| 
 
 
 | 
Kavurmalı Pide | 
  | 
nedret 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2006 
Mesajlar: 72 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11614 
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2007 
3,143 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet ekmek hamuru (fırından)
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
4 çorba kaşığı kavurma
 
2 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 adet sivri biber
 
1 adet yumurta akı
 
1 su bardağı su
 
4 çorba kaşığı rende kaşar
 
Üzeri İçin:
 
1 adet yumurta sarısı
 
2 çorba kaşığı süt
 
 
Ekmek hamuru ve sıvı yağ yoğrulur, 20 dakika dinlendirilir. Bu arada iç hazırlanır. Kavurma, ince kıyılmış soğan, sivri biber, salça, yumurta akı ve tuz cıvık bir harç şeklinde karıştırılır. Hamur 4 eşit parçaya bölünür, unlu zeminde her parça merdaneyle ince ve oval şekilde açılır. İç malzemesi 4 parçaya pay edilir, üzerine rende kaşar serpilir. Hamur kayık biçiminde kapatılır. Kenarlarına sütle karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
Kavurmalı Pide | 
  | 
bahçıvan teyze 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2013 
Mesajlar: 103 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100308 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2014 
2,293 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kuzu kuşbaşı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Kekik, karabiber ve tuz
 
4 dilim pide ya da ekmek
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
 
Öncelikle etleri çok küçük olarak doğrayın. Tencerede kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Tereyağını da üzerine koyup 5 dakika kadar kavurun. Bu arada pideleri ya da ekmekleri küp şeklinde doğrayıp fırında kıtır yapın. Üzerine et suyunu döküp biraz yumuşatın ve kavurmalarla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |