|
Karalahana Çorbası |
|
dere
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc135509
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2018
810 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://nelazimsa.carrefoursa.com
1 demet karalahana
1 su bardağı haşlanmış yerli mahsul kuru fasulye
1 çay bardağı iri buğday
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber ve pul biber
Karalahanaları iyice yıkayıp süzün. Yaprakları bir parmak eninde doğrayın ve 10 dakika kadar suda bekletin, süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağı ile kızdırdığınız tencerede sırasıyla soğanları ve salçayı ekleyip kavurun. Soğanların üzerine buğdayı ve karalahanaları ekleyin. Birkaç tur karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin. Buğday yumuşamaya başladığında haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyin. Baharatlarını da ekledikten sonra kısık ateşte pişirin. Mısır ununu çorbanın suyu ile inceltin ve tencereye aktarın. Çorba koyulaşıp kıvam aldığında servis edin.
Fotoğraf "boylam" tarafından gönderildi. 21.10.2020
|
Karalahana Çorbası |
|
hümaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.01.2014
Mesajlar: 42 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc140133
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2019
621 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 demet karalahana
6-7 su bardağı su
1 çay bardağı haşlanmış mısır yarması
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Yarım su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı yoğurt
Tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan, pul biber
Suyu bir tencereye alıp kaynatın. Karalahanayı yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın ve kaynayan su katın. Mısır yarması ve kuru fasulyeyi ekleyip 15 dakika pişirin. Mısır ununu yavaşça ilave ederken topaklanmasını önlemek için bir yandan da karıştırın ve 10 dakika daha pişirin. Yoğurdu bir kâsede çırpın ve çorbanın suyundan 1 kepçe ekleyip karıştırın. Daha sonra azar azar ve karıştırarak çorbaya katın. Tuzunu ayarlayıp bir taşım daha kaynatın. Üzeri için tereyağını eritin kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Pul biber ekleyin ve yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
|
Karalahana Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145506
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2019
595 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://kuzeydenlezzetler.com
1 bağ karalahana
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı mısır unu
1/4 su bardağı yarma yada buğday
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Karalahanalarımızı yıkayıp ince ince doğruyoruz. Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağı, tereyağı ve salçayla kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanların üzerine yarmayı ve karalahanaları ekleyip karıştırarak biraz daha kavuruyoruz ve suyunu ilave ediyoruz. Yarmalar yumuşamaya başladığı zaman haşlanmış kurufasulyemizi ve baharatlarımızı ilave ediyoruz. Çorbanın suyundan bir miktar alarak mısır unuyla karıştırıp çorbaya yavaşça ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
|
Karalahana Çorbası |
|
recaizade
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2020
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc152982
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2020
395 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet karalahana
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
6-7 su bardağı su
Yarım çay bardağı beyaz mısır yarması
1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı mısır unu
Tuz
Karabiber
Lahanayı incecik kıyın. Yemeklik doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun ve su ekleyin. Beyaz mısır yarması ve kuru fasulyeyi de katın. Lahanayı da ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın (çorba kaynadıkça suyu azalırsa biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz). En son su ile açtığınız mısır unu ve tuz ile karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kıyılmış sarımsağı soteleyin ve çorbaya gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Karalahana Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156059
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2021
267 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bağ karalahana (yaklaşık 20 -25 yaprak)
1 adet soğan
2-4 diş sarımsak
1 çay bardağı barbun fasulye (akşamdan ıslatılmış)
1 çay bardağı mısır tanesi
1 adet havuç
1 adet patates
1’er adet yeşil ve 1 kırmızıbiber
1 kahve fincanı mısır unu
1 tatlı kaşığı iç yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
İlk önce derin bir tencerede su kaynatıp, yıkadığımız lahanaları 25 dakika kadar altüst çevirerek haşlayalım.
Geriye kalan tüm sebzeyi, minik minik doğrayalım.
Lahanalarımız haşlanırken, düdüklü tenceremize tereyağımızı alalım.
Erimeye başladığında; önce soğanımızı olmak üzere, yaklaşık 1’er dakika aralıklarla tüm malzemeyi tenceremize alalım.
Kısık ateşte hafifçe pişmeye başlayan malzememize, haşlanan karalahanaları incecik doğrayarak ekleyelim.
2-3 dakika daha pişirelim.
Üzerine 3 parmak kadar geçecek şekilde suyumuz ilave edelim.
Daha sonra tuz ve pul biberi ekleyerek düdüklü tenceremizi, orta ateşte pişmeye bırakalım.
Ben klasik düdüklü tencere kullanıyorum.
O yüzden bu yeni nesil düdüklülerinin çalışma şeklini bilmiyorum.
Benim tencerem tıslamaya başladığında düdüğünü indiriyor ve 15 dakika daha pişiriyorum.
Daha sonra da altını kapatıp, soğuyana kadar kapağını açmıyorum.
Not: Sebzemizi çok iyi yıkayıp, kuruladıktan sonra ince ince doğrayalım. İçerine isterseniz haşlanmış nohut da katabilirsiniz.
|
Karalahana Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172231
Gönderme Tarihi: 23.May.2023
141 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
100 g mısır yarması
70 g kuru veya 200 g haşlanmış barbunya fasulyesi
13-15 orta boy yaprak karalahana
2 çay kaşığı tuz
50 g kuzu iç yağı, kuşbaşı doğranmış
60 g tereyağı veya sadeyağ
2 adet orta boy soğan, ince kıyılmış
1 litre et suyu veya su, kaynar
70 g mısır unu
100 ml su, ılık
Mısır yarması ve barbunyayı bir gece önceden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzün ve ayrı tencerelerde haşlayın.
Yıkanmış ve süzülmüş karalahanayı ince kıyın ve az tuzla hafifçe acısının çıkması için ovup 10 dakika bekletin. Yıkayın ve süzün.
Bir tencerede iç yağını kavurarak hafif eritin ve yağı ekleyin. Soğanı ilave edip pembeleşene kadar kısık ateşte kavurun.
İlk önce ince kıydığınız karalahanayı ekleyip 1 dakika kavurun ve et suyunu ekleyip 10-15 dakika lahana yumuşayana kadar pişirin.
Haşlanmış mısır yarmasını, barbunyayı ekleyin.
Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Mısır ununu bir kâsede ılık suyla karıştırarak inceltin. Yavaşça çorbaya ilave edin.
Kaynamaya başladığında tuzla tatlandırın ve ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Not: Acı seviyorsanız 2-3 adet kuru Arnavut biberini soğanlar kavrulurken ilave ederek birlikte pişirebilirsiniz.
|
|