışkan bir kıvamda olan bu karışımı yağlanmış ve unlanmış kalıbın içine dökün. Taze kayısı koyacaksanız çekirdeklerini çıkartıp karışımın üzerine dizin. Kuru kayısı kullanacaksanız akşamdan suya koyun ki kabarıp şişsin. 180 derecedeki fırına verip 30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız tartın üzerine, biraz suyla açtığınız kayısı reçelini sürün. Fıstıkları da serpin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Ersun" tarafından gönderildi. 09.08.2014
  
 | 
Kayısılı Tart | 
  | 
meteor 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2014 
Mesajlar: 20 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100732 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2014 
1,872 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet kayısı
 
2 adet yumurta
 
2 su bardağı un
 
1 çay bardağı irmik
 
1 su bardağı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
2 paket vanilya
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı çiğ badem
 
 
Kayısıları çekirdeklerinden ayırıp irice doğrayın. Bir kabın içinde şeker ve yumurtayı çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip boza kıvamında bir harç oluşturun. Kalıbın içine döküp üzerine doğranmış bademleri ve kayısıları ilave edin. Fırında 200 derecede 30 dakika pişirip çıkartın. Soğuk olarak ikram edin. Dondurma ya da kremayla ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Kayısılı Tart | 
  | 
hulusi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.10.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128932 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2017 
1,098 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
160 g tereyağı
 
400 g un
 
1 tutam tuz
 
3 yumurta
 
150 g pudra şekeri
 
Üzeri için:
 
150 g labne peyniri
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
10-12 kayısı
 
Kaymak
 
File antepfıstığı
 
Servis için:
 
Bal
 
 
Hamuru için tereyağı ve unu geniş bir kaba alın. Parmak uçlarınızla ufalayın. Kalan malzemeyi ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla ince açın. Tereyağı ile yağladığınız bir tart kalıbına kenarlarını da bastırarak yayın. Üzeri için labne peyniri ve pudra şekerini geniş bir kaseye alın. Bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın ve tart hamurunun üzerine sürün. Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve boş kısımları yukarı bakacak şekilde tartın üzerine dizin. Kayısıların boş kısımlarına birer tatlı kaşığı kadar kaymak koyup file Antep fıstığı serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında tart hamuru kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine bal gezdirip soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kayısılı Tart | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129189 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2017 
1,484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İçi için;
 
1 kg. kayısı
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 çay kaşığı vanilya özü
 
1.5 yemek kaşığı tereyağı
 
Hamur için;
 
2 su bardağı un
 
1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
 
180 gr. yağ
 
1 kahve fincanı soğuk su
 
 
İçini hazırlayın: Kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Bir kaba koyup şeker ve vanilya özü ile karıştırın.
 
Hamuru hazırlayın: Un ve pudra şekerini karıştırın. Toparlana dek yağ ile yoğurun. Suyu ekleyin ve karışım bir top haline dönüşene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
 
Fırını önceden ısıtın: Hamuru bir yuvarlak haline getirin. Çapı yaklaşık 32 cm. olsun. Yağlı tart kabına koyup, dışarıya biraz sarkmasını sağlayın. Kaşık yardımıyla hazırladığınız içi hamurun içine koyun ve kenarlardan sarkan hamuru üstüne kapatın. Hamur kayısı ile hazırladığınız içi tam olarak kapatmayacak. Fırça yardımıyla soğuk suyu hamurun üstüne sürün ve ekstra pudra şekerini üstüne serpin. Yaklaşık 45 dakika boyunca pişirin. Ilık ve tercihe bağlı olarak yanında vanilyalı dondurma ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kayısılı Tart | 
  | 
hat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129202 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2017 
1,126 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tart hamuru için:
 
1 yumurta
 
150 gr un
 
50 gr pudra şekeri
 
60 gr soğuk tereyağı
 
1 tutam tuz
 
2 yemek kaşığı soğuk su
 
İç harcı için:
 
Yarım su bardağı toz badem
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
100 gr labne peyniri
 
1 yumurta
 
15 kayısı
 
File Antep fıstığı
 
 
Fırını 190 derecede ısıtın. Un, şeker ve tuzu büyük bir cam kaseye alıp harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağı, yumurta ve suyu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Kayısıları yıkayıp kurulayın ve çekirdeklerini çıkarın. Bir kasede badem unu, toz şeker, labne peyniri ve yumurtayı çırpın. Hamuru unlanmış zeminde 25 cm çapında açın ve 20 cm çapında yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. çatalla birkaç yerinden delin ve üzerine yağlı kağıt serin. üzerini nohut ile doldurun ve 15 dakika hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerinden yağlı kağıt ile nohutları alın. Hafif ılındıktan sonra hazırladığınız iç harcı doldurun ve kayısıları yerleştirin. Fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 20 dakika daha pişirin. Fırından çıkınca soğumaya bırakın. File Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kayısılı Tart | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158610 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2021 
362 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.posta.com.tr
 
 
Tart hamuru:
 
1,5 su bardağı un
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
5 çorba kaşığı tereyağı
 
2 Çorba kaşığı su
 
Krema:
 
1 su bardağı süt
 
2,5 çorba kaşığı toz şeker
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
1,5 tatlı kaşığı buğday nişastası
 
Yarım çay kaşığı muskat
 
1 çay kaşığı vanilya
 
Üzerine:
 
Kuru kayısı reçeli
 
250 gr. kuru kayısı
 
1 su bardağı tozşeker
 
1,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Krema için, un, nişasta, şeker ve sütü iyice karıştırarak, muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Tereyağı ve muskatı ekleyerek, el mikseri ile çırpın.
 
Kayısıyı su dolu bir kaseye koyarak, bir gece bekletin. Ertesi gün, süzgece koyun ve 4 saat süzgeçte suyunun süzülmesi için bekletin. 1,5 su bardağı su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyu ve kayısıları ekleyerek, yarım saat pişirin. Unun ortasını havuz gibi açıp, tüm malzemeyi ekleyerek kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir kıvamda hamuru hazırlayın.
 
Hamur hazırlandıktan sonra 30 dakika buzdolabında bekletin. Tart kaplarını yağlayarak, hamurları yaklaşık yarım parmak kalınlığında açarak kalıplara yerleştirin. 160 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alana kadar pişirin.
 
Pişen tartlarınıza, krema ve kayısı reçellerini koyarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kayısılı Tart | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161004 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2021 
358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet kayısı
 
Tart hamuru için:
 
250 gram tereyağı veya margarin
 
1/3 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1,5 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
İçi için:
 
Yarım su bardağı krema
 
6 çorba kaşığı + 3 çay kaşığı toz şeker
 
2 çorba kaşığı un
 
2 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
 
Soğuk ve küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağı veya margarin, toz şeker, vanilya ve unu derin bir kapta iyice yoğurun. Çırpılmış yumurtayı ekleyip, tekrar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın ve streç filme sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Hamurun bir parçasını tart kalıbı büyüklüğünde açın ve kalıbın içine yerleştirin. Çatalın ucuyla delikler açın. Hamurun üzerine kabarmaması için alüminyum folyo yerleştirip, kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırının en alt katında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra bakliyat ile alüminyum folyoyu hamurun üzerinden alın ve soğumaya bırakın. İçi için bir kapta krema, toz şekerin tamamı, un, yumurta ve vanilyayı iyice karıştırın. İçine çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş kayısıyı katıp karıştırın. İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında meyvelerin üzeri hafif kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |