| 
 
 
 | 
Kaygana | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178010 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2024 
324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
4 yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
Maydanoz
 
Dereotu
 
Yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin)
 
Tuz
 
 
Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
 
Sonra yumurtaları ekleyin.
 
En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
 
Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.
 
Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
 
Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
 
Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172834 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2023 
313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.turkiyegazetesi.com.tr
 
 
3 tane yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
7-8 sap kıyılmış maydanoz
 
5-6 sap kıyılmış dereotu
 
5-6 sap yeşil soğan 
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Uygun bir kaba 3 yumurtayı, 1 su bardağı sütü ve 1 su bardağı unu alıp çırpın.
 
Karışım homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
 
Daha sonra ince ince kıyılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğanı ve tuzu ilave edin.
 
Tüm malzemeleri özdeşleşene kadar çırpın.
 
Krep tavanıza biraz sıvı yağ dökün ve fırça yardımıyla tavanın her yerini yağlayın. 
 
Isınan tavaya, tavanın dibini kaplayacak şekilde hamurdan alın. 
 
Alt kısmı pişen kayganayı spatula yardımıyla ters çevirin ve diğer yüzeyini pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172345 
Gönderme Tarihi: 29.May.2023 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
6 adet yumurta
 
75 ml süt
 
1 ½ çorba kaşığı un 
 
½ tatlı kaşığı tuz
 
5-6 adet taze soğan, ince kıyılmış
 
½ demet maydanoz, ince kıyılmış
 
45 g tereyağı veya sadeyağ
 
 
Yumurtaları bir kâseye kırın ve çırpın. 
 
Sütü ve unu ekleyip karıştırın. 
 
Tuz, taze soğan ve maydanozu ilave edip tekrar karıştırın. 
 
25 santim çapında bir tavada 15 gram yağ eritin.
 
Yumurtalı karışımın üçte birini tavaya dökün. Kapağını kapatın, altı pembeleşince çevirin, diğer yüzünü de kızartın. Karışımın kalanını da aynı şekilde pişirmeye devam edin. 
 
Pişmiş parçaları üst üste koyun, üçgen şeklinde altı parçaya bölün.
 
Sıcak servis edin.
 
 
Not: Batı mutfaklarındaki omlet ve krep tariflerinin Türk mutfağındaki karşılığı kayganadır. Sade yapıldığı zaman bal reçelle, otlu soğanlı yapıldığı zaman peynirle veya olduğu gibi yenebilir. Kahvaltıdan çay saatine kadar ana ve ara öğünlerde tek başına veya yemek eşlikçisi olarak sofralarda yer alır.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171280 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2023 
338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1/2 su bardağı un
 
1/2 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
 
1/2 su bardağı ince kıyılmış dereotu
 
1/2 su bardağı ince kıyılmış taze soğan
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
 
Süt ve unu derin bir kaseye alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın,
 
Yumurtaları ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın,
 
Tuzunu ekleyip çırpın,
 
Yeşillikleri ekleyip karıştırın,
 
20 cm'lik yapışmaz özellikli bir tavayı ocağa alıp kızdırın,
 
1 çay kaşığı zeytinyağ ekleyip bir fırçayla dibine sürün,
 
Hazırladığınız karışımdan bir kepçe alıp tavaya dökün ve yayın,
 
Arkalı önlü istediğiniz miktarda kızartın,
 
Kalan karışımı da aynı şekilde tavayı her seferinde yağlayarak kızartın.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168813 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2022 
327 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 su bardağı mısır unu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
0,5 su bardağı ince doğranmış maydanoz
 
Pişirmek için:
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Yumurta, süt, yoğurt, mısır unu, tuz ve hamur kabartma tozunu çırpma kabına alın. El çırpıçısı ile 1-2 dakika çırpın. Maydanozları ilave edip kısa bir süre daha çırpın. 20 cm çapında yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte ısıtıp sıvı yağ dökün. Hamurdan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün ve tavayı hareket ettirerek tabana yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın. Bekletmeden servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163570 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2022 
448 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
4 adet yumurta
 
6-7 dal maydanoz
 
2 dal yeşil soğan
 
Pişirmek için:
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Kaygana için gereken yumurta, un ve sütü derince bir kaba alıp çırpın.
 
Üstüne ince doğranmış maydanoz ve taze soğanları ekleyin, tuzunu da ilave edin ve tekrar karıştırın.
 
Yapışmaz tabanlı bir tavaya ya da tercihen krep tavasına her seferinde 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup, hazırladığınız kayganaları arkalı önlü çevirerek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160143 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2021 
378 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
4 yumurta
 
1 su bardağı süt
 
Dereotu
 
Maydanoz
 
İsteğe bağlı yeşil soğan
 
Tuz
 
 
Bir tencerede unu, sütü ve tuzu karıştırın. Ardından yumurtaları ekleyin. Yeşillikleri de ilave edin ve çırpın.
 
Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın. Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
 
Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz. Arasına peynir vs ekleyecekseniz çok ince yapmanıza gerek yok. Kahvaltı için kayganalar hazır.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
ablam ablam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2018 
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151639 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020 
491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
2 dal yeşil soğan
 
1 su bardağı un
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım su bardağı su
 
 
Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın
 
Un, süt ve tuzu da ayrı bir kap içinde çırpın ve yumurtayı da ekleyerek karıştırın.
 
Yıkadığınız maydanoz ve taze soğanı incecik kıyarak ilave edin.
 
Karıştırırken bir yandan da suyunu azar azar ekleyin. Boza kıvamında bir hamur elde edin.
 
Yapışmaz tabanlı bir tavaya tüm yüzeyini kaplayacak kadar sıvı yağ koyun.
 
Hamurdan bir kepçe alıp, tavada kızaran yağa dökün.
 
Kalınlığını kendinizin belirleyeceği hamuru orta ateşte altlı üstlü iyice pişirin.
 
Karışımı tavaya her seferinde yağ ilave ederek koyun.
 
Pişen kayganaları dilediğiniz malzemelerle birlikte servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145850 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2019 
820 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
3 yumurta 
 
1 tatlı kaşığı un 
 
Yarım su bardağı pekmez 
 
Yarım su bardağı su 
 
1 yemek kaşığı tereyağı 
 
Bir tutam tuz 
 
 
Un, yumurta tuz karıştırılır, çırpılır. 
 
Eritilmiş tereyağı içerisine karışım ilave edilir. 
 
Omlet gibi pişirilir. 
 
Soğutulup dilimlenir. 
 
Ocakta kaynayan pekmez-su karışımının içine kaygana dilimleri ilave edilir. 
 
Ilık servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
insancıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2019 
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144866 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019 
676 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
1/3 demet maydanoz
 
1/3 demet dereotu
 
3 dal taze soğan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Pişirmek için:
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Unu, sütü ve tuzu derin bir kasede çırpın.
 
Yumurtaları da ayrı bir kasede çırpıp diğer karışıma ilave edin.
 
Maydanoz, taze soğan ve dereotunu ince ince kıyın.
 
Yeşillikleri hamur karışımına ekleyip güzelce karıştırın.
 
Krep tavasını ocakta ısıtıp içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
 
Yağ kızınca hamurdan tava bir kepçe döküp altını üstünü pişirin.
 
Aynı işlemi malzeme bitene kadar tekrarlayın. Her seferinde tavayı yağlamayı unutmayın.
 
 
 
  
 | 
KAYGANA | 
  | 
aytaşı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58775 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2010 
2,411 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yumurta
 
4 çorba kaşığı pudra şekeri
 
Yarım limon
 
2 kaşık margarin
 
250 gram şeker
 
 
Altı yumurtanın sarısını derin bir kaba alıp beyazını bir başka yerde muhafaza ediniz. Bu altı yumurta sarısına 4 çorba kasığı pudra şekeri ve yarım limonun suyunu ekleyin. Bir süre kaşıkla iyice dövün. Bundan sonra, yumurtaların beyazlarını da ekleyip çırpmayı sürdürün. Bundan sonra bir tavada 2 kaşık margarini eritin ve iyice kızdıktan sonra karışımı bunun içine boca edin. Tavayı sallayarak pişirmeyi sürdürün. Bir yüz pişince öteki yüzü çevirip pişirmeyi sürdürün. Her iki yüz de piştikten sonra, kayganayı tavadan bir kayık tabağına alın ve önceden hazırlamış olduğumuz şerbeti üzerine dökün. Dilimledikten sonra servis yapın.
  
 | 
KAYGANA | 
  | 
has hoşaf 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57220 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2010 
2,753 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram has un
 
500 gram süt (bulunmazsa su)
 
10 gram tuz
 
4 yumurta
 
200 gram tereyağı
 
 
İstenilen mikdar unu, tercihan, süt ve pek az tuzla tahta kaşıkla karıştırınız.
 
Yumurtaların, yalnız sarılarını da birer birer yedirerek bulamaç haline getiriniz.
 
Yumurtaların aklarını da, bir kapta çırpıp bulamaca katınız. Sonra, bu bulamaçtan birer kaşık alıp, çok kızgın bulunmayan tereyağını döküp ve tavayı da sallayarak kayganalar akçık kalmak suretiyle, pişiriniz ve tavadan birer birer alıp kapalı bir kapta saklayınız.
 
 
Not: Sevdiğiniz meyve ezmelerinden, tercihan kayısı, yahut erik murabbaını hamurlar arasına koyarak birbirine sarmalı ve kenarlarını da muntazam tıraş etmeli ve üzerlerine, bolca pudra şekeri ekerek yemelidir.
  
 | 
KAYGANA | 
  | 
karayaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54170 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2010 
2,745 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bir yumurtaya bir çorba kaşığı su ya da süt ve bir küçük, tutam tuz hesabiyle istediğiniz miktarda su ile unu tahta kaşıkla iyice karıştırınız. Yumurta sarılarını birer birer kırıp una karıştırmakta devam ediniz. Başka bir kapta yumurtalarm aklarını iyice döverek bunun içine boşaltınız. Boza kıvamına gelince, küçük bir tavaya dökünüz, yapışmaması için dibine kızgın tereyağı koyup sallayınız. Kızarmayıp akçıl olarak pişince çıkarınız, kapah bir kaba koyunuz. Bu şekilde bütün hamuru pişiriniz; içlerine birer miktar şekerli kuru kayısı ezmesi koyunuz, birer birer sarıp düzenle tabağa diziniz. Üzerine tozşeker ekip servis yapınız.
 
 
Not: Kayganaları bükmek için yumuşak ve çok ince olmasına dikkat etmek gerekir. Bu da her yumurta için bir tutam un koymakla olur. Kaygana pişkin olmalı, fakat kızarmamalıdır beyaz kalmalıdır.
  
 | 
KAYGANA | 
  | 
ŞerifTarganArmaç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: İstinye İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16702 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2007 
2,987 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6   Yumurta
 
Yarım limonun suyu
 
4   Çorba kaşığı pudra şekeri
 
4   Çorba kaşığı sadeyağ
 
 
Yumurtanın sarılarını pudra şekeri ve limon suyuyla iyice karıştırın. Sonra beyazlarını da katıp iyice çırpın. Bir tavada sade yağı kızdırıp bu karışımın hepsini boca edin. Tavayı sallayarak bir yüzünü pişirdikten sonra öbür yüzünü çevirin. Pişince önceden hazırlanmış şerbeti döküp dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Mahire 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10165 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006 
3,486 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kahve fincanından çeyrek eksik un
 
14 yumurta
 
1 kahve fincanından    çeyrek eksik pirinç unu 
 
1 limon kabuğu rendesi
 
Şurup için: 
 
2,5 bardak su 
 
3 bardak toz şeker 
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Tencereye şurup için yukarıda yazılı malzemeyi koyup 10-12 dakika kaynatarak koyuca bir şurup yapın^ Sonra da indirip soğumaya bırakın. Öte yandan, yumurtaların sarılarıyla aklarını ayırın. Sarılara limon rendesini ilâve edip 8 -10 dakika telle karıştırın. Aklara ise bir tutamak tuz ilâve edip kar gibi olana kadar 13 -15 dakika çarpın. Sonra da bunu yumurta sarılarına ilâve edin. Bir iyice karıştırdığınız unla pirinç ununu da ilâve edip tahta kaşıkla karıştırarak halledin birbirine. Ve içini hafifçe yağlayıp unladığınız tepsiye dökün bunu. (Tepsinizin kenarı 1 - 2 parmak yüksek olsun hamurdan. Yoksa pişince kabarıp taşar.) Sonra da orta fırında 30 - 40 dakika pişirip çıkarın. Soğuk şurubu üzerine dökün. Ve soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kaygana | 
  | 
süzük 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2006 
Mesajlar: 99
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8600 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2006 
3,156 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurtayı, 200 ml. süt, 100 gr. un ile çıpın. iyi kızdırılmış teflon tavaya küçük yuvarlaklar halinde döküp kızartın. Aralarına bal veya reçel sürüp üst üste koyup ılık servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.09.2021
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7660 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006 
3,297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
6 adet yumurta,
 
1 yemek kaşığı tereyağı,
 
1 su bardağı süt,
 
5 adet taze yeşil soğan,
 
1 kahve fincanı un,
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
 
yeterince tuz.
 
 
Hazırlanışı:
 
Yumurtaları derin bir kaba alarak iyice çırpalım. Sütü ve unu yumurtaların içine yavaş yavaş ve devamlı çırparak yedirelim. Tuzunu ilave ettikten sonra, boza kıvamına gelene kadar çırpalım. Çırpma işlemini elektrikli bir karıştırıcı ile yaparsak hem daha çabuk hem de daha pürüzsüz olmasını sağlarız. Tereyağını geniş bir tavaya alarak eritelim. Kırmızıbiberi ilave ettikten sonra, taze soğanları da koyarak yumurtalı karışımı hemen yağın içine boşaltalım: Tavanın ağzını kapatıp, yumurtaların üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Kapağın üzerine ters çevirip tekrar tavaya alarak diğer yüzünün de pembeleşmesini sağlayalım.
 
 
 
 
Fotoğraf "Ağabey" tarafından gönderildi. 27.07.2020
  
 | 
Kaygana | 
  | 
Zehra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2005 
Mesajlar: 46 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6025 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2006 
3,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 çay kaşığı buğday nişastası
 
1 fiske tuz
 
3 yemek kaşığı süzme bal veya şerbet
 
 
Derin bir kabın içine kırılan yumurta iyice çatalla çırpılır. Nişasta ve tuz eklenerek çırpmaya devam edilir. Tavada eriyen ve kızan yağa omlet gibi dökerek iki yüzü kızartılır, servis tabağına alındıktan sonra üstüne bal veya şerbet dökülür.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |