| 
 
 
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171841 
Gönderme Tarihi: 04.May.2023 
305 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo taze kayısı
 
3 su bardağı su
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
1 adet tarçın
 
3 adet karanfil
 
 
Kayısıları iyice yıkayın.
 
Ardından derin bir tencereye koyup üzerine suyu boşaltın.
 
Ocağın altını açıp tencereye bu kez şekeri ilave edin.
 
Karıştırın ve ortalama 20 dakika kaynatın.
 
Kayısılar yumuşayınca üzerlerindeki zarlar çıkar.
 
Bundan hoşlanmayanlar 20 dakika sonraki kaynamada çatal yardımıyla bunları çıkartın.
 
Ardından kaynamaya devam etmesini sağlayın.
 
Suyu yetmediyse su ilave edin.
 
Sonra altını kapatıp içerisine tarçın ve karanfili ekleyin.
 
Cam bir kavanoza boşaltıp dolaba koyun.
 
 
 
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158216 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2021 
449 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kayısı
 
2 su bardağı şeker
 
10 su bardağı su
 
1 adet karanfil
 
1 çubuk tarçın
 
 
Derin bir tencereye kayısıları bütün ya da bölerek atın. Eğer kayısılarınız sertse doğramanız daha iyi olacaktır. Üzerine 2 su bardağı şekeri dökün ve yaklaşık yarım saat bekletin. Ardından suyu tarçını ve karanfili ekleyip ocağa alın. Orta ateşte kaynayana kadar bekleyin. Kaynama sonraki yaklaşık 5 dakika kadar daha kısık ateşte bekleyin. Kayısı hoşafınız hazır, sadece soğumasını beklemelisiniz. Bu sırada tarçın ve karanfilleri çıkarın. Hoşaf soğuyunca süzerek şişelere doldurun. Şişelerin dibine birkaç tane kayısı atmak iştah açıcı bir görünüm yakalamanızı sağlar. Ardından buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra günlerce içebileceğiniz kayısı kompostonuz olur.
 
 
 
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157328 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2021 
490 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı su
 
1 su bardağı toz şeker
 
7 adet karanfil
 
1 adet çubuk tarçın
 
500 gram kayısı
 
 
Geniş bir tencerenin içine su, şeker, karanfil ve çubuk tarçını ekleyin.
 
Orta derecede ateşte kaynatın.
 
Su kaynadığında çekirdekleri çıkarılmış, ikiye bölünmüş kayısıları ilave edin.
 
Kısık ateşte 10-15 dakika kaynatın ve sonrasında ocaktan alın.
 
Kavanoz ya da kaselere paylaştırın.
 
Oda sıcaklığında ılıtın ardından buzdolabında 1 saat kadar soğuttuktan sonra servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156686 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2021 
409 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg olgunlaşmış taze kayısı
 
6 su bardağı su
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çay kaşığı karanfil
 
3 adet çubuk tarçın
 
 
Kayısıları yıkayalım.
 
Suyu ve şekeri tencereye koyup kaynaması için ocağa alalım.
 
Kaynayana suyun içine kayısıları atıp 10 dakika kadar pişirelim.
 
Eğer kayısılar yumuşamamışsa 5 dakika daha kaynatalım.
 
Atlını kapatınca karanfil ve tarçın ilavesini yapalım.
 
Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakalım.
 
 
 
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
haminne 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.10.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137701 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2018 
1,026 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://carrefoursa.com
 
 
1 kg taze kayısı
 
6 su bardağı su
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 adet çubuk tarçın
 
4-5 diş karanfil
 
 
Su ve toz şekeri tencereye koyup kaynatın. Kayısıları tencereye aktarın. Kayısılar yumuşayana kadar kaynatın. Çubuk tarçın ve karanfilleri de ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Servisten önce çubuk tarçın ve karanfilleri kompostodan çıkarın.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
kutay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133733 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2018 
1,124 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kuru kayısı
 
1 su bardağı şeker
 
6 su bardağı su
 
 
Tencereye suyun içine kayısıları atıp kaynamaya bırakılır.
 
Kayısılar yumuşadıktan sonra 1 su bardağı şekeri üzerine ekleyip piştikten sonra servise hazır hale gelir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 14.09.2022
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115811 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2016 
1,991 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kayısı
 
3 bardak su
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
 
Kayısıları dörde bölelim. Şekerli suda yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Soğuk servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
yavru kedi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.07.2015 
Mesajlar: 41 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109871 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015 
1,858 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fevziye Sürmeli
 
 
30 adet kayısı
 
5 bardak su
 
20 adet küp esmer şeker
 
 
Kayısıları ince şerit halinde doğrayın. Kayısıları beş bardak su ile pişirin. Esmer şekerleri de ekleyin. Beş dakika daha kaynatın. Ateşten alınır.
 
 
Not: Ben kayısıları doğrayıp, beş bardak su ve birkaç karanfil ile akşamdan ıslatıp, sabah pişirmeyi tercih ediyorum. Daha lezzetli oluyor.
 
 
 
  
 | 
KAYISI KOMPOSTOSU | 
  | 
Fahri Alem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2013 
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89021 
Gönderme Tarihi: 07.May.2013 
2,057 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. Kayısı
 
500 gr. Şeker
 
1 su bardağı su
 
 
Kayısılar güzelce yıkanıp, çekirdekleri ayıklanır. Sonra bir tencereye şeker, su ve kayısılar konur ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Kaynarken üstünde beliren köpükler alınır. Kayısıları da delikli kepçe ile alarak servis kâsesine konur. Tencerede kalan şurup kıvama gelene kadar kaynatılır. Servis tabaklarındaki kayısıların üstüne dökülür ve soğutulur.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
reyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59156 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2011 
2,601 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
 
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
 
 
1.1/2 kg Kayısı
 
600 g Şeker (2.1/2 bardak)
 
5 bardak Su
 
 
İçinde; 5 bardak su ve 600 g şeker (2.1/2 bardak) bulunan bir tencereye yıkanmış 1.1/2 kg kayısı koyarak, kayısılar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakınız. Kayısılar, pişip de arzu edilen duruma gelince, komposto tenceresini ateşten alarak soğumaya bırakınız ve müteakiben kâselere koyarak servis yapınız.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57984 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2010 
2,728 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
750 gr. taze kayısı
 
400 gr. su
 
300 gr. toz şeker
 
 
Temiz bir kabın içine şeker ile suyu koyup bir kere kaynatınız. Sonra kayısıları yıkayıp susuz olarak ilâve ediniz. 4 dakika kaynatarak ateşten alınız. Soğutup servis ediniz.
 
 
Not: Kayısıların çekirdeklerini çıkarırsanız yalnız bir dakika kaynatıp ateşten alınız. Çekirdeklerini kırıp içersindeki bademleri kompostonun üzerine serpiniz
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
aydagül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57264 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2010 
2,951 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kayısı
 
1 kilo şeker
 
1,5 kilo su (kaynarken, buharlaşarak bir kilo kalır.)
 
 
Evvelâ, yıkanmış kayısıların çekirdekleri çıkarılırken bir tencerede, şeker eritilir. Kayısılar da içine konularak kaynatılır. Ara sıra köpüğü alınıp atılır. Kayısılar pişip yumuşayınca indirilir. Arzuya göre, şekeri fazla gelirse su katılarak içilir.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
kanyapar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2010 
Mesajlar: 29 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54881 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2010 
2,660 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kayısının çekirdeklerini çıkarınız. Tencerede 500 gram şekeri 240 gram su ile şurup yapıp kayısıları pişiriniz, ilk kaynayışta köpüğünü alınız. Yumuşayınca delikli kepçe ile çıkarıp komposto kâsesine koyunuz. Şurubu biraz daha kaynatıp üzerine dökünüz.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
fem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41079 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2009 
2,523 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg taze kayısı
 
2 su bardağı tozşeker
 
4 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye su, tozşeker ve limon suyunu alın. Kayısıları ekleyip kaynamaya bırakın. Kayısılar yumuşayınca ateşten alın. Soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
Taze Kayısı Kompostosu | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36736 
Gönderme Tarihi: 21.May.2009 
3,527 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1000 gram az olmuş kayısı
 
1000 gram su (4 bardak)
 
420 gram toz şekeri (1.3/4 bardak)
 
 
Bir tencereye az olmuş ve yıkanmış 1000 gram kayısı , 4 bardak su ile 1.3/4 bardak  da toz şekeri koyara kayısılar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları kuvvetlice ateşte pişirmelidir. Kayısılar yumuşayınca tencereyi ateşten alarak, iyice soğumaya bırakmalı sonra da kompostoyu tabağa alarak servis yapmalıdır.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
onur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24609 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2008 
2,645 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. orta sertlikte kayısı
 
250 gr. tozşeker
 
 
Önce şekeri 2 bardak su ile bir taşım kaynatıp şurubu hazırlayınız. Sonra kayısıları yıkayınız. Çekirdeklerini de çıkarttıktan sonra, şekere koyunuz. Kayısılar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Kayısıyı fazla kaynatmamaya dikkat ediniz. Aksi takdirde dağılarak kompostonun tadını ve görüntüsünü bozar. Kompostoyu ateşten aldıktan sonra, kaselere boşaltınız.
  
 | 
Taze Kayısı Kompostosu | 
  | 
kumbara 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 23.05.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24017 
Gönderme Tarihi: 23.May.2008 
3,105 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo taze kayısı
 
3 bardak su
 
2 bardak şeker
 
 
Ezik olmayan 1 kilo kayısı ortadan ayırıp ikiye bölünür. Yıkayıp bir tencereye koyup şekeri ve suyu da ilave ederek kapağı kapatılıp ağır ateşte pişirilir.
  
 | 
KAYISI KOMPOSTOSU | 
  | 
sevim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21339 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2008 
2,843 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. kayısı
 
1,5 su bardağı şeker
 
 
Tencereye 3-4 su bardağı su koyup şekeri ilave ediniz. Eriyinceye kadar karıştırıp kaynatınız. Kayısıları 4-5 kere bol su ile yıkayıp ortadan ikiye yararak çekirdeklerini çıkarınız. Şuruba atıp şeklini bozmadan yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
yunusdoğan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2007 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20095 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2007 
2,689 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. orta sertlikte kayısı, 
 
250 gr. şeker.
 
 
Şekeri 2 bardak su ile bir taşım kaynatınız.
 
Sonra kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp şekere koyunuz.
 
Yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
 
Ateşten alınız, kaselere boşaltınız.
  
 | 
Kayısı Kompostosu | 
  | 
kasabanınnamusu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2007 
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15947 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2007 
2,774 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. küçük taneli kayısı
 
1,5 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
 
Su ve şeker bir tencereye aktarılır, orta ateşe yerleştirilir, kaynamaya başlayınca çekirdekleri çıkartılmış kayısılar atılır, yaklaşık 10 dakika kaynatılır, kaselere paylaştırılır, soğutularak servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |