Karalahanaları iyice yıkayıp süzün. Yaprakları bir parmak eninde doğrayın ve 10 dakika kadar suda bekletin, süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağı ile kızdırdığınız tencerede sırasıyla soğanları ve salçayı ekleyip kavurun. Soğanların üzerine buğdayı ve karalahanaları ekleyin. Birkaç tur karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin. Buğday yumuşamaya başladığında haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyin. Baharatlarını da ekledikten sonra kısık ateşte pişirin. Mısır ununu çorbanın suyu ile inceltin ve tencereye aktarın. Çorba koyulaşıp kıvam aldığında servis edin.
Fotoğraf "boylam" tarafından gönderildi. 21.10.2020
1 demet karalahana
6-7 su bardağı su
1 çay bardağı haşlanmış mısır yarması
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Yarım su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı yoğurt
Tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan, pul biber
Suyu bir tencereye alıp kaynatın. Karalahanayı yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın ve kaynayan su katın. Mısır yarması ve kuru fasulyeyi ekleyip 15 dakika pişirin. Mısır ununu yavaşça ilave ederken topaklanmasını önlemek için bir yandan da karıştırın ve 10 dakika daha pişirin. Yoğurdu bir kâsede çırpın ve çorbanın suyundan 1 kepçe ekleyip karıştırın. Daha sonra azar azar ve karıştırarak çorbaya katın. Tuzunu ayarlayıp bir taşım daha kaynatın. Üzeri için tereyağını eritin kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Pul biber ekleyin ve yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
1 bağ karalahana
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı mısır unu
1/4 su bardağı yarma yada buğday
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Karalahanalarımızı yıkayıp ince ince doğruyoruz. Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağı, tereyağı ve salçayla kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanların üzerine yarmayı ve karalahanaları ekleyip karıştırarak biraz daha kavuruyoruz ve suyunu ilave ediyoruz. Yarmalar yumuşamaya başladığı zaman haşlanmış kurufasulyemizi ve baharatlarımızı ilave ediyoruz. Çorbanın suyundan bir miktar alarak mısır unuyla karıştırıp çorbaya yavaşça ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc152982
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2020
395 defa indirildi / yazdırıldı
1 demet karalahana
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
6-7 su bardağı su
Yarım çay bardağı beyaz mısır yarması
1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı mısır unu
Tuz
Karabiber
Lahanayı incecik kıyın. Yemeklik doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun ve su ekleyin. Beyaz mısır yarması ve kuru fasulyeyi de katın. Lahanayı da ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın (çorba kaynadıkça suyu azalırsa biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz). En son su ile açtığınız mısır unu ve tuz ile karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kıyılmış sarımsağı soteleyin ve çorbaya gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.