| 
 
 
 | 
KAVATA TURŞUSU | 
  | 
ayşe diye biri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56245 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2010 
3,104 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bunların, temiz ve düzgün olanlarını seçmeli; iyice yıkamalı ve münasip parçalara kesip ayırmalıdır. Suda haşlamalı ve sonra, yine soğuk suya atmalıdır.
 
Bir gece, bu vaziyette kaldıktan sonra kavanozuna istif etmelidir.
 
Üzerine, az tuzlu sirkeyi, kavatalar kapanıncaya kadar dökmeli ve bir kaç gün, kıvama gelmesini beklemelidir.
 
 
Not: Kavata, bir cins ekşi, yeşil domatestir ve katıdır.
  
 | 
KAVATA TURŞUSU | 
  | 
kadriye özay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.09.2010 
Mesajlar: 69 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55848 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2010 
2,357 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kavataları yıkayıp üçer parça ediniz. Sonra haşlayınız. Tekrar soğuk suda yıkayınız. 24 saat baskıda tutunuz. Sonra kavanoza istif edip az tuz ile karışık sirkeyi üzerine çıkıncaya dek doldurunuz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |