| 
 
 
 | 
Fırında Kaşarlı Alabalık | 
  | 
feyza 15 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101630 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2014 
3,737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet alabalık
 
3 adet kurusoğan
 
4 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
4 yaprak defne yaprağı
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 çay bardağı taze kaşar
 
 
Balıklarımızı temizleyip hazırlıyalım, diğer yandan bir tava içersinde 2 yemek kaşığı sana klasiği eritelim, içine iri küpler halinde doğradığımız soğanları ve biberleri atalım öldürelim, daha sonra üzerine yine kabuklarını soyup iri küpler halinde doğradığımız domatesleri atalım tuzumuzu ve karabiberimizi zevkimize göre ilave edip diri kalacak şekilde pişirelim, yağladığımız fırın tepsisine balıklarımızı koyalım, karınlarını açıp hazırladığımız sosdan dolduralım, balıkların üstüne fındık kadar margarin koyalım, önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına atalım 10-15 dakika sonra çıkartalım üzerine kaşar peyniri dökelim tekrar fırına verelim, toplam 25 dakikada çıkartalım.
 
 
Not: İsterseniz kaşarsız da yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kaşarlı Alabalık | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181132 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2025 
136 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Denizli İl Tarım Müdürlüğü
 
 
3 adet alabalık
 
2 adet domates
 
12 adet patates
 
2-3 adet yeşil biber
 
1 adet soğan
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 su bardağı su
 
Tereyağı
 
Tuz
 
1 su bardağı kadar rende kaşar peyniri.
 
 
Balık temizlenip, yıkandıktan sonra tuzlanır.
 
Domates, patates ve soğanı halka halka biberler uzun uzun doğranıp tepsiye yerleştirildkten sonra balıklar üzerine konulur.
 
Suyla seyreltilmiş salça tepsiye dökülür.
 
Balıkların üzerine 2 yemek kaşığı kadar tereyağı parçaları konularak 200 dereceye ayarlanmış fırında pişmeye bırakılır. 
 
Yaklaşık yarım saat sonra balıklarımızı ters çevrlerek kızarana kadar pişirmeye devam edilir.
 
Balık kızarınca üzerne kaşarı ekleyip ve fırın kapatılır.
 
İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz ve baharat eklenerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |