| 
 
 
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
Koç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.01.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc798 
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2006 
3,966 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 orta boy karnabahar
 
1 su bardağı ayçiçek yağı
 
2 kahve fincanı un
 
2 kahve fincanı mısır nişastası
 
3 kahve fincanı su
 
1 yumurta
 
tuz
 
 
Karnabaharları dal dal ayırdıktan sonra bol tuzlu kaynar suda 10 dakika haşlayop çıkarın, soğuk suya tutup iyice soğutun ve suyunu süzün. Dal dal bir bezin üzerine alın. Un, nişasta, yumurta, su ve tuzu bir kapta karıştırın. Ayçiçek yağını tavaya koyup kızdırın, karnabahar dallarını birer birer alıp hazırlanan harca batırarak biraz yasılaştırarak kızgın yağda kızartın.
 
 
 ML® Karnabahar Kızartması için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.10.2022
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
Sermin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2005 
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1746 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006 
3,863 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 karnabahar
 
1 fincan un
 
3 diş sarımsak
 
1 kase yoğurt
 
1 yumurta
 
tuz
 
kızarmak için zeytinyağı
 
 
Karnabaharın çiçek kısımlarını ayırıp yıkayın. Tuzlu suda haşlayın, suyunu süzüp soğumasını bekleyin. Bir kap içinde yumurta, tuz ve unu karıştırıp, bulamaç haline getirin. Haşlanmış karnabaharları, bulamaca bulayıp, kızgın yağda kızartın. Geniş bir servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
 
 
 ML® Soğan Kızartması için tıklayın
 
 
  
 | 
KARNABAHAR TAVA | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2381 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006 
5,800 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 adet karnabahar
 
1,5 su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
150 gr peynir
 
karabiber
 
pul biber
 
tuz
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Önce Karnabahar tuzlu su ile haşlancak ve suyu iyice süzülene kadar kevgirde bekletilecek. Bir rondo yada blender yardımı ile süt, yumurta, peynir çırpılacak. Büyükçe bir teflon tava yada pilav tenceresine yarım çay bardağı sıvı yağ dökülecek. Ardından karnabaharlar tencereye dökülüp, üzerini spatula ile bastırarak ezilecek. Üzerine rondodan çekilen malzeme dökülecek, en üste baharatlar istenen miktarda eklenip, ağzı kapatılarak orta ateşte 20-25 dakika pişirilecek.
 
 
 ML® Havuçlu Karnabahar Oturtması için tıklayın
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8126 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006 
3,601 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet irice karnabahar
 
1/2 adet limon
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı un
 
100 gram rendelenmiş
 
3 adet yumurta
 
Kaşar peyniri 
 
Tuz
 
 
Karnabahar bol su ile haşlanır. Suyu süzülür, tekrar soğuk su, limon, tuz, bir dilim ekmek koyarak bol su ile pişirilip süzgüye çıkarılır. Top top çiçekler kesilir, unlanıp rendelenmiş peynirli yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızardır. Üzerine cevizli ya da fıstıklı tarator konur.
 
 
 ML® Terbiyeli Karnabahar için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
KARNABAHAR TAVASI | 
  | 
Belkıs 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9984 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006 
3,484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bir tencereye 20 bardak su, 1 limona suyu, 3 çorba kaşığı tuz koyarak kaynamaya bırakın. Kaynaymca bir suya kök ve yaprakları çıkarılmış ortalama 1,5 kilo ağırlığındaki bir baş   karnabaharı daldırarak 15 - 20 dakika kadar kaynatın. Karnabahar gereğinden fazla haşlanıp fazla yumuşamamalıdır. Sonra bu az haşlanmış karnabaharı sudan çıkararak çiçeklerini ufak dallarıyla birlikte küçük parçalara ayırın. Bunları teker teker, önce bir çanak içindeki una, sonra rendelenmiş kaşar peynirine, arkadan çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra, içinde kızdırılmış bir bardak zeytinyağı olan tavaya birer birer atarak iki tarafını da kızartın. Üstüne çatal veya telle doğulmuş yarım kilo yoğurt dökerek sofraya getirin.
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
sergüzeşt 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2007 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19736 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007 
6,150 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 adet küçük karnabahar
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı nişasta
 
Yarım su bardağı un
 
Yarımsu bardağı su
 
Karabiber, pul biber, tuz
 
1,5 su bardağı kızartma yağı
 
 
Yapımı:
 
Karnabahar parçalara ayrılır. İçinde tuz bulunan kaynayan suya atılır. Dağılmayacak şekilde haşlanır. Süzgece çıkarılır, soğuk sudan geçirilir. Karnabaharın fazla suyu süzülürken bulamaç hazırlanır. Yumurta, su, nişasta, un ve baharatlar iyice çırpılır. Karnabahar parçaları bu bulamaca batırılır. Daha sonra kızgın yağda iki yüzü pembe renkte kızartılır. Kağıt havluya çıkarılır.
 
 
 ML® Terbiyeli Karnabahar için tıklayın
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
annebebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2008 
Mesajlar: 100 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21029 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2008 
3,238 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet ufak karnabahar
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 su bardağı un 
 
2 çorba kaşığı süt
 
Tuz
 
Kızartma yağı
 
 
Karnabahar parçalara ayrılır, diri haşlanır, süzgece çıkarılır. Un, süt, yumurta, karbonat ve tuz karıştırılır. Karnabahar parçaları bu karışıma batırılır. Kızgın yağda iki yüzü pembe renkte kızartılır. Kağıt havluya çıkarılır.
  
 | 
KARNABAHAR TAVA | 
  | 
feryal arıklı 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 26.02.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22224 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2008 
5,673 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 karnabahar
 
1 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı domates püresi
 
Yarım paket kabartma tozu
 
1 yumurta
 
1 limon
 
Kızartma için sıvıyağ
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
2-3 dal maydanoz
 
 
Karnabaharı temizleyip yıkayın. Çiçek çiçek ayırıp tencereye dizin. Üzerini örtecek kadar su ve tuz ilave edin. 1 limonun suyunu ve kabuklarını ekleyip 15 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Maydanozu yıkayıp kıyın.
 
Büyük bir kasede un, domates püresi, yumurta, kabartma tozu, karabiber ve kırmızı tozbiberi mikserle çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın.
 
Karnabahar çiçeklerini hazırladığınız unlu karışıma bulayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
 
Kızarmış karnabaharları servis tabağına dizin. Üzerine limon suyu gezdirin ve maydanozla süsleyip servis yapın.
  
 | 
KARNABAHAR KIZARTMASI | 
  | 
bekir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22852 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2008 
3,202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 küçük karnabahar
 
3 kaşık un
 
2 yumurta
 
1 çay tabağı kaşar veya beyaz peynir rendesi
 
Tuz
 
Sıvıyağ
 
 
Yapılışı:
 
Karnabaharı kaynar suda 20-25 dakika kadar haşlayın. Bir kapta, un, yumurta, kaşar peynir (beyaz peynir) rendesi ve tuzu kek kıvamı olacak kadar su ilâvesi ile iyice karıştırın. Karnabaharları çiçeklerinden parçalara ayırın. Bu parçaları unlu karışıma batırarak kızgın yağda iki tarafı kızaracak şekilde kızartın.
 
 
Not: Sarımsaklı yoğurtla servis yaparsanız çok daha lezzetli olur.
  
 | 
KARNABAHAR TAVASI | 
  | 
turfanda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2008 
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23595 
Gönderme Tarihi: 03.May.2008 
3,388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kg karnabahar
 
2 bardak su
 
2 yumurta
 
1 limonun suyu
 
yarım kahve fincanı un
 
75 gr rende kaşar
 
tuz
 
Kızartmak için:
 
1 bardak zeytinyağı
 
500 gr yoğurt
 
 
Yapılışı:
 
Bir tencereye 2 bardak su, limon suyu ve tuz konarak kaynatılır. Kaynatınca karnabahar konup 15 dakika haşlanır. Sonra az haşlanmış bu karnabaharları sudan çıkarıp küçük parçalara ayrılır, teker teker önce una, peynire, yumurtaya buladıktan sonra yağda kızartılır. Servis tabağına alıp üstüne yoğurt dökülür.
  
 | 
Karnabahar Tavası | 
  | 
nilgunkural 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25315 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2008 
3,186 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg karnabahar
 
2 bardak su
 
2 yumurta
 
tuz
 
1 limonun suyu
 
Yarım fincan un
 
500 g yoğurt
 
75 gr rende kaşar
 
1 bardak zeytinyağı
 
 
1- Bir tencereye karnabahar, iki bardak su, limon suyu, tuz konup kaynatılır.
 
2- 15 dakika haşlanıp çıkarılarak parçalara ayrılır. Teker teker önce una, peynire, yumurtaya buladıktan sonra yağda kızartılır.
 
3- Servis tabağına alınıp üstüne yoğurt dökülür.
  
 | 
KARNABAHAR TAVASI | 
  | 
vizyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2009 
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34580 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2009 
3,447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1250 gram karnabahar (1 orta baş)
 
20 bardak su
 
1 limonun suyu
 
30 gram un (1/2 kahve fincanı)
 
75 gram rende kaşar (3 kahve fincanı)
 
2 yumurta
 
3 çorba kaşığı tuz
 
KIZARTMAK İÇİN:
 
225 gram rafine çiçekyağı (1 bardak)
 
500 gram yoğurt
 
 
1 Bir tencereye; 20 bardak su, 1 adet limonun suyu ile 3 silme çorba kaşığı tuz koyarak, kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna; kök ve yaprak kısımları kesilmek suretiyle çıkarılmış, 1250 gram ağırlığında ki bir baş karnabahar koyarak, karnabar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 15-17 dakika arasında haşlamalıdır. (Karnabaharları gereğinden fazla haşlamamalıdır, aksi halde kızartmak için yumurtaya bulamak zorluğu ile karşılaşılır.)
 
2 Sonra, az haşlanmış bu karnabaharı sudan çıkararak, bunların çiçeklerini ufak dallariyle birlikte küçük parçalara ayırmalı, sonra da bunları teker teker sırasiyle, önce bir çanak içindeki una, rende kaşar peynirine, sonra da çalkanmış yumurtaya buladıktan sonra, yumurta ve kaşar peynirli küçük karnabaharları, içinde kızdırılmış bir bardak rafine çiçekyağı olan tavaya atarak, karnabaharların önce bir, sonra da diğer tarafları nar gibi pembe bir renk alıncaya kadar kızartmah, üstüne çatal veya telle dövülmüş 500 gram kadar yoğurt dökmeli ve servis yapmalıdır.
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36675 
Gönderme Tarihi: 19.May.2009 
3,279 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 orta büyüklükte karnabahar
 
Kızartmak için bolca yağ
 
Yarım kilo yoğurt
 
2-3 diş sarımsak
 
2 yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı un
 
Tuz
 
 
Karnabahar çiçek çiçek ayrılıp yıkanır. Bol suda hafifçe haşlanır. Bir kapta bir çay kaşığı tuz ve un  çırpılır. Haşlanan karnabahar yumurtaya bulanıp kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır. Soğuyunca üzerine sarımsaklı  yoğurt dökülür.
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
kıvılcım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44237 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2009 
3,561 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy karnabahar
 
1 bardak zeytinyağı
 
3 adet limon
 
1 demet kıyılmış dereotu
 
Yeterince tuz
 
Biber ve kızartma yağı
 
Kızartma, hamuru için
 
300 gr. un
 
2 adet yumurta
 
1/3 bardak süt
 
 
YAPILIŞI:
 
Karnabaharları yıkayıp çiçeklerini tek tek ayırıp, her çiçeğin sert kökünü kesin. Tuzlu suda, karnabahar çiçeklerini kaynatın. Haşlanmış karnabaharı süzerek karnabahar çiçeklerinin suyunu alın. Büyük bir salata kasesi içine, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve biber koyup iyice karıştırın. Karnabaharları bu karışımın içinde, bir saat kadar, yağı, tuzu, limonu, biberi emmeleri için bekletin. Kızartma hamurunu, bu arada hazırlayabilirsiniz. Unu, sütü, yumurtaları, bir kapta iyice karıştırın. Kalınca bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamuru 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletin. Karnabaharı çiçeklerini bu hamura bulayarak, kızartma yağında 3-4 dakika kızartın. Kızarttığınız lokmaları, sıcak durması için, üstü kapalı sıcak bir tencerede bekletin. Servis yaparken, ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek misafirlerinize ikram edin.
  
 | 
KARNABAHAR KIZARTMASI | 
  | 
Bahşende 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48607 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2010 
3,202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg karnabahar
 
2 kahve fincanı un
 
1 yumurta
 
1 bardak zeytinyağı
 
2 kahve fincanı mısır nişastası
 
biraz tuz
 
 
Karnabahar sap sap ayrılıp bol suyla yıkanır. Sonra da tencerede kaynamakta olan tuzlu bol suya atılıp 18-20 dakika haşlanıp süzülür. Soğuk su dökülüp soğutulur. Sonra da temiz bir peçeteyle kurulanır. Öte yandan, bir çukur kaba un, mısır nişastasıyla, yumurta, tuz koyulup iyice karıştırılır. Dal dal koparılmış karnabaharlar bastırılıp hafifçe yassıltılır, sonra bu un karışıma bulanıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Kevgirle yağları iyice süzdürülerek tabağa alınır, soğumadan servis yapılır.
  
 | 
Karnıbahar Kızartması | 
  | 
açılay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2012 
Mesajlar: 30 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71936 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2012 
3,537 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 karnıbahar
 
1 su bardağı un
 
1 yumurta
 
1 kaşık tuz
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
2 su bardağı su
 
 
Karnıbaharı bütün olarak suyla haşlıyoruz. Küçük parçalara ayırıyoruz.ayrı bir kapta yumurtyı unu tuzu ve suyu katarak bulamaç yapıyoruz. Karnıbaharları bulamaca daldırıp sıvı yağda kızartıyoruz.
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
dilber 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2008 
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74880 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012 
2,986 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 orta boy karnıbahar
 
2 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı un
 
Yarım su bardağı süt
 
Biraz tuz
 
Biraz sıvıyağ
 
6-7 çorba kaşığı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
İstenirse mayonez
 
 
Karnabahar köklerinden kesilerek çiçek gibi çıkarılır, yıkanır, kaynayan tuzlu suda haşlanır fazla yumuşatılmaz, süzülür biraz soğuduktan sonra diğer tarafta süt yumurta un ve tuz isteğe göre pulbiber ya da karabiber eklenir iyice çırpılır boza kıvamına gelince haşlanmış karnabaharlar teker teker bu bulamaca batırılıp kızdırılmış sıvıyağda nar gibi kızartılır. Üzerine dövülmüş sarmısak ve tuzla hazırlanan yoğurt dökülerek servis yapılır. İstenirse yoğurda mayonez eklenebilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.02.2024
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
bin nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99024 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2014 
2,224 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet küçük karnıbahar
 
2 su bardağı su
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
50 gr marğarin
 
1 yemek kaşığı tuz
 
 
İlk önce karnıbaharı haşlayalım 10 dk sonra yumurtayı, sütü, unu, tuzu karıştıralım krep hamuru kıvamına getirelim. Haşladığımız karnıbaharı içine doğrayalım. Tavada katı yağı ve sıvı yağı karıştırıp kızgın hale getirip içine kaşıkla malzemeden koyup ters yüz kızartalım.
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
ilşah 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128365 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2017 
1,874 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.posta.com.tr
 
 
1 tane karnabahar (orta boy demet)
 
Sıvı yağ
 
2-3 damla limon suyu
 
2 tane yumurta
 
1 bardak un
 
1 şişe maden suyu
 
Tuz
 
 
Karnabaharları temizleyin ve bir tencerede yumuşayana kadar sıcak su içinde 10 dakika kadar haşlayın. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını 10 dakika kadar mikser ile çırpalım. Yumurtanın sarısına un, maden suyu, tuz ve katı hal almış olan yumurtanın beyazını yavaşça ekleyin. Tenceredeki karnabaharları önce una sonra bu karışıma batırın ve yağa atarak kızartın. Peçete koyduğunuz tabağa koyup, sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
nasuh 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133040 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2018 
1,324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boy karnabahar
 
Sosu için:
 
2 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı mayonez
 
1 adet tavuk bulyon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Bulamak için:
 
Galeta unu
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
İlk olarak karnabaharımızı küçük küçük parçalara bölüp iyice yıkıyoruz.
 
Sonra bir kasenin içerisine 2 adet yumurtamızı, mayonezimizi, bulyonumuzu ve tuzumuzu atıp hepsi birbirine karışana kadar çırpıyoruz.
 
Küçük küçük böldüğümüz karnabaharları sosa buladıktan sonra galeta ununa da bulayıp kızgın bol yağda kızartıyoruz.
 
İsteğe bağlı olarak üzerine sarımsaklı yoğurtta dökebilirsiniz servis yaparken.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |