| 
 
 
 | 
Karnabahar Kızartma | 
  | 
fecr 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134762 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2018 
1,996 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boy karnabahar
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
Yarım su bardğaı süt
 
Tuz
 
Kimyon
 
Pulbiber
 
Kıyılmış maydanoz
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Karnabaharımızı güzelce yıkayıp bir bıçak yardımı ile yapraklarını temizleyip çiçeklerine ayıralım.Fazla iri olan çiçekleri sapından ikiye keserek küçültelim. Bir tencere içinde en az karnabaharların boyu geçecek kadar su doldurup kaynamaya bırakalım. Su kaynadığı zaman göz kararı tuz ve kimyon ilave edip karnabahar çiçeklerimizi de içine atalım. Onlar haşlanırken çiçekleri kaplayacağımız karışımımız için öncelikle bir kap alalım. Yumurtalarımızı kırıp içine de ezdiğimiz veya rendelediğimiz sarmısakları ekliyelim. 1 bardak un ve yarım bardak süt ile çırpalım. 1 çay kaşığı tuz ve kimyon ekliyip arzuya göre pulbiber ile acısını ayarlayın.Kıyılmış maydanoz ile sosumuz hazırdır. Karnabahar çiçeklerine kolayca çatal batınca hemen süzüp sosumuza bulayalım. Bu arada da bir tava içinde bir miktar sıvıyağı kızdıralım.Sosa buladığımız çiçekleri yağ kızınca içine atıp altın sarısı renk alıncaya dek kızartalım. Servis ederken tahin gezdirerek ikram edelim.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
şen şef 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.06.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134792 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2018 
949 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 taze karnabahar 
 
3 - 4 yumurta
 
Beyaz un
 
Tuz
 
Yağ
 
 
Karnabaharı parçalara bölüp yıkayıp 10 dk. tuzlu suda haşlayın.Sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın.
 
Bir kapta yumurtalar ve tuzu çırpın.
 
Karnabaharları önce una bulayın sonra yumurtaya bulayıp yağda kızartın.
 
Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartma | 
  | 
şen şef 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.06.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134808 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2018 
922 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boy karnabahar
 
Yarım bardak zeytinyağı
 
1 adet limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmalık yağ
 
Kızartma hamuru için:
 
150 gr. un
 
1 adet yumurta
 
1-2 yemek kaşığı süt
 
Süsleme için:
 
Yarım demet kıyılmış dereotu
 
 
Karnabaharı yıkayıp çiçeklerine ayırın.
 
Çiçeklerin sert kökünü kesip tuzlu suda haşlayın.
 
Daha sonra bir geniş cam kap içinde zeytinyağ tuz liomnu suyu ve karabiberi çırpın.
 
Suyunu süzdüğünüz çiçekleri bu karışıma iyice bulayıp bir saat bekletin.
 
Bu arada kızartma hamuru için gerekli malzemeleri çırpın.
 
Kalınca bir hamur olmalı. 15-20 dk. dinlendirin.
 
Karnabahar çiçeklerini bu hamura bulayıp 3-4 dk. kızgın yağda kızartın.
 
Soğumamaları için kapaklı bir tencerede bekletip kıyılmış dereotu ile süsleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
hüsamettin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140178 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2019 
912 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 adet küçük karnabahar
 
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
 
2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
 
Yeteri kadar çöp şiş
 
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Karnabaharı bütün olarak tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağı geniş bir kaba alıp üzerine toz kırmızıbiber, muskat ve tuz ekleyin. Soğuyan karnabaharı çiçeklerine ayırın. Daha sonra her birinden 3-4 parça olacak şekilde çöp şişlere geçirin ve toz kırmızıbiberli karışıma bulayın. Sıvıyağda kızartıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartma | 
  | 
seans 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2018 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140963 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2019 
944 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 küçük karnabahar
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
3 yemek kaşığı un
 
 
Karnabaharı parçalara bölün. Bir tencereye kaynar su, tuz ve biraz süt koyun. Karnabahar hafif yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika haşlayın. Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpın. Karnabaharları bu karışıma batırıp, kızdırdığınız bir miktar tereyağı ile önlü arkalı kızartın.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143979 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2019 
835 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Karnabahar
 
Yoğurt
 
Yumurta sarısı
 
 
Yıkayıp temizlediğiniz karnabaharları suyunu süzmesi için kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
 
Yumurta sarısını çırpın. Karnabaharları yumurta sarısına buladıktan sonra kızgın yağa atarak kızartın.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
kumanda 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 18.07.2019 
Mesajlar: 19 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144300 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2019 
724 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet küçük boy karnabahar
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı un
 
3 su bardağı sıvı yağ
 
 
Karnabaharı bölün. Bir tencereye kaynar su, tuz ve biraz süt koyarak karnabaharları haşlayın. Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpın. Karnabaharları çırptığınız karışıma batırarak, kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız karnabaharların üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biber ekleyerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146451 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2019 
831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet büyük boy karnabahar
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı un
 
5 su bardağı sıcak su
 
Sıvıyağ
 
 
Kök kısımlarını kesip yeşil yapraklarını temizlediğiniz karnabaharı ayırın.
 
Uygun bir tencerede su ve sütü kaynatın ve bir tutam tuz ekleyin.
 
Karnabaharlarınızı kaynayan karışımda 7 - 8 dakika kadar haşlayın.
 
Diğer bir taraftan da uygun bir kasede süt, yumurta ve unu çırpın.
 
Haşlanan karnabaharları hazırladığınız karşıma batırıp yağda kızartın.
 
Yemeğiniz hazır olduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biber ilave ederek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152821 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2020 
580 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Orta boy karnabahar
 
Su
 
Dış harcı için:
 
1 yumurta
 
1 bardak un
 
Tuz
 
Kızartma için:
 
Tencere
 
Sıvı yağ
 
 
Karnabaharlarınızı bir lokmalık olacak şekilde küçük parçalara ayırın.
 
Daha sonra derin tencerenizin içine koyduğunuz karnabaharların biraz üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlamaya bırakın.
 
Ancak dikkat etmeniz gereken nokta çok haşlanmaması. İlk sertliği geçtikten sona suyunu süzün.
 
Bir kızartma tenceresinin içine kay koyup kızmasını bekleyin.
 
Diğer yandan yumurtayı ve unu iki farklı kabın içine koyun.
 
Unun içine tuzu da ekledikten sonra karnabaharları önce yumurtaya sonra una sonra tekrar yumurtaya batırarak kızartma tenceresinin içine atın.
 
Bitene kadar bu işlem devam etsin. Hafif pembeleşmeye başlayınca yağdan alabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153304 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2020 
480 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boy karnabahar
 
5 su bardağı sıcak su
 
1 tatlı kaşığı un
 
Harcı için:
 
1 su bardağı süt
 
2 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
4 yemek kaşığı un
 
Kızartmak için
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
 
Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın. Karnabaharın kendine has kokusunu alması ve sindirimi rahatlatması adına tencereye aktardığınız unlu sıcak suda karnabaharları 6-8 dakika kadar haşlayın. Haşlanan karnabaharları suyunu süzdürdükten sonra bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkartın. Kızartma harcı için; ayrı bir kaba aldığınız yumurtalar, süt, un ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Sıvı yağı geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları, kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kızarmış karnabaharları, ılık olarak arzuya göre yoğurt sosuyla birlikte servis edin.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156017 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2021 
457 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet küçük boy karnabahar
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı un
 
3 su bardağı sıvı yağ
 
 
Karnabahar kızartması yapımı için öncelikle karnabaharı bölün.
 
Bir tencereye kaynar su, tuz ve biraz süt koyarak karnabaharları haşlayın.
 
Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpın.
 
Karnabaharları çırptığınız karışıma batırarak, kızgın yağda kızartın.
 
Kızarttığınız karnabaharların üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biber ekleyerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157892 
Gönderme Tarihi: 24.May.2021 
410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 orta boy karnabahar 
 
6-7 dal maydanoz 
 
1 diş sarımsak 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
 
Karnabaharı küçük parçalara ayırıp iyice yıkayın. Yıkama işleminde elma sirkesi kullanabilirsiniz. Temizlenen karnabaharları süzüp kuruması için bekletin. Havlu peçete ile de kurutabilirsiniz. Yağı kızartma tenceresi ya da tavasına döküp kızınca karnabaharları atın. Tavanın üzerini bir kapakla kapatın ki karnabaharlarınız önce yumuşasın sonra kızarsın. Bu sırada maydanozu ve sarımsağı ince ince kıyın. Kızaran karnabaharları yağını süzerek tabağa alın. Karnabaharlar biraz soğuyunca üzerine maydanoz, sarımsak, tuz ve limon sıkıp karıştırın. Karnabahar kızartmanız yenmeye hazır.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168092 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2022 
342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bütün karnabahar
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
2 adet yumurta
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
Karnabaharları iyice yıkayın.
 
Kökleri halinde parçalayın.
 
Bir kasede yumurtayı pul biberi ve tuzu iyice çırpın.
 
Daha sonra yıkadığınız karnabaharları tencereye koyun üzerine su gelecek kadar su ekleyip kaynatın.
 
30 dakika har ateşte kaynadıktan sonra karnabaharları süzün.
 
Hazırladığınız yumurta karışımına batırın.
 
Bu kez derin bir tavaya sıvı yağı ekleyin.
 
Her bir karnabaharı tek tek tavaya koyup kızartın.
 
Yağ çeken bir kağıdı geniş bir tabağa serin.
 
Karnabaharları yağdan alıp kağıdın üzerine koyun.
 
5 dakika sonra karnabaharları farklı bir tabağa geçirin.
 
Üzerine dilerseniz yoğurt dökerek tüketebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168349 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2022 
498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boyutta karnabahar
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 adet yumurta
 
2 dolu yemek kaşığı un
 
4 dolu yemek kaşığı galeta unu
 
İstenilen baharatlar
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağı
 
 
Karnabaharlar dal dal ayrılır ve yıkanıp süzülür. Tencereye konulup üzerini az geçecek şekilde su konulur. Tuz, limon suyu eklenip ateşte kaynamaya bırakılır. Ne çok yumuşayacak ne de sert kalacak şekilde 10 dakika kadar haşlanır. Süzülüp ılınmaya bırakılır. Bir kaba yumurtalar konulup bir fiske tuz serpilip çırpılır diğer kaba un başka bir kaba da galeta unu konulur. Tavaya kızartma yapar gibi sıvı yağ konulup orta ateşte kızmaya bırakılır. Karnabaharlar üzerine istediğiniz baharatlardan birer fiske serpilir ve içine batırıp her yerine gelmesi sağlanır. Karnabahar dalları ilk önce hafif una sonra yumurtaya ardından galeta ununa iyice bulanıp hazır edilir. Arkalı önlü her yeri eşit kızartılıp servis tabağına alınır.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177004 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2024 
317 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 adet orta boy karnabahar
 
Su
 
Tuz
 
Sosu için:
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartma için:
 
Sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
Sarımsaklı ya da sade yoğurt
 
 
Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyip haşlayın. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin verilmeden suyu süzülmelidir.
 
Başka bir kapta yumurta, süt çırpalım. Üzerine un ve tuzu ekleyerek tekrar çırpalım.
 
Haşlanmış olan karnabaharları hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda her tarafını çevirerek kızartalım. Karnabaharlarınızı orta ateşte kızartmanız yeterli olacaktır.
 
Dilerseniz peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alınız.
 
Üzerinde sarımsaklı yoğurt ya da sadece yoğurt ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Karnabahar Kızartması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179281 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2024 
146 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 küçük karnabahar
 
Haşlamak için;
 
1 su bardağı süt
 
2 su bardağı kaynar su
 
Bulamak için:
 
1 yumurta
 
2 çay bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı süt
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Karnabaharlarımızı iyice yıkayıp kök kısımlarını ve siyah kısımlarını bıçakla alalım. Bir güzel temizleyelim verilen ölçülerde ki su ve süt karışımında bir güzel haşlayalım 10 dk kadar haşladıktan sonra soğuk sudan geçirelim ve süzgeçte iyice soğumasın bekleyelim ,bu arada bizde bulayacağımız karışımı hazırlayalım, bunun için derin bir kaba un, süt, yumurta ve tuzumuzu da ekleyip iyice çırpalım ,çok akışkan bir kıvam olmamasına dikkat edelim, soğuyan Karnabaharlarımızı bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |