|
KAVATA TURŞUSU |
|
kadriye özay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2010
Mesajlar: 69 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc55848
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2010
2,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kavataları yıkayıp üçer parça ediniz. Sonra haşlayınız. Tekrar soğuk suda yıkayınız. 24 saat baskıda tutunuz. Sonra kavanoza istif edip az tuz ile karışık sirkeyi üzerine çıkıncaya dek doldurunuz.
|
KAVATA TURŞUSU |
|
ayşe diye biri
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc56245
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2010
2,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bunların, temiz ve düzgün olanlarını seçmeli; iyice yıkamalı ve münasip parçalara kesip ayırmalıdır. Suda haşlamalı ve sonra, yine soğuk suya atmalıdır.
Bir gece, bu vaziyette kaldıktan sonra kavanozuna istif etmelidir.
Üzerine, az tuzlu sirkeyi, kavatalar kapanıncaya kadar dökmeli ve bir kaç gün, kıvama gelmesini beklemelidir.
Not: Kavata, bir cins ekşi, yeşil domatestir ve katıdır.
|
|