| 
 
 
 | 
Kaygana | 
  | 
Zehra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2005 
Mesajlar: 46 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6025 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2006 
3,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 çay kaşığı buğday nişastası
 
1 fiske tuz
 
3 yemek kaşığı süzme bal veya şerbet
 
 
Derin bir kabın içine kırılan yumurta iyice çatalla çırpılır. Nişasta ve tuz eklenerek çırpmaya devam edilir. Tavada eriyen ve kızan yağa omlet gibi dökerek iki yüzü kızartılır, servis tabağına alındıktan sonra üstüne bal veya şerbet dökülür.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7660 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006 
3,297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
6 adet yumurta,
 
1 yemek kaşığı tereyağı,
 
1 su bardağı süt,
 
5 adet taze yeşil soğan,
 
1 kahve fincanı un,
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
 
yeterince tuz.
 
 
Hazırlanışı:
 
Yumurtaları derin bir kaba alarak iyice çırpalım. Sütü ve unu yumurtaların içine yavaş yavaş ve devamlı çırparak yedirelim. Tuzunu ilave ettikten sonra, boza kıvamına gelene kadar çırpalım. Çırpma işlemini elektrikli bir karıştırıcı ile yaparsak hem daha çabuk hem de daha pürüzsüz olmasını sağlarız. Tereyağını geniş bir tavaya alarak eritelim. Kırmızıbiberi ilave ettikten sonra, taze soğanları da koyarak yumurtalı karışımı hemen yağın içine boşaltalım: Tavanın ağzını kapatıp, yumurtaların üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Kapağın üzerine ters çevirip tekrar tavaya alarak diğer yüzünün de pembeleşmesini sağlayalım.
 
 
 
 
Fotoğraf "Ağabey" tarafından gönderildi. 27.07.2020
  
 | 
Kaygana | 
  | 
süzük 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2006 
Mesajlar: 99
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8600 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2006 
3,156 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurtayı, 200 ml. süt, 100 gr. un ile çıpın. iyi kızdırılmış teflon tavaya küçük yuvarlaklar halinde döküp kızartın. Aralarına bal veya reçel sürüp üst üste koyup ılık servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.09.2021
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Mahire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10165 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006 
3,486 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kahve fincanından çeyrek eksik un
 
14 yumurta
 
1 kahve fincanından    çeyrek eksik pirinç unu 
 
1 limon kabuğu rendesi
 
Şurup için: 
 
2,5 bardak su 
 
3 bardak toz şeker 
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Tencereye şurup için yukarıda yazılı malzemeyi koyup 10-12 dakika kaynatarak koyuca bir şurup yapın^ Sonra da indirip soğumaya bırakın. Öte yandan, yumurtaların sarılarıyla aklarını ayırın. Sarılara limon rendesini ilâve edip 8 -10 dakika telle karıştırın. Aklara ise bir tutamak tuz ilâve edip kar gibi olana kadar 13 -15 dakika çarpın. Sonra da bunu yumurta sarılarına ilâve edin. Bir iyice karıştırdığınız unla pirinç ununu da ilâve edip tahta kaşıkla karıştırarak halledin birbirine. Ve içini hafifçe yağlayıp unladığınız tepsiye dökün bunu. (Tepsinizin kenarı 1 - 2 parmak yüksek olsun hamurdan. Yoksa pişince kabarıp taşar.) Sonra da orta fırında 30 - 40 dakika pişirip çıkarın. Soğuk şurubu üzerine dökün. Ve soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
insancıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2019 
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144866 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019 
676 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
1/3 demet maydanoz
 
1/3 demet dereotu
 
3 dal taze soğan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Pişirmek için:
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Unu, sütü ve tuzu derin bir kasede çırpın.
 
Yumurtaları da ayrı bir kasede çırpıp diğer karışıma ilave edin.
 
Maydanoz, taze soğan ve dereotunu ince ince kıyın.
 
Yeşillikleri hamur karışımına ekleyip güzelce karıştırın.
 
Krep tavasını ocakta ısıtıp içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
 
Yağ kızınca hamurdan tava bir kepçe döküp altını üstünü pişirin.
 
Aynı işlemi malzeme bitene kadar tekrarlayın. Her seferinde tavayı yağlamayı unutmayın.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145850 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2019 
820 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
3 yumurta 
 
1 tatlı kaşığı un 
 
Yarım su bardağı pekmez 
 
Yarım su bardağı su 
 
1 yemek kaşığı tereyağı 
 
Bir tutam tuz 
 
 
Un, yumurta tuz karıştırılır, çırpılır. 
 
Eritilmiş tereyağı içerisine karışım ilave edilir. 
 
Omlet gibi pişirilir. 
 
Soğutulup dilimlenir. 
 
Ocakta kaynayan pekmez-su karışımının içine kaygana dilimleri ilave edilir. 
 
Ilık servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
ablam ablam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2018 
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151639 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020 
491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
2 dal yeşil soğan
 
1 su bardağı un
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım su bardağı su
 
 
Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın
 
Un, süt ve tuzu da ayrı bir kap içinde çırpın ve yumurtayı da ekleyerek karıştırın.
 
Yıkadığınız maydanoz ve taze soğanı incecik kıyarak ilave edin.
 
Karıştırırken bir yandan da suyunu azar azar ekleyin. Boza kıvamında bir hamur elde edin.
 
Yapışmaz tabanlı bir tavaya tüm yüzeyini kaplayacak kadar sıvı yağ koyun.
 
Hamurdan bir kepçe alıp, tavada kızaran yağa dökün.
 
Kalınlığını kendinizin belirleyeceği hamuru orta ateşte altlı üstlü iyice pişirin.
 
Karışımı tavaya her seferinde yağ ilave ederek koyun.
 
Pişen kayganaları dilediğiniz malzemelerle birlikte servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160143 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2021 
378 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
4 yumurta
 
1 su bardağı süt
 
Dereotu
 
Maydanoz
 
İsteğe bağlı yeşil soğan
 
Tuz
 
 
Bir tencerede unu, sütü ve tuzu karıştırın. Ardından yumurtaları ekleyin. Yeşillikleri de ilave edin ve çırpın.
 
Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın. Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
 
Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz. Arasına peynir vs ekleyecekseniz çok ince yapmanıza gerek yok. Kahvaltı için kayganalar hazır.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163570 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2022 
448 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
4 adet yumurta
 
6-7 dal maydanoz
 
2 dal yeşil soğan
 
Pişirmek için:
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Kaygana için gereken yumurta, un ve sütü derince bir kaba alıp çırpın.
 
Üstüne ince doğranmış maydanoz ve taze soğanları ekleyin, tuzunu da ilave edin ve tekrar karıştırın.
 
Yapışmaz tabanlı bir tavaya ya da tercihen krep tavasına her seferinde 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup, hazırladığınız kayganaları arkalı önlü çevirerek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168813 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2022 
327 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 su bardağı mısır unu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
0,5 su bardağı ince doğranmış maydanoz
 
Pişirmek için:
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Yumurta, süt, yoğurt, mısır unu, tuz ve hamur kabartma tozunu çırpma kabına alın. El çırpıçısı ile 1-2 dakika çırpın. Maydanozları ilave edip kısa bir süre daha çırpın. 20 cm çapında yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte ısıtıp sıvı yağ dökün. Hamurdan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün ve tavayı hareket ettirerek tabana yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın. Bekletmeden servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171280 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2023 
338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1/2 su bardağı un
 
1/2 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
 
1/2 su bardağı ince kıyılmış dereotu
 
1/2 su bardağı ince kıyılmış taze soğan
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
 
Süt ve unu derin bir kaseye alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın,
 
Yumurtaları ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın,
 
Tuzunu ekleyip çırpın,
 
Yeşillikleri ekleyip karıştırın,
 
20 cm'lik yapışmaz özellikli bir tavayı ocağa alıp kızdırın,
 
1 çay kaşığı zeytinyağ ekleyip bir fırçayla dibine sürün,
 
Hazırladığınız karışımdan bir kepçe alıp tavaya dökün ve yayın,
 
Arkalı önlü istediğiniz miktarda kızartın,
 
Kalan karışımı da aynı şekilde tavayı her seferinde yağlayarak kızartın.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172345 
Gönderme Tarihi: 29.May.2023 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
6 adet yumurta
 
75 ml süt
 
1 ½ çorba kaşığı un 
 
½ tatlı kaşığı tuz
 
5-6 adet taze soğan, ince kıyılmış
 
½ demet maydanoz, ince kıyılmış
 
45 g tereyağı veya sadeyağ
 
 
Yumurtaları bir kâseye kırın ve çırpın. 
 
Sütü ve unu ekleyip karıştırın. 
 
Tuz, taze soğan ve maydanozu ilave edip tekrar karıştırın. 
 
25 santim çapında bir tavada 15 gram yağ eritin.
 
Yumurtalı karışımın üçte birini tavaya dökün. Kapağını kapatın, altı pembeleşince çevirin, diğer yüzünü de kızartın. Karışımın kalanını da aynı şekilde pişirmeye devam edin. 
 
Pişmiş parçaları üst üste koyun, üçgen şeklinde altı parçaya bölün.
 
Sıcak servis edin.
 
 
Not: Batı mutfaklarındaki omlet ve krep tariflerinin Türk mutfağındaki karşılığı kayganadır. Sade yapıldığı zaman bal reçelle, otlu soğanlı yapıldığı zaman peynirle veya olduğu gibi yenebilir. Kahvaltıdan çay saatine kadar ana ve ara öğünlerde tek başına veya yemek eşlikçisi olarak sofralarda yer alır.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172834 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2023 
313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.turkiyegazetesi.com.tr
 
 
3 tane yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
7-8 sap kıyılmış maydanoz
 
5-6 sap kıyılmış dereotu
 
5-6 sap yeşil soğan 
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Uygun bir kaba 3 yumurtayı, 1 su bardağı sütü ve 1 su bardağı unu alıp çırpın.
 
Karışım homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
 
Daha sonra ince ince kıyılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğanı ve tuzu ilave edin.
 
Tüm malzemeleri özdeşleşene kadar çırpın.
 
Krep tavanıza biraz sıvı yağ dökün ve fırça yardımıyla tavanın her yerini yağlayın. 
 
Isınan tavaya, tavanın dibini kaplayacak şekilde hamurdan alın. 
 
Alt kısmı pişen kayganayı spatula yardımıyla ters çevirin ve diğer yüzeyini pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178010 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2024 
324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
4 yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
Maydanoz
 
Dereotu
 
Yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin)
 
Tuz
 
 
Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
 
Sonra yumurtaları ekleyin.
 
En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
 
Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.
 
Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
 
Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
 
Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |