| 
 
 
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8159 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006 
2,948 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
25 adet orta boy kayısı
 
2 bardak su
 
25 adet kesme şeker
 
 
Bir kap içinde üç bardak su ile şeker kaynatılır. Kayısılar yıkandıktan sonra çekirdeği bir telle sapından itilir. Diğer taraftan çıkarılır. Soğuk suya atılır. Tamamlandıktan sonra kaynamış şekerli suya konur. Ağır ağır bir iki taşım kaynar kaynamaz ateşten alınır.
 
 
 ML® Kayısı Kompostosu için tıklayın
 
  
 | 
Taze Kayısı Kompostosu | 
  | 
TUBA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2005 
Mesajlar: 153
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10832 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2007 
5,626 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg az olgun kayısı
 
4 bardak su
 
1+3/4 su bardağı tozşeker
 
 
Bir tencereye iyice yıkanmış kayısılar, su ve tozşeker konur. Tencere kuvvetli bir ateşe oturtulup kayısılar hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kayısılar yumuşayınca tencere ateşten indirilir ve soğumaya bırakılır. Sonra komposto kâselere ve çukur tabaklara boşaltılıp servis yapılır.
 
 
ML® Kayısı Kompostosu (görsel)
 
  
 | 
Taze Kayısı Kompostosu | 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12067 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2007 
33,157 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo olmuş ama ezik olmayan kayısı, 
 
3 bardak su, 
 
2 bardak toz  şekeri.
 
 
Olgun, ama ezik olmayan kayısıların her bir yanını derince olmak üzere iğnelemeli. Sonra bunları derince bir kaba koymalı. Üstlerine üç bardak kaynar su dökmeli ve tencerenin kapağını örttükten sonra su iyice soğuyuncaya kadar bu kabı bir kenarda tutmalı.
 
Su iyice soğuyunca kevgirle kayısıları tencereden çıkarıp bir tabağa yerleştirmeli. Sonra bu suya iki bardak şekeri katıp tencereyi ateşe oturtmalı. Karıştırarak şekeri erittikten sonra buna tabağa alınan kayısıları katmalı. Şurup kaynamaya başlayınca tencereyi ateşten indirmeli ve kapağını açmadan bir kenarda soğumaya bırakmalı.
 
Tencere iyice soğuyunca kompostoyu tekrar ateşe oturtmalı ve kapaksız olarak bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşten indirip gene soğumaya bırakmalı. Komposto iyice soğuyunca kâselere veya çukur tabaklara bölmeli ve böylece servis yapmalı. Bu biçimde pişirilen kayısı kompostolarında kayısılar pişmemiş gibi taze dururlar.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
Halilim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2007 
Mesajlar: 45 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13643 
Gönderme Tarihi: 08.May.2007 
2,553 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo taze kayısı, 
 
500 gram şeker, 
 
10 bardak su, 
 
5 tane karanfil.
 
 
Kayısıları yıkayıp bütün olarak kaynamakta olan şekerli suya atın, karanfilleri ilave edin. Kayısılar yumuşayınca ateşten indirip soğutun.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
kasabanınnamusu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2007 
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15947 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2007 
2,774 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. küçük taneli kayısı
 
1,5 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
 
Su ve şeker bir tencereye aktarılır, orta ateşe yerleştirilir, kaynamaya başlayınca çekirdekleri çıkartılmış kayısılar atılır, yaklaşık 10 dakika kaynatılır, kaselere paylaştırılır, soğutularak servise sunulur.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
yunusdoğan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2007 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20095 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2007 
2,689 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. orta sertlikte kayısı, 
 
250 gr. şeker.
 
 
Şekeri 2 bardak su ile bir taşım kaynatınız.
 
Sonra kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp şekere koyunuz.
 
Yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
 
Ateşten alınız, kaselere boşaltınız.
  
 | 
KAYISI KOMPOSTOSU | 
  | 
sevim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21339 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2008 
2,843 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. kayısı
 
1,5 su bardağı şeker
 
 
Tencereye 3-4 su bardağı su koyup şekeri ilave ediniz. Eriyinceye kadar karıştırıp kaynatınız. Kayısıları 4-5 kere bol su ile yıkayıp ortadan ikiye yararak çekirdeklerini çıkarınız. Şuruba atıp şeklini bozmadan yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
  
 | 
Taze Kayısı Kompostosu | 
  | 
kumbara 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 23.05.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24017 
Gönderme Tarihi: 23.May.2008 
3,105 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo taze kayısı
 
3 bardak su
 
2 bardak şeker
 
 
Ezik olmayan 1 kilo kayısı ortadan ayırıp ikiye bölünür. Yıkayıp bir tencereye koyup şekeri ve suyu da ilave ederek kapağı kapatılıp ağır ateşte pişirilir.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
onur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24609 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2008 
2,644 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. orta sertlikte kayısı
 
250 gr. tozşeker
 
 
Önce şekeri 2 bardak su ile bir taşım kaynatıp şurubu hazırlayınız. Sonra kayısıları yıkayınız. Çekirdeklerini de çıkarttıktan sonra, şekere koyunuz. Kayısılar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Kayısıyı fazla kaynatmamaya dikkat ediniz. Aksi takdirde dağılarak kompostonun tadını ve görüntüsünü bozar. Kompostoyu ateşten aldıktan sonra, kaselere boşaltınız.
  
 | 
Taze Kayısı Kompostosu | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36736 
Gönderme Tarihi: 21.May.2009 
3,527 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1000 gram az olmuş kayısı
 
1000 gram su (4 bardak)
 
420 gram toz şekeri (1.3/4 bardak)
 
 
Bir tencereye az olmuş ve yıkanmış 1000 gram kayısı , 4 bardak su ile 1.3/4 bardak  da toz şekeri koyara kayısılar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları kuvvetlice ateşte pişirmelidir. Kayısılar yumuşayınca tencereyi ateşten alarak, iyice soğumaya bırakmalı sonra da kompostoyu tabağa alarak servis yapmalıdır.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
fem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41079 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2009 
2,523 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg taze kayısı
 
2 su bardağı tozşeker
 
4 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye su, tozşeker ve limon suyunu alın. Kayısıları ekleyip kaynamaya bırakın. Kayısılar yumuşayınca ateşten alın. Soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
kanyapar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2010 
Mesajlar: 29 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54881 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2010 
2,660 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kayısının çekirdeklerini çıkarınız. Tencerede 500 gram şekeri 240 gram su ile şurup yapıp kayısıları pişiriniz, ilk kaynayışta köpüğünü alınız. Yumuşayınca delikli kepçe ile çıkarıp komposto kâsesine koyunuz. Şurubu biraz daha kaynatıp üzerine dökünüz.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
aydagül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57264 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2010 
2,951 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kayısı
 
1 kilo şeker
 
1,5 kilo su (kaynarken, buharlaşarak bir kilo kalır.)
 
 
Evvelâ, yıkanmış kayısıların çekirdekleri çıkarılırken bir tencerede, şeker eritilir. Kayısılar da içine konularak kaynatılır. Ara sıra köpüğü alınıp atılır. Kayısılar pişip yumuşayınca indirilir. Arzuya göre, şekeri fazla gelirse su katılarak içilir.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57984 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2010 
2,728 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
750 gr. taze kayısı
 
400 gr. su
 
300 gr. toz şeker
 
 
Temiz bir kabın içine şeker ile suyu koyup bir kere kaynatınız. Sonra kayısıları yıkayıp susuz olarak ilâve ediniz. 4 dakika kaynatarak ateşten alınız. Soğutup servis ediniz.
 
 
Not: Kayısıların çekirdeklerini çıkarırsanız yalnız bir dakika kaynatıp ateşten alınız. Çekirdeklerini kırıp içersindeki bademleri kompostonun üzerine serpiniz
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
reyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59156 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2011 
2,601 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
 
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
 
 
1.1/2 kg Kayısı
 
600 g Şeker (2.1/2 bardak)
 
5 bardak Su
 
 
İçinde; 5 bardak su ve 600 g şeker (2.1/2 bardak) bulunan bir tencereye yıkanmış 1.1/2 kg kayısı koyarak, kayısılar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakınız. Kayısılar, pişip de arzu edilen duruma gelince, komposto tenceresini ateşten alarak soğumaya bırakınız ve müteakiben kâselere koyarak servis yapınız.
  
 | 
KAYISI KOMPOSTOSU | 
  | 
Fahri Alem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2013 
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89021 
Gönderme Tarihi: 07.May.2013 
2,057 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. Kayısı
 
500 gr. Şeker
 
1 su bardağı su
 
 
Kayısılar güzelce yıkanıp, çekirdekleri ayıklanır. Sonra bir tencereye şeker, su ve kayısılar konur ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Kaynarken üstünde beliren köpükler alınır. Kayısıları da delikli kepçe ile alarak servis kâsesine konur. Tencerede kalan şurup kıvama gelene kadar kaynatılır. Servis tabaklarındaki kayısıların üstüne dökülür ve soğutulur.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
yavru kedi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.07.2015 
Mesajlar: 41 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109871 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015 
1,858 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fevziye Sürmeli
 
 
30 adet kayısı
 
5 bardak su
 
20 adet küp esmer şeker
 
 
Kayısıları ince şerit halinde doğrayın. Kayısıları beş bardak su ile pişirin. Esmer şekerleri de ekleyin. Beş dakika daha kaynatın. Ateşten alınır.
 
 
Not: Ben kayısıları doğrayıp, beş bardak su ve birkaç karanfil ile akşamdan ıslatıp, sabah pişirmeyi tercih ediyorum. Daha lezzetli oluyor.
 
 
 
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115811 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2016 
1,991 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kayısı
 
3 bardak su
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
 
Kayısıları dörde bölelim. Şekerli suda yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Soğuk servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
kutay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133733 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2018 
1,124 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kuru kayısı
 
1 su bardağı şeker
 
6 su bardağı su
 
 
Tencereye suyun içine kayısıları atıp kaynamaya bırakılır.
 
Kayısılar yumuşadıktan sonra 1 su bardağı şekeri üzerine ekleyip piştikten sonra servise hazır hale gelir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 14.09.2022
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
haminne 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.10.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137701 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2018 
1,026 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://carrefoursa.com
 
 
1 kg taze kayısı
 
6 su bardağı su
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 adet çubuk tarçın
 
4-5 diş karanfil
 
 
Su ve toz şekeri tencereye koyup kaynatın. Kayısıları tencereye aktarın. Kayısılar yumuşayana kadar kaynatın. Çubuk tarçın ve karanfilleri de ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Servisten önce çubuk tarçın ve karanfilleri kompostodan çıkarın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |